Varmepumpe Kristiansand: Beste leverandører i 2024

Den første varmepumpen ble installert i Norge i 1918. Siden den gang har teknologien økt i rasende fart, og varmepumpene i dag har blitt svært energieffektive og plassbesparende. Over en million nordmenn har montert varmepumpe i sitt hjem, og bruker den som hovedkilden til oppvarming. De fleste pumpene man får kjøpt i dag er veldig temperaturbestandige og varmer godt helt ned til -30°C. 

Resultatene av å montere en varmepumpe i sitt hjem vil først og fremst være sparte penger i form av energibruk. Da pumpene henter energien sin fra omgivelsene rundt er den også skånsom mot miljøet. Innendørs vil du oppnå behagelige temperaturer året rundt siden pumpen renser luften i hjemmet, samt at den kan benyttes til kjøling om sommeren. Man trenger heller ikke bekymre seg for støy eller at pumpen er i veien, siden de er veldig skånsomme på lyd og det finnes et rikt utvalg plassbesparende modeller med elegante design.

Bilde

Kinnan Norge AS

Google LogoNaN

Les anmeldelser

Kinnan er et av Nordens største og eldste aktører på det nordiske varmepumpemarkedet, og benytter seg kun av autoriserte installatører i de landsdekkende tjenesteoppdragene som utføres. De var først i Norden som offisiell distributør av Panasonic varmepumper, og er i dag også Nordisk distributør for Hitachi.

Bilde

Stiftet i 2014

Bilde

9 ansatte

Bilde

Barstølveien 50, 4636 Kristiansand

Bilde

Øko AS

Google LogoNaN

Les anmeldelser

Øko AS er et solid firma innen varmeteknikk, med lang erfaring og spesialkompetanse på vannbårne varmeanlegg. Øko AS leverer komplette løsninger innen varme, kjøling og varmepumper. Hvert år leveres det store mengder varmeanlegg til fornøyde kunder i hele Agder.

Bilde

Stiftet i 2020

Bilde

11 ansatte

Bilde

Lumberveien 49, 4621 Kristiansand

Bilde

Varmepumpe Kristiansand: Beste leverandører i 2024

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvordan finne varmepumpe i Kristiansand

Mange ser seg forvirret da de skal ut på varmepumpe-markedet, og det med god grunn. Det finnes flere varianter av varmepumper og det kan fort variere i priser på pumpe og montering. Det er ikke tillatt å montere varmepumper selv, så dette må utføres av montør. 

For å unngå forvirring i havet av modeller, type varmepumper og leverandører har varmepumpeportalen gjort det veldig enkelt. Ved å fylle ut skjemaet til høyre vil vi finne de tre beste og mest passende leverandørene og montørene i nærheten av deg. Deretter vil du motta uforpliktende tilbud av disse der du selv kan velge hva som passer best for deg. 

Ulike typer varmepumper 

Det er tre typer varmepumper som er mest utbredt, og under følger litt om forskjellene på dem. 

Luft-til-luft varmepumpe

Den vanligste varianten kaller vi luft-til-luft varmepumpe. Det er denne de fleste nordmenn har i sine hjem, og den kan stort sett monteres over alt. Denne har en motor på utsiden av huset, samt en pumpe montert inne. Denne henter energi fra omgivelsene utenfor med bruk av et kjølemedium med gass. Kostnadene ved en slik pumpe er normalt spart inn i løpet av 2-4 år. 

Luft-til-vann varmepumpe

Luft-til-vann pumpen er på mange måter lik luft-til-luft pumpen men egner seg best for de med vannbåren varme i boligen. Det vil si at det ikke er en pumpe på innsiden av huset som blåser varm luft, men at motoren på utsiden varmer opp vann som går i gulver eller radiatorovner. Denne gir jevnest oppvarming og Enova kan gi støtte til både vannbårent varmesystem og luft-til-vann pumpe. . 

Væske-til-vann varmepumpe

Væske-til-vann pumpen er den dyreste av de tre å montere, men den er også den mest effektive og den med lengst levetid. Til forskjell fra de andre har ikke denne varianten en motor montert utenfor. Man kaller gjerne pumpen for bergvarmepumpe, jordvarmepumpe eller sjøvarmepumpe ettersom hvor den henter energien fra. Deretter fordeler den varmen i boligen gjerne i form av et vannbårent varmesystem. Med denne har man mer eller mindre gratis kjøling på sommeren og den kvalifiserer til støtte fra Enova.