Varmepumpe Kongsberg: Beste leverandører i 2024

De fleste har nok irritert seg over tidvis høye strømpriser om vinteren og svært varme boliger om sommeren. Det er kostbart å benytte seg av varmekabler og varmeovner og vifter gjør egentlig lite nytte for seg til nedkjøling. Dette er nok to av grunnene til at flere og flere nordmenn går til innkjøp av en varmepumpe.

Selv om det er lett å tro at en varmepumpe kun duger til oppvarming er ikke dette tilfellet. En varmepumpe gir den mest energieffektive oppvarmingen og bruker minst strøm, og i tillegg kan den brukes som air-condition når det er varmt. Dette er fordi varmepumper benytter seg av veldig smart teknologi som klarer å hente ut energi fra omgivelsene rundt.

Bilde

Varmepumpe Kongsberg: Beste leverandører i 2024

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvordan finne varmepumpe i Kongsberg

Om du allerede har sett etter varmepumper før du kom hit, har du nok også sett at markedet kan virke overveldende og at det er mange modeller og leverandører å velge mellom. Dette er også grunnen til at varmepumpeportalen har utviklet dette verktøyet, slik at du enklest mulig kan motta de rette tilbudene for deg. Ved å fylle ut skjemaet på høyre side vil du bli kontaktet av tre ulike leverandører i nærheten av deg og motta tre uforpliktende tilbud du selv kan vurdere helt i fred. 

Ulike typer varmepumpe 

Videre får du lese litt om de vanligste typene varmepumpe slik at du kan få et innblikk i hvilken som kan passe best i din bolig. 

Luft-til-luft varmepumpe

Det er denne pumpen du er vant til å se, og det er denne som er installert i flest norske boliger. Denne er mest populær fordi den har rimeligst pris og fordi den kan monteres stort sett over alt. Den har en motor montert på utsiden av boligen, som henter varme utenfra og sender til viften på innsiden. Herfra blir varm eller kald luft fordelt i boligen via luft. 

Luft-til-vann varmepumpe

I prinsippet er luft-til-vann pumpen ganske lik luft-til-luft pumpen, men de skilles ved et vesentlig punkt. Motoren på utsiden fungerer likt, men den sender ikke energi til en vifte på innsiden. Her blir energien isteden fordelt i boligen via et vannbårent varmesystem. 

Væske-til-vann varmepumpe

Væske-til-vann varmepumpen er til dels lik de to foregående, og også dette systemet benytter seg av vannbåren oppvarming og kjøling. Det er derimot ikke noen motor på utsiden av boligen, den henter heller energien fra bakken, berg eller sjø avhengende av hvor du bor. Det er derfor disse ofte kalles for bergvarmepumpe, jordvarmepumpe eller sjøvarmepumpe.