Varmepumpe Notodden: Beste leverandører i 2024

Det er lite å si på at en varmepumpe er den mest effektive måten å varme opp boligen din på. En varmepumpe er langt mer effektiv enn tradisjonelle oppvarmingsmetoder som varmeovner og varmekabler, da teknologien bak på en måte genererer mer energi enn den bruker.

I tillegg til et mer miljøbesparende alternativ til oppvarming, byr også varmepumpen på flere fordeler. Da de fleste varmepumper baserer seg på å blåse luft inne i boligen, har de også filter som kontinuerlig renser luften innendørs og sørger for optimal luftkvalitet. De kan i tillegg brukes som air-condition når det begynner å bli varmt ute. 

Bilde

Varmepumpe Notodden: Beste leverandører i 2024

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvordan finne varmepumpe i Notodden 

Om du i likhet med en million andre nordmenn har bestemt deg for å gå til anskaffelse av en varmepumpe, har du nok også lagt merke til at markedet består av et veldig stort utvalg modeller, samt mange forhandlere med varierende priser. Varmepumpeportalen kan hjelpe deg med å samle tre ulike tilbud fra tre ulike forhandlere i nærheten av deg, enten du har bestemt deg for type varmepumpe eller har behov for rådgivning. Alt som er nødvendig er å fylle ut skjemaet på høyre side etter dine spesifikasjoner, så vil du etter kort tid motta tilbudene. 

Ulike typer varmepumper

Det finnes mer enn en type varmepumpe, og videre kan du lese litt om de tre vanligste variantene. 

Luft-til-luft varmepumpe

Luft-til-luft er den vanligste og rimeligste typen, og disse kan stort sett monteres overalt. Her settes en motor typisk på en utvendig husvegg som henter ut energi fra omgivelsene, før den blir sendt til den innvendige viften. 

Luft-til-vann varmepumpe 

Også i luft-til-vann pumpen finner du en utvendig motor. Den store forskjellen er at her blir ikke energien fordelt i form av luft. Isteden fordeles varmen via et vannbårent system som gjerne består av radiatorovner og vannbåren gulvvarme. Denne modellen medfører mer kostnader, men byr også på en bedre fordelt og jevnere innendørstemperatur. 

Væske-til-vann varmepumpe 

Man kaller ofte væske-til-vann for Jordvarmepumpe, Bergvarmepumpe eller Sjøvarmepumpe. Grunnen til det er at denne i motsetning til de andre ikke har en motor montert på utsiden. Her hentes heller energien fra nettopp en av disse elementene isteden, avhengende av hvor du er bosatt, og fordeler dette gjennom et likt vannbårent system som i luft-til-vann pumpen. Dette er den dyreste å få installert, men har også en lengre levetid i tillegg til at Enova tildeler støtte til disse.