Varmepumpe Sandefjord: Beste leverandører i 2024

I Norge har vi et klima litt utenom det vanlige, med lave temperaturer om vinteren og høye temperaturer om sommeren. Da det kaldere halvåret kommer krypende kjenner man fort behovet for å varme opp boligen sin. Det mest naturlige for folk flest blir da å skru på ovner og varmekabler rundt om i boligen for å holde en jevn og god temperatur. Følgene av dette blir gjerne betydelig høyere strømregninger og en mye større påkjenning for miljøet. På sommeren har vi begrenset med muligheter for nedkjøling, og det blir gjerne å lufte huset med gjennomtrekk.

Det finnes likevel et miljøvennlig og strømbesparende alternativ for begge årstider, nemlig varmepumpen. Konseptet bak dette er veldig genialt og den henter i hovedsak energien fra omgivelsene rundt. På denne måten vil du oppnå en jevn og god temperatur med luft som til enhver tid renses og filtreres, samtidig som du i det lange løp sparer kostnader og kan ha god samvittighet ovenfor miljøet. Det er ikke uten grunn at over én million nordmenn nå har investert i egen varmepumpe.

Bilde

Varmepumpe Sandefjord: Beste leverandører i 2024

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvordan finne varmepumpe i Sandefjord

Selv om det å anskaffe seg en varmepumpe kanskje virker som et opplagt valg er det fortsatt noen ting det er lurt å ta i betraktning. Har du først bestemt deg for å kjøpe har du mange mulige valg foran deg. Det finnes et stort utvalg varmepumper fra et stort utvalg leverandører, i tillegg til at det finnes flere varianter av typen varmepumpe. Det er heller ikke lov å montere varmepumper selv, så det kan gjerne være varierende monteringspriser fra ulike forhandlere som kommer i tillegg til prisen for selve pumpen. Det er også verdt å nevne at Enova gir deg støtte til innstallering av noen typer varmepumper. 

Varmepumpeportalen gjør valget enkelt for deg, og tilrettelegger for at du enkelt kan få tilbud fra flere leverandører med høy kompetanse i fagfeltet. Alt du trenger å gjøre er å fylle ut skjemaet etter dine kriterier, og siden sammenligne tilbud og finne det som er rett for deg. På denne måten trenger du ikke ta en sjans å gå for det første og beste, men heller få tilbud fra tre forhandlere i nærheten av deg og la de konkurrere om å gi deg den beste løsningen. 

Ulike typer varmepumper 

Det finnes ikke bare en type varmepumpe på markedet, så her vil vi gå inn på de mest vanlige. 

Luft-til-luft varmepumpe

Luft-til-luft pumpen er den mest vanlige i bruk i Norge. Dette er den rimeligste varianten man får kjøpt og montert, og kan installeres i stort sett alle hjem. Denne pumpen henter varme og energi fra luften ute, selv om temperaturen er vesentlig kaldere ute enn inne. I følge enova.no bruker en vanlig enebolig rundt 25.000KWh i året og med en slik varmepumpe vil man kunne spare rundt 4800KWh. Dette vil tilsvare omkring 72.000NOK over en periode på 15 år, så det er med andre ord vesentlige summer det er snakk om, for ikke å glemme de miljømessige fordelene. Da denne typen pumpe er så vanlig i Norge vil man ikke lenger få støtte fra Enova til disse. De fleste pumpene av denne typen fungerer godt helt ned i -25 grader, og gir i tillegg en fantastisk air condition om sommeren. 

Luft-til-vann varmepumpe

Mens en Luft-til-luft-pumpe henter varme og energi fra luften ute og blåser varm luft inne, fungerer luft-til-vann pumpen på en litt annen måte. Den henter fortsatt varmen sin fra luften ute, men bruker denne til å varme opp vann som går i radiatorer eller vannbåren gulvvarme. Energiforbruket er fortsatt betraktelig lavere enn ved bruk av strøm og denne typen oppvarming gir et veldig jevnt og godt inneklima i hele boligen. Prisene på disse pumpene er høyere enn ved vanlig luft-til-luft, men de kvalifiserer også til økonomisk støtte fra Enova. De vil også gi deg støtte til et vannbårent varmesystem om du ikke allerede har dette. 

Væske-til-vann varmepumpe

Væske-til-vann pumpen fungerer noe annerledes enn de andre pumpene. Denne typen er også ofte kalt bergvarmepumpe, jordvarmepumpe eller sjøvarmepumpe og benytter seg av energi som er lagret i fjellgrunn, jord eller sjø. Det er denne typen som sparer mest penger på strøm i tillegg til å gi jevnest varmefaktor gjennom hele fyringssesongen. Denne varianten skaper heller ikke støy da de ikke har noen fysisk pumpe utenfor boligen. Her kan man også få tilnærmet gratis kjøling om sommeren via det samme systemet. Kostnadene for en slik type pumpe er enda litt høyere, men her er levetiden på pumpen enda lengre og besparingsmulighetene enda høyere. Enova gir også mer støtte til disse variantene.