Daikin varmepumpe: De 5 beste i 2024

Der mange andre leverandører innenfor varmepumper har fokusert på andre bransjer, da gjerne innen elektronikk, så har Daikin ene og alene siden oppstarten tilbake i 1924 fokusert på varmepumper og aircondition. Dette gjør merkevaren til en av de aller eldste innenfor dette markedet i hele verden.

Bilde

Kort om Daikin varmepumper

 • Veletablert merke for varmepumper
 • Tåler et nordisk klima
 • Tilbyr vegghengte modeller, takkassett og gulvmodell
 • Mulighet for komplett klimasystem
 • Stort utvalg av priser og størrelser
Nettside:Nettbutikk:

5 mest anbefalte varmepumper fra Daikin

1. Daikin Ururu Sarara

Bilde
 • Komplett klimasystem
 • Patentert svingkompressor
 • Flash Streamer luftrenser
 • Lydnivå fra 19 dBA
 • Kompatibel med smarthus
Pris:Mer informasjon:
Fra 45 000,-Produktbrosjyre

Beskrivelse

Daikin Ururu Sarara er et komplett klimasystem. Brukes for å varme opp, kjøle ned og rense luften i hjemmet. Det prisvinnende produktet kan også avfukte eller befukte luften.

2. Daikin Takkassett

Bilde
 • Monteres i taket
 • SCOP: 4.24
 • Smarthusstyring og WiFi 
 • Lydnivå fra 25 dBA
 • Individuell spjeldkontroll
Pris:Mer informasjon:
Be om tilbudProduktbrosjyre

Beskrivelse

Daikin Takkassett monteres omtrent jevnt med taket. Fire individuelle utblåsninger sørger for god og jevn varme. Fås med innebygd WiFi og integrasjon for smarthus.

3. Daikin Gulvmodell

Bilde
 • Gulvmodell
 • SCOP: 4.7
 • Talestyring og WiFi 
 • Lydnivå fra 19 dBA
 • Funksjon for gulvvarme
Pris:Mer informasjon:
Fra 29 000,-Produktbrosjyre

Beskrivelse

Daikin Gulvmodell har et moderne design og er helt rå på ytelse. Varmepumpen har dobbel utblåsing, gulvvarme og Heat Booster for optimal varme. Få full kontroll over temperaturen med app og talestyring.

4. Daikin Moskus 3

Bilde
 • Kan monteres over dør
 • SCOP: 5.1
 • Talestyring og WiFi
 • Lydnivå fra 21 dBA
 • Svært liten innedel
Pris:Mer informasjon:
Fra 22 000,-Produktbrosjyre

Beskrivelse

Daikin Moskus 3 er utviklet for å takle lave temperaturer og nordisk klima. Varmepumpen har et kompakt design og kan monteres tett på taket. Leveres med WiFi og talestyring via Amazon Alexa og Google Home.

5. Daikin Stylish 2

Bilde
 • 798 mm bredde og 189 mm dybde
 • SCOP: 5.1
 • Talestyring og WiFi 
 • Lydnivå fra 19 dBA
 • 3-D luftstrøm
Pris:Mer informasjon:
Fra 25 000,-Produktbrosjyre

Beskrivelse

Daikin Stylish 2 er en liten designmodell som sklir uanstrengt inn interiøret, selv i små rom. Ytelsen er likevel enestående med SCOP på 5,1. Denne nordiske modellen avgir imponerende 4.7kW ved -15°C.

Daikin varmepumper

Daikin varmepumpe: De 5 beste i 2024

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Når nordmenn nå kombinert har kjøpt over 1 million varmepumper, så er det liten tvil om at mange av disse har kommet fra Daikin. Med forbud mot oljefyring fra 2020, så er det unektelig også mange flere som kommer til å se mot varmepumpe som en løsning for oppvarming og nedkjøling i sine hjem.

Det finnes mange fordeler med denne formen for oppvarming, deriblant økonomiske og miljømessige fordeler. Det sies gjerne at en generell varmepumpe minst vil spare deg 25% på strømregninga. Sluttsummen er selvfølgelig avhengig av hvilken type varmepumpe du leverer, og med hvilke spesifikasjoner.

