Mitsubishi varmepumpe har på kort tid blitt ett av de aller mest populære merkene innenfor varmepumper i Norge. Leverandøren er nok derimot aller best kjent som bilprodusent blant oss nordmenn. Den japanske merkevaren har derimot spesialisert seg innenfor en rekke markeder, og varmepumpen er altså en av deres største styrker.
Mitsubishi IGURU 6200 er en liten, men tøff varmepumpe. God varmeeffekt ved selv -25°C. Fås med moderne funksjoner som innebygd WiFi.
Mitsubishi Kaiteki 6300 MSZ-LN25WG er en svært kraftig varmepumpe for deg som bor i en mindre bolig. Den har et moderne, stilrent design. Varmepumpen fås med avansert 3D-teknologi og sensorer.
Mitsubishi Uwano 7000 tåler selv ekstreme kulder. En av Mitsubishis kraftigste varmepumper. Fås med avanserte funksjoner og innebygd WiFi.
Mitsubishi Kirigamine Furo 6000 er en toppmoderne varmepumpe i gulvmodell. Dette er en av de mest stillegående gulvvarmepumpene på markedet. Garantert varmekapasitet ned til -25°C.
Varmepumpen Mitsubishi Azira er en rimelig varmepumpe som gir deg mye varme for pengene dine. Designet har vunnet en rekke priser, og det medfølger avanserte funksjoner for optimal komfort i hjemmet.
Sist oppdatert: 28. desember 2023
Varmepumpene generelt sett har strømmet inn i det norske markedet. Mange velger denne løsningen fordi det kutter strømregningen med store beløp. Samtidig er det andre som velger kjøp av varmepumpe fordi det er regnet for å være en bedre løsning for miljøet.
Uansett bakgrunn for ditt kjøp, så er det unektelig slik at Mitsubishi varmepumpe vil være en av de aller beste alternativene i dagens marked. Det er på bakgrunn av deres gode egenskaper, samt fornuftige priser. Dessuten tilbyr Mitsubishi luft til luft varmepumpe, som er den mest ettersøkte modellen.
I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvorfor Mitsubishi sine varmepumper kan være aktuelle for deg, og hvilket tilbud på varmepumpe du kan få fra akkurat denne leverandøren. Vi skal dessuten se på kostnaden av en Mitsubishi varmepumpe, samt et par praktiske tips og refleksjoner rundt varmepumper generelt.
Først og fremst er et viktig poeng ved kjøp av varmepumpe at du bør kombinere leverandør og installatør av varmepumpen din. Mitsubishi tilbyr både varmepumper, så vel som standard montering av disse. Dette kan være en stor fordel dersom du ønsker en knirkefri prosess med eventuelle garantier.
For dersom noe skulle gå galt med varmepumpen, så dekker loven en reklamasjonsrett på 5 år. Det vil si at du altså får pengene tilbake dersom varmepumpen slutter å fungere, da selvfølgelig med forbehold om at det ikke var din egen skyld. Men hva skjer når du velger forskjellig leverandør og installatør?
Ditt krav kan i et slikt tilfelle være veldig vanskelig å få tilbake. Det er derfor viktig å kombinere leverandør og installatør, slik at et eventuelt krav går unna raskt. Dersom noe skulle gå galt med din varmepumpe her, så får du tross alt pengene tilbake så fort som overhodet mulig.
Dessuten er det verdt å merke seg at Mitsubishi er en leverandør som har ekspertinstallatører i sitt team og mange års erfaring. Dette er en merkevare en kan stole på. Fyller du ut skjemaet på siden vår og ender opp med Mitsubishi som ett av de 3 tilbudene, så kan du nyte både produkt og installering fra samme leverandør.
Det er ikke bare Mitsubishi varmepumpen som gjør denne former for oppvarming så attraktiv. Uavhengig av hvilken type varmepumpe en velger, og ikke minst hvilken merkevare, så vil en over tid spare godt med penger, samt miljøet, på å benytte seg av en varmepumpe for oppvarming i hjemmet.
Teknologien tillater at du kan utvinne energi fra luften utendørs, uansett hvilken temperatur det er. Varmen i luften pumpes så innendørs. De fleste varmepumper i dag, da inkludert Mitsubishi varmepumpe, kommer også med aircondition i tillegg til oppvarmingsmulighetene for vinteren.
Selv om besparelsene selvfølgelig kommer an på hvilken type, merkevare, og andre spesifikasjoner rundt en varmepumpe som en velger, så kan en generelt sett si at en god varmepumpe for folk flest blir spart inn i løpet av 3-6 år. Mitsubishi varmepumpene faller inn under disse.
