Toshiba varmepumper: De 5 beste i 2024

Toshiba varmepumpe er blant de mest ettertraktede merkevarene innen det norske markedet for varmepumper. De aller fleste av oss kjenner nok igjen Toshiba fra datamaskiner, men de er altså investert i flere andre produktgrupper innenfor elektronikk. Uansett produktgruppe, så er Toshiba å regne som en av de mest pålitelige leverandørene.

Bilde

Kort om Toshiba varmepumper

 • Kraftige varmepumper til gode priser
 • Stillegående og moderne modeller
 • Fås med avansert teknologi som WiFi-styring
 • Designmodeller som kan tilpasses interiøret
 • Variert utvalg av størrelser og ytelse
Nettside:Nettbutikk:Telefon:
Besøk nettstedJa47484846

5 mest anbefalte varmepumper fra Toshiba

1. Toshiba Daiseikai 9 S 25

Bilde
 • Maks varmekapasitet på 160 kvm
 • SCOP: 5,33
 • SEER
 • 19 dB(A)
 • Testet ned til -30 °C
Pris:
Fra 25 000,-

Beskrivelse

Toshiba Daiseikai 9 S 25 er en av de kraftigste varmepumpene på markedet i sin prisklasse. Varmepumpen avgir varme ned til -30 °C og har maksimal varmekapasitet på 140 kvadratmeter. Fås med avanserte funksjoner for luftstyring.

2. Toshiba Gulvmodell 35

Bilde
 • Høy ytelse og enkel plassering
 • SCOP: 4,6
 • 4000 W ved -15 °C
 • Stillemodus: 19 dB(A)
 • Testet ned til -30 °C
Pris:
Fra 27 500,-

Beskrivelse

Toshiba Gulvmodell 35 er en svært stillegående varmepumpe med høy effekt. Enkelt design og lett å plassere. Varmepumpen passer perfekt for gulvkalde hjem.

3. Toshiba Daiseikai 9 S 35

Bilde
 • Som primær varmekilde opptil 110-180 kvm
 • SCOP 5,10
 • SEER 8,90
 • Kjøleeffekt 3500 W
 • Avgir 19 dBA i stillemodus
Pris:
Fra 27 000,-

Beskrivelse

Toshiba Daiseikai 9 S 35 er en svært kraftig varmepumpe som kan fungere helt ned til -30 °C. Den har avanserte funksjoner som peismodus og WiFi-styring. Stillegående innedel med knappe 19 dBA.

4. Toshiba Polar 35

Bilde
 • Passer for litt mindre boliger
 • SCOP: 5,10
 • Stillemodus: 19 dB(A)
 • Kjøleeffekt nom. 3500 W (1300 - 4500)
 • Moderne og stilrent design
Pris:
Fra 22 500,-

Beskrivelse

Toshiba Polar 35 er en kompakt varmepumpe med stilfullt design og matt finish. Varmepumpen har høy ytelse, selv ved -25 °C.

5. Toshiba Seiya Nordic 35

Bilde
 • Passer for lavt til middels varmebehov
 • SCOP: 4,5
 • 2900 W ved -15 °C
 • Stillemodus: 21 dB(A)
 • Kompakt størrelse
Pris:
Fra 16 000,-

Beskrivelse

Toshiba Seiya Nordic 35 er en høytytende varmepumpe for boliger med lavt til middels varmebehov. Fås med praktiske funksjoner som stillemodus, peismodus og fjernstyring via WiFi.

Toshiba varmepumper

Toshiba varmepumper: De 5 beste i 2024

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Merkevaren har derimot vært langt i fra alene om å nærmest infiltrere de norske hjem med varmepumpene. Her i Nord elsker vi å både spare penger og miljøet, og dette er mye av fasiten for hvorfor det i Norge i dag har blitt solgt over 1 million varmepumper på landsbasis.

Dersom du skal bytte ut den gamle varmepumpen, eller muligens er en av de som ønsker å kjøpe deg en helt ny en, så vil du mest sannsynlig støte på Toshiba varmepumpe i din søken. Toshiba leverer høy kvalitet og rimelige priser, samt montøravtaler med en rekke leverandører rundt om i Norge. Blant modellene deres er luft til luft varmepumpe.