Daikin har uansett diverse varianter tilgjengelige for salg, slik at du selv velger hvilken type og hvilke spesifikasjoner du ønsker når du skal kjøpe Daikin varmepumpe. I denne artikkelen vil vi diskutere fordelene med en Daikin varmepumpe, pris på modellene, og andre nyttige tips for deg som ønsker å anskaffe en.

Kombiner leverandør og installatør

Det er viktig at du husker på å kombinere leverandør og installatør av din Daikin varmepumpe. Dette er noe Daikin selv tilbyr, og dette lønner seg av en ganske enkel grunn. Det er nemlig slik at du kan slite med å kreve penger tilbake på reklamasjonsretten dersom du velger forskjellig leverandør og installatør.

Kjøper du for eksempel en Daikin varmepumpe, men deretter benytter deg av en veldig rimelig installatør i ditt område, så vil du kunne møte på en situasjon der ingen av partene vil ta skylden for feilene ved varmepumpen. Dette kan også være vanskelig å spore tilbake til den ene eller andre.

Selv om det derfor er fristende å kanskje spare noen kroner på et tilbud på montering av varmepumpe, så er det ikke alltid det riktige valget. Det beste er uansett hvilken varmepumpe du kjøper å kombinere din leverandør med installatør. Som nevnt tilbyr Daikin denne kombinasjonen av roller gjennom levering av sine varmepumper.

Dersom du fyller ut skjemaet på vår side, så vil du ofte bli tilbudt Daikin varmepumpe som et alternativ. Denne leverandører er nemlig populær blant de 3 forskjellige tilbudene du blir tilsendt basert på dine behov. Velger du Daikin varmepumpe etter disse gratis og uforpliktende tilbudene, så kan du også kombinere med Daikin som installatør.

Fordeler med en varmepumpe

Varmepumpen kom først og fremst på banen grunnet miljøet. Denne enheten for oppvarming er nemlig et langt mer miljøvennlig alternativ enn for eksempel oljefyr, gass, eller god gammeldags fyring i peisen. Det finnes derimot også fordeler for forbrukeren, slik som økonomiske besparelser og bedre luft inne.

Teknologien bak en varmepumpe beskrives ofte bare som den motsatte av den som et kjøleskap benytter. En varmepumpe tar altså med andre ord lufta utendørs og varmer den opp, for deretter å pumpe den inn i hjemmet ditt. En rekke kjemiske prosesser foregår i denne transformasjonen, men kort og godt er det energien i lufta som benyttes.

Siden en varmepumpe langt i fra bruker like mye strøm som andre former for oppvarming, så sparer en selvfølgelig penger her. Faktisk nevnes minimum 25% strømforbruk spart hvert eneste år. Det kan tilsvare kostnader på flere tusen kroner, da naturligvis avhengig av hvor stort hjem en har.

Dessuten trenger ikke en varmepumpe å koste altfor mye. En ordinær Daikin varmepumpe koster for eksempel rundt 20,000kr, noe som betyr at en innhenter kostnaden i løpet av 3-6 år med sine besparelser på strøm. Etter kostnaden er innhentet, så kan en spare flere tusen hvert eneste år i rundt 15 år, som er levetiden på en gjennomsnittlig varmepumpe.

Fordelene med Daikin varmepumpe

De fleste varmepumper er noenlunde like, så sant de er innenfor samme type varmepumpe. Derfor er det selvfølgelig slik at de fordelene du finner ved en generell luft til luft varmepumpe også finnes i en luft til luft Daikin varmepumpe. Allikevel er det noen unike fordeler ved Daikin sine varmepumper.

En av de kanskje mest åpenbare fordelene er at du vet at du får kvalitet ved valget av Daikin. Det er først og fremst fordi leverandøren har vært såpass lenge i markedet, og de har et godt rykte på seg for å levere gode varmepumper. Dette gir deg ekstra trygghet når du skal velge en merkevare naturligvis.