En vanlig luft til luft varmepumpe vil komme på omtrent 20,000kr. Det kan virke som en god del penger her og nå, men når kostnadene blir spart inn i løpet av 3-6 år, og levetiden gjerne regnes for å være rundt 15 år, så sier det seg selv at en varmepumpe vil ha rundt 10 år der den reduserer strømforbruket ditt betraktelig etter du har innhentet investeringen.
Fordelene med en Mitsubishi varmepumpe er mange. Den største er selvfølgelig de reduserte oppvarmingskostnadene, men dette er tross alt en fordel som de aller fleste varmepumper i dag kan by på. Rent økonomisk derimot, så faller de gjennomsnittlige varmepumpene på rundt 20,000kr. Mange av Mitsubishi sine modeller ligger i denne prisklassen.
Det er også verdt å merke seg at Mitsubishi er kjent for å by på god fordeling av varmen i hjemmet. Dette sørger for at du får det varmt både på kjøkken, soverom, bad, og de rom du skulle oppholde deg i underveis i dagen. Dessuten får du med aircondition i enheten, slik at du kan holde det kjølig om sommeren.
En annen fordel ved Mitsubishi sine varmepumper er miljøaspektet. Dette handler både om klimakampen generelt, men også om innemiljø. Først og fremst er en Mitsubishi varmepumpe god på å redusere strømforbruket, noe som er bra for klima. Dessuten filtrerer den også støv, partikler, og pollen fra luften, slik at den er et mye bedre alternativ enn å lufte om sommeren for eksempel.
Det finnes mange fordeler ved Mitsubishi sine varmepumper. En siste fordel å tenke over er det faktum at leverandøren har vært med i markedet over lang tid. Dette kan være noe å vurdere, da du tross alt her vil være tilnærmet sikret et godt resultat fra en leverandør som mange andre har vært fornøyd med tidligere.
Minst like viktig som valget av leverandør er selvfølgelig også typen varmepumpe. Her finnes det en god del forskjellige alternativer. De to mest populære variantene er luft til luft varmepumpe og luft til vann varmepumpe. Mitsubishi tilbyr begge disse to variantene til sine kunder.
Innenfor luft til luft varmepumper finner vi det beste utvalget, da det tross alt er disse folk flest ettersøker uansett. Du kan her velge effektfaktor, størrelse, gulvstående eller veggmontert, samt hvilken farge du måtte ønske på din varmepumpe. Mitsubishi gir deg i det hele tatt ganske god fleksibilitet her.
Du kan også kjøpe luft til vann varmepumper hos Mitsubishi. Denne formen for varmepumper krever at du har vannbåren varme i boligen, og den vil føre inn varme gjennom vannkabler eller radiator. Husk på at denne vil spare deg for større beløp per måned, men varmepumpen koster mer enn for eksempel en luft til luft varmepumpe til å begynne med.
Alt i alt leverer Mitsubishi et godt utvalg av forskjellige typer varmepumper som kan passe til ditt behov. Det er tross alt viktigst at du velger en varmepumpe som passer ditt klima, ditt boareal, og antall beboere og strømforbruk i enheten din. Velger du Mitsubishi som leverandør, så har du et bredt spenn av forskjellige alternativer som kan skreddersy din opplevelse.
Mitsubishi varmepumpe er blant de aller mest populære og anerkjente merkene innenfor bransjen. Ofte vil dette bety at et produkt har en ganske så stiv pris i henhold til resten av markedet. Allikevel er ikke dette tilfellet med en Mitsubishi varmepumpe, og som nevnt tidligere får du disse for ganske rimelige priser.
De fleste modellene fra Mitsubishi faller i et område på mellom 15,000kr og 25,000kr. Dette er inkludert installering fra Mitsubishi, noe som er et viktig poeng å ta med seg når du skal kjøpe en varmepumpe. En montering av varmepumpe kan fort komme på rundt 5,000kr, slik at varmepumpen blir en god del dyrere enn først antatt om dette ikke er medregnet i prisen.
Dersom en tar utgangspunkt i at en Mitsubishi varmepumpe koster ca 20,000kr i snitt, så tar det ikke mer enn mellom 3 og 6 år for de fleste å hente inn kostnadene assosiert med varmepumpen. Etter kostnaden er hentet inn, så sparer enn typisk sett rundt en fjerdedel av sin strømregning per måned. Med tiden blir det selvfølgelig mye penger.
Husk derimot på at kostnaden av en varmepumpe selvfølgelig avhenger av de spesifikasjonene en velger for sin varmepumpe. Det kan for eksempel også være aktuelt å velge en annen type varmepumpe som passer ditt miljø bedre, eller en større varmepumpe som klarer å varme opp din bolig om denne er stor.
