Varmepumpe Bergen: Beste leverandører i 2024

De siste årene har flere og flere nordmenn valgt varmepumpe som sin varmekilde i sitt hjem. Det er en rekke fordeler med en varmepumpe, så dette er heller ikke rart. Dersom du for eksempel har oljefyr er du lovpålagt å bytte ut denne innen 2020 er over.

En varmepumpe er et godt alternativ uavhengig av hva slags varmekilde du har i din bolig i dag. Det finnes en rekke forskjellige varmepumper, der forskjellige typer passer til forskjellige hjem. 

Bilde

Bergen Varmepumpeservice AS

Google LogoNaN

Les anmeldelser

Bergen Varmepumpeservice AS har over 14 år med positiv erfaring å vise til med montering og service av varmepumper i Bergen. Bedriften skiller seg dermed ut som en av de eldste varmepumpespesialistene i regionen, som kan tilpasse løsninger til alle type rom for både privat- og bedriftsmarkedet.

Bilde

Stiftet i 2008

Bilde

4 ansatte

Bilde

Fjæreidev. 144, 5360 Kolltveit

Bilde

Norsk Varmepumpe Senter AS

Google LogoNaN

Les anmeldelser

NVS har over 10 år i bransjen utført alt fra salg til installasjon og service på varmepumper til både private hjem, så vel som større prosjekter mot næring- og industribygg. Bedriften er topprangert på MittAnbud og den gjengående tilbakemeldingen er enestående kundebehandling.

Bilde

Stiftet i 2020

Bilde

1 ansatte

Bilde

Vågslien 1, 5113 Tertnes

Bilde

Kinnan Norge AS

Google LogoNaN

Les anmeldelser

Kinnan er et av Nordens største og eldste aktører på det nordiske varmepumpemarkedet, og benytter seg kun av autoriserte installatører i de landsdekkende tjenesteoppdragene som utføres. De var først i Norden som offisiell distributør av Panasonic varmepumper, og er i dag også Nordisk distributør for Hitachi.

Bilde

Stiftet i 2014

Bilde

9 ansatte

Bilde

Barstølveien 50, 4636 Kristiansand

Bilde

ACsenteret AS

Google LogoNaN

Les anmeldelser

ACsenteret AS er Norges største merkeuavhengige leverandør av varmepumper, som i tillegg til montering også utfører vedlikehold og reparasjon på alle merker. Med egne butikker i byer som Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand og Oslo; så har de nesten hele Norge som deres dekningsområdet.

Bilde

Stiftet i 2003

Bilde

40 ansatte

Bilde

Karmsundgata 61 B, 5528 Haugesund

Bilde

Energi Varmepumpe

Google LogoNaN

Les anmeldelser

Energi Varmepumpe tilbyr vurdering og tilbud samt service på luft-til-luft varmepumper, både til bedrifter og privatkunder i Bergen og omegn.

Bilde

Stiftet i 2022

Bilde

3 ansatte

Bilde

Kalvedalsveien 47A 5018 Bergen

Bilde

Varmepumpe Bergen: Beste leverandører i 2024

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Finn varmepumpe i Bergen

Det å anskaffe en varmepumpe kan være noe vanskelig. For det første kan det være vanskelig å vite hva slags varmepumpe som er optimal for ditt hjem. Da en varmepumpe er en investering, er det også lurt å estimere hvor mye du vil spare på en varmepumpe. Du er tross alt avhengig av å legge ut en grei sum for selve pumpen og montering. 

Derfor er det lurt å finne flere forskjellige leverandører og få råd fra eksperter. Varmepumpeportalen samarbeider med noen av landets ledende leverandører og montører av varmepumper. Fyll inn hva slags varmepumpe du er ute etter, eller “usikker, ønsker mer informasjon”. Skriv deretter inn kontaktinformasjon og litt informasjon om din bolig. Du blir deretter kontaktet av tre forskjellige leverandører slik at du enkelt kan sammenligne tilbud

Du er også avhengig av en montør da det er ulovlig å montere varmepumpe selv. Dersom du har kjøpt en varmepumpe kan du også få tilbud om montering. De fleste som selger varmepumper har egne montører eller avtaler med montører. Når du mottar tilbud fra Varmepumpeportalen er montering også inkludert

Vi hjelper deg å finne rett leverandør

Få tilbud fra 3 lokalkjente leverandører. Helt gratis og uforpliktende.

Luft-til-luft varmepumpe 

Air to air pump

Denne varmepumpen blir av mange forvekselet med en air-condition. Den har en utedel og en innedel. Utedelen henter luft utenfra og omgjør energien til varme. Du kan også bruke den til å kjøle ned boligen din når det er varmt, og dette er hvorfor mange tenker at det er det samme som en air-condition. 