Enten du allerede vet litt om Toshiba varmepumpe, eller kanskje akkurat har blitt kjent med merkevaren, så skal vi i denne artikkelen gå nærmere inn på fordelene med å velge denne merkevaren. Blant annet vil vi se nærmere på hva som gjør Toshiba varmepumpe så bra, hvor mye den koster, og hvordan du kan få et best mulig tilbud.

Sammenlign pris på varmepumpe

Når du jakter etter en varmepumpe, enten det er Toshiba varmepumpe eller andre merkevarer, så er det selvfølgelig akkurat som innen andre produktgrupper viktig å sammenligne pris. Vår side har som formål å la deg sammenligne pris på varmepumpe.

På vår forside kan du finne et enkelt skjema som vil ta deg gjennom dine behov. Du blir blant annet spurt om hva slags type varmepumpe du er ute etter, ditt boareal, antall beboere, og annen viktig informasjon. Deretter blir du bedt om å oppgi din e-post, slik at du kan få tilsendt tilbud på varmepumpe og montering.

I løpet av kort tid vil du motta 3 tilbud på modeller som passer ditt behov, slik som for eksempel Toshiba varmepumpe. På denne måten kan du sammenligne pris på varmepumpe, samt selvfølgelig se på andre faktorer som er viktige for ditt valg, deriblant montering av enheten.

Fordelene med en varmepumpe

I den grad varmepumpen i Norge har solgt over 1 million modeller, så er det nok ikke overraskende at denne bringer med seg ganske så mange fordeler. Først og fremst kjøper nordmenn flest varmepumpen for å holde varmen oppe i hjemmet, men den kan også kjøle ned hjemmet om sommeren. Men hvorfor velge en varmepumpe?

Teknologien bak for eksempel en Toshiba luft til luft varmepumpe gjør at du kan utvinne energi fra lufta utenfor hjemmet, og det på en meget energieffektiv og miljøvennlig måte. Denne prosessen er regnet å koste mindre i bruk enn det noen annen tidligere form for oppvarming kostet deg, og air condition kan plasseres i samme kategori for nedkjøling.

De fleste leverandører av varmepumper markedsfører innenfor luft til luft varmepumpe at kostnaden av selve varmepumpen er hentet inn på 3-6 år. Så sant denne perioden er omme, så regner en med at en over tid sparer minst 25% på strømregningen, der det eksakte beløpet avhenger av faktorer som boareal og beboere.

Utover det økonomiske, så er det ikke til å skyve under en stol at mange også velger å anskaffe en varmepumpe basert på miljøet. Dersom du ønsker å bidra til å kjempe imot klimaendringene, så er det liten tvil om at å redusere strømforbruket ditt med minimum 25% vil ha en ganske stor effekt.

Fordelene med Toshiba varmepumpe

Mange av de ovennevnte fordelene kan en takke Toshiba for. Denne leverandøren har nemlig vært en pioner innenfor markedet for varmepumper. Det er tross alt en grunn til at Toshiba varmepumpe er blant de mest respekterte merkevarene i dagens marked. De har mange innovasjoner som har ført markedet for varmepumper dit det har kommet i dag.

En Toshiba varmepumpe kan senke dine oppvarmingskostnader med opptil 40%. Det innebærer at du her kan hente inn kostnadene av varmepumpen raskere enn ved de aller fleste modeller. Med forbehold om at du kjøper en av de gjennomsnittlig prisede modellene og har et normalt strømforbruk, så vil kostnaden være innhentet i løpet av et par år.

Det er selvfølgelig også gode nyheter for miljøet at en Toshiba varmepumpe er mer energieffektiv enn den gjennomsnittlige varmepumpen. Energiforbruket på hjemmefronten er ett av de største problemene i klimadebatten, og med en besparelse på opptil 40% av ditt strømforbruk, så vet du i hvert fall at du har gjort en stor innsats med en Toshiba varmepumpe.