En annen stor fordel er at Daikin varmepumpe er testet for norsk klima. I mange deler av landet vårt kan det bli veldig kaldt på vinteren, og da er det godt å vite at Daikin er testet i opptil -25 grader, og det med fortsatt god ytelse. Når du trenger det som mest på vinteren, så kan en Daikin varmepumpe holde varmen oppe i hjemmet.

Dessuten er denne varmepumpen også funksjonell som aircondition om sommeren. Mange kan her argumentere for at en bare kan åpne dører og vinduer, men da slipper en allergener, virus og bakterier rett inn i inneklimaet. En Daikin varmepumpe filtrerer ut dette og gir deg frisk luft å puste inn.

Hvilke typer varmepumper leverer Daikin?

Minst like viktig som valget av merkevare bak en varmepumpe er selvfølgelig hvilken type varmepumpe du velger. Daikin leverer 3 forskjellige typer varmepumper. Dette er luft til luft varmepumpe, luft til vann varmepumpe, og ikke minst væske til vann varmepumpe. Det gir deg god fleksibilitet i henhold til ditt valg.

Den mest populære varmepumpen er unektelig luft til luft varmepumpa. Denne utvinner energi fra luften utendørs og pumper denne varmen inn i hjemmet ditt. Hos Daikin kan du få en god luft til luft varmepumpe til rundt 20,000kr, noe som er veldig akseptabelt i dagens marked.

Skal du heller velge en luft til vann varmepumpe, som benytter samme utvinning av luftens energi, men pumper varmt vann rundt i boligen, så må du noe høyere opp i pris. Samtidig vil denne også kunne spare deg noe mer penger i lengden. Disse pumpene anbefales for større boliger.

Sist men ikke minst kan du benytte deg av en væske til vann Daikin varmepumpe. Denne varmepumpa er perfekt der minusgradene er ekstreme om vinteren, da pumpa henter opp varme fra bakken. Nede i bakken er det en stabil temperatur hele året, slik at du er garantert god og jevn varme året rundt.

Hvor mye koster Daikin varmepumpe?

Kostnaden for enhver varmepumpe avhenger selvfølgelig av hvilken type du velger, samt de spesifikasjonen du må ha. Det finnes veldig få mennesker som har helt like behov, da størrelse på bolig, klima, personer som bor i boligen, og flere andre faktorer kan være med på å avgjøre valget.

Allikevel er en luft til luft Daikin varmepumpe unektelig det mest populære valget. En god modell her koster rundt 20,000kr for en gjennomsnittlig person. Sammenlignet med andre leverandører av varmepumper i Norge, så er dette en ganske gjennomsnittlig pris i dagens marked.

Til gjengjeld vil det komme ganske sprikende priser på luft til vann og væske til vann varmepumper. Her kan du måtte betale alt fra 40,000kr til 100,000kr, avhengig av hva slags spesifikasjoner du ønsker deg. Uansett er det derimot verdt å nevne at disse vil spare deg for mer penger i form av strømbruken.

Det å hente inn kostnaden på en Daikin varmepumpe sies det å ta mellom 3 og 6 år. Dette avhenger av hvilken type varmepumpe du kjøper selvfølgelig. Generelt sett er derimot varmepumpene fra denne leverandøren rimelige, og kostnadene er enkle å hente inn da de er energieffektive.

Hvor mye koster det totalt?

Den totale kostnaden vil derimot ikke være 20,000kr for en luft til luft varmepumpe for eksempel, da en også må huske på at installering kommer som en ekstra kostnad. Dette koster gjerne rundt 5,000kr, avhengig av hvor komplisert installasjonen er. For eksempel vil multisplitt kreve noe mer tid fra en installatør. En totalkostnad på rundt 25,000kr er å forvente.

Som nevnt i innledningen, så er det fort gjort å søke etter måter å spare penger på her. Mange tyr til andre leverandører for et tilbud på installasjonen, men dette er som nevnt ikke lurt i henhold til reklamasjonsretten. Enda verre er det derimot å forsøke å installere varmepumpen på egenhånd.

