Varmepumpe Tromsø: Beste leverandører i 2024

Temperaturen i Norge kan bli svært lav om vinteren. Spesielt oppe i Nord-Norge kan det blir veldig kaldt. Derfor er man avhengig av varmekilder i hjemmet sitt. Mye av problemene som kommer med dette er at det er svært dyrt. Strømprisene har økt de siste årene. Dette har ført til at flere og flere nordmenn har montert en varmepumpe i hjemmene sine.

Det finnes en rekke forskjellige grunner til å montere en varmepumpe. For det første har du potensiale til å spare opp til 80% av strømmen du bruker på oppvarming av boligen din og oppvarming av varmtvann. For de fleste betyr også dette at man bruker betydelig mindre penger og. Hvor mye du sparer vil variere basert på en rekke faktorer. Den største er hvilken type varmepumpe du velger og det finnes en rekke forskjellige typer. 

Bilde

Varmepumpe Tromsø: Beste leverandører i 2024

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Luft-til-luft varmepumpe 

Mange forbinder denne typen varmepumpe med aircondition. Dette er blant annet fordi en luft til luft varmepumpe også kan brukes til å kjøle ned boligen din om sommeren. Men hovedfunksjonen er selvfølgelig å varme opp hjemmet ditt.

Dette gjør pumpen ved å blåse varm luft inn i boligen din. Den har en utedel og en innedel som jobber sammen. Utedelen tar luft fra utsiden av boligen din og omgjør denne til varm luft.  Du kan selv velge temperatur ved hjelp av en fjernkontroll eller app på mobilen. Denne varmepumpen er den billigste på markedet og dette er en av grunnene til at den også er en av de mest populære. 

Luft-til-vann varmepumpe 

På lik linje som en luft-til-luft varmepumpe har denne også en utedel som gjenvinner luften fra utsiden av boligen din. Forskjellen er at det ikke blir blåst luft inn i boligen din. Varmen som blir generert blir heller videreført til et vannbårent anlegg. Dette anlegget sparer på varmtvannet og dette vannet kan brukes på flere måter. 

Du kan ha vannbåren gulvvarme, vannbårene over eller viftekonvektorer som fører varmen inn i boligen din. I tillegg kan du også å varmtvann fra denne typen varmepumpen. Denne typen varmepumpe er for boliger som bruker over 25.000 kWh strøm i året. Les mer om luft-til-vann her.

Væske-til-vann varmepumpe 

Det finnes en rekke forskjellige typer væske-til-vann varmepumper som blant annet jordvarme eller bergvarme. Da det er en forskjell på de alle er prinsippet likt. Slanger blir montert inn i fjell/jorden/sjøen og så videre. Disse slangene henter lagret energi fra stedet det blir montert og fører energien til et vannbårent anlegg. 

Her vil du på lik måte som med en luft-til-vann varmepumpe kunne få både varme og varmtvann inn i boligen din. Forskjellen er at du slipper en synlig utedel og at du sparer mer energi med denne varmepumpen. Det er faktisk den typen varmepumpe der du sparer mest energi. 

Fordelene med varmepumpe 

I Norge er det som kjent svært kaldt klima. Dette gjør at strømprisene i periodene der det er behov for oppvarming blir svært høye. Med en varmepumpe kutter du strømbruken din med betydelige mengder noe som også senker strømregningen. Ikke bare sparer du penger, men også miljøet. Du sparer faktisk miljøet såpass mye at staten sponser deler av varmepumpen din dersom du installerer en. 

Du vil også få et mye bedre inneklima. Elektriske varmeovner og andre klassiske varmekilder tar ofte mye oksygen ut av boligen din. Dette gjør at luften blir dårlig som igjen kan føre til blant annet hodepine og tretthet. Med en varmepumpe vil du slippe dette problemet. I tillegg vil også varmen bli spredd mye bedre enn med klassiske varmekilder. 

Hvordan finne den beste varmepumpen for deg 

Kanskje du allerede vet hva slags varmepumpe som er optimal for din bolig, eller kanskje du trenger en konsultasjon. Uavhengig av din situasjon kan du fylle ut skjema på siden vår og motta tre uforpliktende tilbud helt gratis. 

Du vil da enkelt kunne sammenligne de forskjellige tilbudene og velge det beste. Da det finnes såpass mange forskjellige modeller og typer varmepumpe er det også en god ide å snakke med en fagperson før du bestemmer deg. 

Merk også at det er lovpålagt å bruke en montør når du skal installere en varmepumpe. Mange varmepumpeleverandører inkluderer ikke montering i prisen sin, noe som også kan være et sjokk da en montering koster flere tusen kroner.