Siden Mitsubishi som nevnt inkluderer prisen for montering i sin totalpris, så er det gjerne rundt 20,000kr en varmepumpe fra Mitsubishi koster totalt. Mellom 15,000kr og 20,000kr er gjerne kostnaden av varmepumpen, mens monteringen kommer på rundt 5,000kr, avhengig av hvilken modell og hvordan denne skal monteres.
Totalt sett havner kostnadene på en Mitsubishi varmepumpe rundt snittet i markedet. Det er mulig å spare noe penger på å bruke en annen montør, men generelt sett er dette ikke verdt det. Det er fordi spørsmålet om reklamasjonsretten da kan være vanskelig å avgjøre.
Mange tenker også tanken om at det å installere varmepumpen på egenhånd kan være en besparelse. Jobben med å installere en varmepumpe er tross alt ikke så veldig vanskelig dersom en har noe erfaring innenfor dette feltet. Men kan en egentlig installere en varmepumpe på egenhånd?
Svaret er nok dessverre nei, og det har faktisk vært ulovlig siden 2013. Det frarådes sterkt å montere varmepumpe på egenhånd, da en i et slikt tilfelle ikke vil ha noen reklamasjonsrett. I verste tilfelle kan en brann for eksempel spores tilbake til din montering, der du kan risikere å ikke få igjen noe på husforsikringen.
Dersom du ønsker å spare penger på egeninnsats, så er altså ikke installering av Mitsubishi varmepumpe noen god ide. Du kan til gjengjeld utføre enkelt vedlikehold, slik som avriming av varmepumpen, dersom du ønsker å øke dens levetid. Det anbefales også å investere i service fra Mitsubishi hvert andre år for å opprettholde kvaliteten på varmepumpen.
Når du ser på de forskjellige varmepumpene, så er det naturligvis faktorer som pris, effektfaktor, støynivå, og ikke minst typen varmepumpe som er viktigst for deg. Når disse er bestemt, så gjenstår spørsmålet om hvilken varemerke du skal gå for. Men har dette egentlig noen stor betydning?
Svaret er i grunn for de aller fleste at mange av varmepumpene i dagens marked er veldig like. Forskjellen på en Mitsubishi varmepumpe og en annen gjennomsnittlig varmepumpe til rundt 20,000kr er neppe veldig stor. Jevn varme, miljøvennlig, luftfiltre, og dobbeltvirkning som også dekker air condition er helt vanlig i en varmepumpe i dag.
En bør derfor ikke henge seg altfor mye opp i merkevaren når en skal velge en varmepumpe. Det er fort å gjøre dette for mange produktgrupper, selv om et mindre kjent merke kan være et mye bedre alternativ. Generelt sett derimot, så bør det sies at Mitsubishi er blant de mest fornuftig prisede og pålitelige aktørene i markedet.
Det er tross alt mange kunder som har valgt en varmepumpe fra Mitsubishi tidligere og blitt godt fornøyd. Velger du denne merkevaren, så ligger det en historie bak som kan gi deg en trygghet som andre varemerker ikke kan. Det kan være verdt å betale litt ekstra for dette, men det viktigste å huske på er at forskjellene mellom de fleste varmepumper ikke er veldig store.
For å velge riktig varmepumpe, så er altså ikke varemerket det viktigste valget du tar. Å finne en varmepumpe som passer din bruk bør heller være en prioritet. Her er det mange faktorer som spiller inn, men det viktigste er å velge riktig type varmepumpe. Mitsubishi tilbyr som nevnt luft til luft og luft til vann varmepumper.
Dette er blant de mest populære alternativene for norsk klima, da de er gode på å få inn høy og jevn varme på selv de kaldeste vinterdagene. Dessuten er det verdt å merke seg at begge ofte kommer med air condition, slik at om det blir varmt om sommeren, så sørger disse også for å kjøle ned hjemmet.
Effektfaktor er et annet viktig poeng som du bør se på, og der er unektelig Mitsubishi blant de bedre på å fordele varmen jevnt rundt i hjemmet. Det er også viktig å se på størrelsen til varmepumpen for å kunne avgjøre om denne faktisk skal kunne potensielt varme opp hele ditt hjem.
Først når alle faktorer er på plass, så bør vurdere å sammenligne merkevarer. Det kan her være prisforskjeller ved tilbud på varmepumpe og lignende, men som oftest er merkevarene ganske like. Mitsubishi varmepumpe er uansett et ganske så sikkert valg dersom du skal kjøpe en varmepumpe i dag.