Varmepumpe Fredrikstad: Beste leverandører i 2024

I likhet med det meste av teknologisk utvikling har også varmepumpen gått igjennom store forandringer siden den begynte å bli populær blant nordmenn på 90-tallet. Før kunne man være plaget med støy, mindre pene maskiner plassert sentralt i stua eller at den rett og slett ikke ga effekt når det faktisk ble kaldt utendørs. Med det varierende klimaet vi har her til lands ville dette vært lite gunstig. Skal man på utkikk etter varmepumpe i dag er tilstanden en helt annen. 

I dag virker de fleste varmepumpene godt helt ned i -30-35°C, og det finnes mange estetisk pene modeller som elegant glir inn i husets interiør. I tillegg til dette vil man ha behagelig temperatur hele året, samtidig som luften alltid vil være gjennomrenset. De store fordelene ligger derimot i strømbesparing, da en varmepumpe er svært energieffektiv. 

Bilde

Varmepumpe Fredrikstad: Beste leverandører i 2024

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvordan finne varmepumpe i Fredrikstad

Man trenger ikke lete lenge etter varmepumpe før man lett kan se seg forvirret og usikker på hvor og hva man skal gå for. Utvalget av modeller er stort og det kan fort variere en del i prisnivå. Vi anbefaler derfor å vurdere nøye får du tar et valg, og vi har derfor utviklet varmepumpeportalen.no for å gjøre det enklest mulig for deg. 

Ved å benytte deg av skjemaet på høyre side vil vi samle sammen tilbud fra tre ulike aktører som er aktuelle for deg i ditt område. Du vil motta tre ulike og uforpliktende tilbud og kan deretter i ro og fred vurdere hva som vil passe best for deg og din bolig. 

Ulike varianter av varmepumpen

Det finnes flere varianter utenom den mest vanlige, luft-til-luft, og her vil du få en oversikt over de tre mest populære. 

Luft-til-luft varmepumpe

Det er luft-til-luft varmepumpen som er mest populær blant norske forbrukere. Det er nok fordi det er den rimeligste varianten og at den kan monteres stort sett overalt uten problemer. Det som gjør varmepumpen så effektiv er at den henter energien fra omgivelsene rundt. Man monterer et lite pumpehus på utsiden av boligen, og en pumpe på innsiden av huset. Man kan anslå rundt 2-4 år før kostnadene ved en slik pumpe er spart inn. 

Luft-til-vann varmepumpe

Luft-til-vann varmepumpen fungerer på mange måter likt som luft-til-luft pumpen, men her vil man ikke varme opp boligen med varm luft, men heller med et vannbårent varmesystem. Det vil si at pumpen på utsiden av huset varmer opp vann som gjerne sendes rundt via vannsystem i gulv eller radiatorovner. 

Væske-til-vann varmepumpe

I motsetning til de andre variantene fungerer denne på en litt annen måte. Dette er den dyreste å montere men den har også lengst levetid og gir mest energieffektivitet. Typisk blir disse pumpene kalt bergvarmepumpe, jordvarmepumpe eller sjøvarmepumpe. Det er fordi dette er elementene pumpen henter energien sin fra. Videre vil den frakte varme via et vannbårent varmesystem. Selv om denne typen er den mest kostbare får du også støtte fra enova ved montering av en slik. Den vil også gi bortimot gratis nedkjøling om sommeren.