Den muligens største fordelen ved en Toshiba varmepumpe er nok derimot at den er tilpasset norske forhold. I store deler av landet kan gradestokken krype under 20 minusgrader. Der enkelte varmepumper ikke fungerer i så kalde miljø, så har Toshiba utviklet teknologi som fortsatt utvinner energi og pumper varm luft inn i ditt hjem.

Hvilke typer varmepumper leverer Toshiba?

Toshiba tilbyr luft til luft varmepumper, som er de aller mest populære i det norske markedet. Aktøren deler sine modeller opp i 3 primære alternativer, som er budsjett, bestselger, og toppmodell, med pris i respektive rekkefølge. Det er altså bestselgeren, eller den med midt på treet pris, som selger aller mest blant Toshiba sine varmepumper.

I tillegg til sine 3 forskjellige kategorier av varmepumper, så leverer Toshiba både vegg- og gulvmodeller. Dette lar deg selv velge hvordan du ønsker å ha varmepumpen montert på innsiden av huset, enten det er oppe på veggen i stua, eller for eksempel noe mer skjult gjennom en gulvmodell.

Toshiba tilbyr dessuten også en løsning med to innedeler. Dette kalles multisplitt varmepumpe, og en benytter gjerne dette i hjem med flere etasjer eller store boareal å varme opp. Denne løsningen har fortsatt en utedel, men innendørs kan to deler altså plasseres på forskjellige sted i ditt hjem for jevn varme over hele huset.

De typer varmepumper Toshiba leverer sikrer at du får møtt ditt behov innen luft til luft varmepumper. Aller viktigst er det at varmepumpen du velger passer norsk klima, samt at den kan møte dine behov i henhold til antall beboere og det boarealet du har. En Toshiba varmepumpe krysser av de aller fleste punktene på lista for nordmenn flest.

Hvor mye koster en Toshiba varmepumpe?

De 3 primære modellene, som altså er budsjett, bestselger, og toppmodellen, kommer i forskjellige prisklasser. Selvfølgelig avhenger prisen på en Toshiba varmepumpe av hvilke spesifikasjoner du ønsker, men kjøper du en budsjettmodell, så kan du få disse så rimelig som til rundt 10,000kr.

Bestselgerne derimot, som det er aller flest som da kjøper, lander i området mellom 15,000kr og 18,000kr. Siden toppmodellene rangerer mellom 20,000kr og 25,000kr, så kan det være en god ide å oppgradere til disse for den minimale prisøkningen. Da får du tross alt et enda bedre resultat for en investering som uansett vil være betydelig.

Du kan selvfølgelig også som nevnt oppgradere enhver av de 3 modellene til å både ha multisplitt og gulvstående egenskaper. For en multisplitt, så skal du altså ha to innedeler, og dette koster deg litt over 30,000kr for en Toshiba varmepumpe. En gulvmodell legger også litt ekstra på prisen om du ønsker dette alternativet.

Sett over ett er den gjennomsnittlige prisen på en luft til luft varmepumpe fra Toshiba på lik linje med mange andre av leverandørene i bransjen. Spesifikasjoner kan endre på sluttsummen, men generelt sett kan du få en veldig god Toshiba varmepumpe til omtrent 20,000kr i dag.

Hvor mye koster det totalt?

Ikke glem at alle varmepumper kommer med et par ekstra kostnader. Den mest åpenbare her er nok monteringen. Denne kostnaden regner en gjerne med at kommer på rundt 5,000kr, men vær obs på at spesifikke behov kan gjøre at det koster mer eller eventuelt mindre enn denne summen. Toshiba har uansett gratis befaring for å avdekke dette.

Husk også på at en varmepumpe vil kreve service omtrent en gang i året. Du kan selv avrime varmepumpen for eksempel, men mer teknisk vedlikehold bør gjøres av en profesjonell. Det er generelt sett anbefalt å velge samme leverandør for kjøp, montering, og service av din varmepumpe, da for å unngå tvist om hvem som er ansvarlig ved feil.

Kan jeg installere Toshiba varmepumpe selv?