Kan jeg installere Daikin varmepumpe selv?

Det er mange installasjoner og monteringer en får tilbud om å gjøre selv. På denne måten kan en spare ganske store beløp her i livet. Varmepumpen er derimot ikke en av disse installasjonene. Det var lov helt opp til 2013 å installere disse selv, men i dag er det ikke lov å installere varmepumpe på egenhånd.

Selv om dette skulle friste på bakgrunn av det å spare opptil 5,000kr, så er det mye å tape her. Skulle noe gå galt kan du for eksempel risikere å ikke få igjen en krone på reklamasjonsretten. Dessuten, i verste tilfelle kan en feil forekomme og din bolig settes i brann, der du ikke får en eneste krone igjen på forsikringen dersom brannen stammer fra en varmepumpe.

Det beste alternativet er å bruke samme leverandør for både kjøp og installasjon. Kjøper du derfor en Daikin varmepumpe til ditt hjem, så lønner det seg også å benytte seg av dem for installering av varmepumpen. Denne kostnaden er som nevnt 5,000kr, men du vil ikke få installering noe særlig billigere hos andre leverandører uansett.

Er det noen forskjell på varmepumpemerkene?

Dersom du vet hva en varmepumpe er, enten det er en luft til luft, luft til vann, eller annen teknologi bak, så lurer du sikkert på hva forskjellen egentlig er mellom varemerkene. Det enkle svaret er at forskjellen sjeldent er veldig stor bak disse varemerkene, akkurat som innenfor andre produktgrupper.

Mye av ditt valg handler først og fremst om å finne en varmepumpe som passer til ditt behov. Når du skal analysere de forskjellige varemerkene, så kan en god ide for eksempel være å se på deres historie og kundeanmeldelser, eller søke ekspertråd. Leverandører slik som Daikin, som har holdt på i nesten 100 år, er alltid et godt valg uansett derimot.

Velger du en slik aktør, så kan du være trygg på kvaliteten på produktet og installasjonen. Dessuten er det en ekstra trygghet i det faktum at garantien din faktisk vil holde i 5 år. Garantier er tross alt knyttet til selskapet, så om du velger en leverandør som går konkurs innen 5 år, så er din garanti ikke lenger gyldig naturligvis.

Skal en trekke frem noen goder ved Daikin varmepumpe som andre varmepumper ikke byr like godt på er nok forholdet til temperatur noe av det viktigste. Blant annet er luft til luft varmepumpene her testet opptil -25 grader, noe ikke mange andre varmepumper klarer. Dessuten er filtrering av uteluften blant de beste i bransjen.

Hvilken varmepumpe bør jeg velge?

Som nevnt er det ikke nødvendigvis varemerket, men heller typen varmepumpe som du bør se nøye etter. Hvilke behov du har havner nemlig om typen og ikke merkevaren. Naturligvis, dersom det kun er en varemerke som tilbyr den typen du trenger i ditt område, så endrer visa seg.

Luft til luft varmepumpe er som nevnt tidligere den mest populære formen for varmepumpe, og det er fordi den passer inn i såpass mange forskjellige klima. Det er vanlig at en luft til luft varmepumpe klarer kalde temperaturer og vanlige boareal. Bor du i et virkelig tøft klima, så kan luft til vann og væske til vann varmepumper være gode alternativer også.

Boareal er kanskje den viktigste faktoren for ditt valg bortsett fra miljøet. Det er fordi størrelsen på boligen avgjør hvor mye varm luft du er nødt til å pumpe inn i hjemmet ditt. En liten luft til luft varmepumpe kan mest sannsynlig ikke tilfredsstillende varme opp en tre etasjers bolig med 5 familiemedlemmer.

Det finnes også mange andre faktorer å se på slik som støynivå, effektfaktor, størrelse, og selvfølgelig pris i henhold til ditt budsjett. Uansett vil du derimot mest sannsynlig finne et par gode alternativer hos Daikin som kan vurderes opp mot andre varmepumper i dagens marked.