I tillegg til at den fungerer utmerket til å regulere varme, renser den også luften i boligen din. Dette gjør at du får et bedre inneklima, noe som er spesielt greit om vinteren når vinduene er lukket til enhver tid. Denne typen varmepumpe holder som regel mellom 12 og 15 år og koster alt fra 10.000 til 40.000 kroner. 

Luft-til-vann varmepumpe 

Air to water

En luft-til-vann varmepumpe fungerer relativt likt som den ovennevnte. Du har en utedel som henter luft og omgjør energien til varme. Forskjellen er at denne energien blir brukt til å varme opp vann. Dette vannet kan gi boligen din varme på flere forskjellige måter. Du kan for eksempel bruke radiatorer eller gulvvarme. 

I tillegg kan denne varmepumpen også brukes til varmtvann, noe som gjør at du sparer enda mer strøm. Dersom din bolig bruker mer enn 25.000 kWh i året er dette et bedre alternativ enn en luft-til-luft varmepumpe. 

Væske-til-vann varmepumpe

Dette er den typen varmepumpe du sparer mest strøm på. Dersom du har vannbåren varme i ditt hjem kan du velge mellom bergvarme, sjøvarme, jordvarme eller grunnvannsvarme. 

Varmepumpen fungerer ved å hente energi fra varmekilder som er mer stabile enn luft, altså vann, jord eller fra fjell. Det skal sies at en væske-til-vann varmepumpe er en del dyrere enn andre alternativer, men du sparer mer strøm og den har lengre levetid. 

Avtrekksvarmepumpe 

Dette er også en varmepumpe som bruker energien fra luften. Forskjellen er at denne suger ut luft fra innsiden av hjemmet ditt. Det er også hvorfor det også blir kalt en ventilasjonspumpe. Denne overfører også energien til et vannbårent system og varmer opp vannet. Derfor kan du også bruke denne til varmtvann i tillegg til oppvarming og nedkjøling av din bolig. 

Du kan også kutte energiforbruket ditt med opptil 50% med denne typen varmepumpe. For inneklima er også en avtrekksvarmepumpe veldig god, da den resirkulerer luften i boligen din. 

Hvorfor bruke varmepumpe

Det finnes flere fordeler med å bruke en varmepumpe. Den første grunnen til at varmepumper har blitt såpass populært er at man sparer en del penger. Med for eksempel en væske-til-vann varmepumpe kan du spare 3 til 4 ganger på strømmen. Alle varmepumper gir deg et nedsatt forbruk av energi, som igjen gjør at du sparer penger. Varmepumper har også lang levetid, så det er lite vedlikehold. 

I tillegg til at du sparer penger og strømforbruk, sparer du også miljøet. Varmepumper gir faktisk et såpass redusert utslipp at du kan få støtte når du skaffer deg en varmepumpe. Dette er også en av grunnene til at over 1 million nordmenn har installert varmepumpe i sitt hjem. 

Du får også et bedre inneklima når du har varmepumpe. Du får varme som blir bedre spredd ut i ditt hjem. Du kan enkelt stille inn hvor varmt du ønsker at hjemmet ditt skal være, og varmen holder seg stabil. Uavhengig av hvilken varmepumpe du har vil du også slippe tett luft som man ofte kan oppleve med elektriske ovner. Med varmepumper som sender ut luft vil disse også rense luften i hjemmet ditt. Dette er et stort pluss dersom du for eksempel er allergisk mot støv eller pollen. 

Hvor mye koster varmepumpe

Prisen på en varmepumpe vil variere ut ifra hva slags varmepumpe du velger og hvilken modell du velger. Varmepumpene i seg selv koster ofte litt, men du tjener disse pengene tilbake i det lange løp. 

Luft-til-luft varmepumpe er den mest populære varmepumpen i Norge. Dersom du har et relativt lavt strømforbruk er dette den beste varmepumpen for deg. Du må som regel ut med mellom 10.000 til 40.000 kroner for denne varmepumpen. 

En luft-til-vann varmepumpe er for deg som bruker litt mer strøm. En slik varmepumpe koster alt fra 50.000 til 140.000 kroner. 

Væske-til-vann varmepumpe er som nevnt den dyreste typen varmepumpe. Dette er blant annet fordi det er mer krevende å installere den og den bruker mer avansert teknologi enn de andre typene. Det er på den andre siden den varmepumpen du sparer desidert mest på. Så dette er altså det beste alternativet hvis du bor i en enebolig og har pengene til å skaffe en. Disse varmepumpene koster på det billigste 120.000, men du finner typer i alle prisklasser over dette.