Mange av oss er oppvokst i en generasjon der en er vant til å gjøre ting på egenhånd. Dette inkluderer blant annet å montere møbler og fikse på ting i boligen selv. Det er derfor naturlig å tenke seg til at en skal installere sin Toshiba varmepumpe på egenhånd. Dette er derimot dessverre ikke lovlig.

Før 2013 kunne den som ville installere egen varmepumpe, men dette er altså ikke lov lenger. Konsekvensen av å bryte dette forbudet kan på det verste være at en ikke får forsikringen dekket dersom varmepumpen skulle ta fyr ved feil, eller et noe mildere tilfelle der en ikke får reklamasjonsretten for produktet.

Det er dermed ingen muligheter for å spare inn kroner på dette punktet. Allikevel er montering og vedlikehold fra Toshiba rimelig og utført av profesjonelle. Siden en varmepumpe henter seg inn i form av kostnadene sine såpass raskt, så er det ingen fare for besparelsene totalt sett at en ikke kan få utført de ovennevnte oppgavene på egenhånd.

Hva er forskjellen på varmepumpene?

Av de over 1 million varmepumpene som hittil har solgt i Norge, så kommer disse fra en rekke forskjellige leverandører. Det finnes i dag et titalls aktører i denne bransjen. Med så mange alternativer for ditt valg av varmepumpe, så kan det være vanskelig å bestemme seg. Hva er egentlig forskjellen på varmepumpene?

Mange av varmepumpene er veldig like. De spiller alle mer eller mindre på den samme teknologien. Allikevel deler man disse opp i luft til luft, luft til vann, væske til vann, bergvarme, jordvarme, og flere andre typer. Det er altså luft til luft som Toshiba opererer innenfor. De andre typene har en noe annerledes måte å utnytte energien på.

Videre er det forskjell i for eksempel størrelse, effektfaktor, støynivå, og flere andre viktige faktorer. Størrelse og effektfaktor vil påvirke hvor god og jevn varme du får ut av varmepumpen. Jo større ditt hjem er, jo større varmepumpe trenger du. Husk på at støynivået også potensielt kan være irriterende.

Merkevare spiller selvfølgelig også en rolle. Finner du en passende luft til luft varmepumpe, så er sjansene store for at du vil ha omtrent 4-5 merkevarer å velge mellom som selger denne til omtrent akkurat samme pris. Da er selvfølgelig et godt rykte, slik som Toshiba har i dagens marked, viktig for å differensiere varmepumpene.

Hvilken varmepumpe bør jeg velge?

For å avgjøre hvilken varmepumpe du bør velge, så det er først og fremst viktig å kartlegge ditt individuelle behov. Det mest naturlige stedet å starte kartleggingen er utvilsomt i ditt hjem, der varmepumpen tross alt skal utføre jobben sin. Hvor stort ditt hjem er, hvor mange som bor der, og ikke minst energiforbruket, er alle viktige faktorer å avklare. Forøvrig kan du se en test av forskjellige varmepumper her.

Dersom du har et stort hjem med mange beboere, så er for eksempel en toppmodell med multisplitt et veldig aktuelt alternativ. Der denne riktignok ved en Toshiba varmepumpe vil koste deg rundt 10,000kr mer enn en enkeltmodell, så vil du spare mye mer enn gjennomsnittspersonen.

I det motsatte tilfellet, der du kun eier en liten leilighet, så skal det ikke akkurat en stor varmepumpe til for å holde varmen. Da kan en budsjettmodell være aktuell. Her er det også veldig viktig å tenke strategisk når du plasserer varmepumpen, da du helst skal unngå støynivå. Eventuelt bør du kjøpe en som ikke støyer all verdens.

Selvfølgelig skal budsjett også spille en rolle, da det tross alt ikke hjelper om du sparer mye penger i lengden dersom du her og nå ikke får råd til varmepumpen. Det er uansett verdt å ofre litt av hvert i hverdagen for en god Toshiba varmepumpe for eksempel, for den sparer deg for veldig mye penger. Men som alltid, ved investeringer av høy verdi, så er det viktig å bruke god tid på sitt valg!