Varmepumpe Oslo

De siste årene har prisene på strøm blitt dyrere, og som kjent er Norge et kaldt land store deler av året. Dette gjør at man er avhengig av å varme opp boligen sin. Selv om mange fortsatt bruker klassiske alternativer som varmeovn, er det flere og flere som velger varmepumpe.

For det første er dette et mer økonomisk valg da det bruker mindre strøm, men det gir også en jevnere varme. Du har også mer kontroll over varmen i hjemmet ditt, da ovner kan gjøre det svært varmt i nærheten av ovnen, men ikke varme opp resten av boligen. Det finnes en rekke forskjellige typer varmepumper, og hvilken du burde velge er avhengig av din bolig. 

Få tilbud på varmepumper i Oslo

En varmepumpe er en investering. Du betaler en sum som for noen kan være mye, men som gir avkastning over tid. I tillegg får du støtte av Enova når du skaffer deg en varmepumpe. Det er allikevel slik at det kan være vanskelig å sammenligne forskjellige priser da det er en rekke faktorer som spiller inn. 

Du kan dessverre ikke montere en varmepumpe selv, da dette faktisk er ulovlig. Derfor er du avhengig av en montør i tillegg til en leverandør, eller en som kan gjøre begge deler. Videre er du også kanskje avhengig av en befaring for å finne ut av hva slags varmepumpe som passer deg best. 

Som du kanskje skjønner kan det være vanskelig å vite akkurat hvilken leverandør som er billigst og som leverer god kvalitet. Derfor er det en god ide å sammenligne tilbud før du bestemmer deg. Da vil du slippe å velge første og beste alternativ. Dette kan gjøres helt gratis og uforpliktende med vår anbudstjeneste. Send inn din bostedsadresse og hva du ønsker, så vil du innen kort tid motta tre forskjellige tilbud. Du kan også bruke vår tjeneste selv om du kun trenger montering eller er usikker på hva slags varmepumpe du ønsker.

Forskjellige typer varmepumpe

Det finnes mange forskjellige varmepumpetyper. Her er de mest vanlige:

Luft-til-luft varmepumpe

Dette er den vanligste typen varmepumpe i Norge. Denne fungerer ved at den tar luft fra utsiden av boligen din og omgjør luften til varmere eller kaldere. En luft-til-luft varmepumpe passer like godt i en leilighet som i et hus. Noen forveksler denne typen med en air-condition, men det er noe forskjell selv om du også kan kjøle ned hjemmet ditt med denne typen. 

Du er avhengig av å montere en utedel og en innedel. Det finnes en rekke forskjellige design, så du trenger ikke være engstelig for å ha en diger varmepumpe hengende fra veggen. I tillegg er dette et billigere alternativ enn de andre varmepumpene. Prisen varierer mellom alt fra 10-40.000 kroner, og levetiden er mellom 12 og 15 år. 

Luft-til-vann varmepumpe

En luft-til-vann varmepumpe ligner litt på en luft-til-luft varmepumpe på den måten at du har en utedel som henter luft. Denne luften blir deretter kjørt gjennom et register og lager varme. Forskjellen er at denne typen ikke sender luft direkte inn i hjemmet ditt, men varmer opp vann. Du kan bruke radiatorer, et gulvsystem eller viftekonvektorer som blåser luft inn i hjemmet ditt. 

I tillegg til dette kan du også bruke denne varmepumpen til varmtvann. En luft-til-vann varmepumpe koster alt fra 50.000 til 140.000 kroner og levetiden er rundt 15 år. Det skal sies at selv om denne er litt dyrere enn en luft-til-luft varmepumpe, sparer du en god del mer strøm. I tillegg kan du også bruke varmepumpen til varmtvann. 

Væske-til-luft varmepumpe

Dette er en type varmepumpe som er en del dyrere enn de andre typene. Prisen ligger på rundt 120.000 og oppover, men dette er ikke uten grunn. For det første er dette den typen du sparer desidert mest strøm på, i tillegg til at den har lengst levetid. Du kan faktisk spare så mye som 50-75% på oppvarming og varmtvann. Dette er også en type varmepumpe som er mer krevende å installere, og du kan velge mellom jordvarme, bergvarme eller sjøvarme.

Jordvarme fungerer ved at en nedgravd slange henter varme som er lagret i jorden. 

Hvis du velger bergvarme borrer man et hull inn i et fjell. Deretter blir det lagt en slange med væske som sirkulerer i borehullet. Varmen inne i fjellet varmer opp denne væsken og blir deretter pumpet inn i din bolig. 

Sjøvarme passer for deg som bor rett ved sjøen. Denne varmepumpen fungerer ganske likt som bergvarme, ved at den tar energi fra vann og sender det inn i din bolig. 

Fordeler med varmepumpe

Den første åpenbare fordelen med en varmepumpe er at det er økonomisk gunstig. Selv om du er nødt til å bla opp en liten sum når du anskaffer varmepumpen, er dette noe som sparer deg penger i det lange løp. Hva slags varmepumpe som passer best for deg vil variere ut ifra din bolig. Du er for eksempel avhengig av å bo i en enebolig dersom du vil anskaffe en væske-til-vann varmepumpe. 

Det at du sparer såpass mye strøm vil også si at en varmepumpe er miljøvennlig. Dette er også hvorfor du kan få støtte av Enova når du anskaffer deg en varmepumpe. Varmepumper bruker heller ikke fossil fyring. Hvis du fortsatt har oljefyr er dette også en god tid å kjøpe en varmepumpe, da det er lovpålagt å bytte ut disse i løpet av 2020. 

Du får også et bedre inneklima med en varmepumpe. Du har kanskje opplevd at varmeovnen din gir dårlig luft inne og ikke sprer varmen godt. De fleste luft-til-luft varmepumper kommer med luftfiltre. Dette er både fin- og grovfiltre som renser luften før den blir sendt inn i din bolig. Dette gjør at du blir kvitt mye støv, lukt og mikropartikler. 

I tillegg til dette vil du også få et hjem som er bedre for deg med pollen, eller med husdyr som røyter mye. Du kan også bruke din varmepumpe som en air-condition. Dette gjør at du kan velge en behagelig temperatur på varme sommernetter i tillegg til at du kan varme opp hjemmet ditt om vinteren. 

Få tilbud på ny varmepumpe tilpasset ditt behov

Få tilbud på varmepumpe fra 3 forskjellige leverandører, helt gratis og uforpliktende

Få tilbud på varmepumpe