Mitsubishi Kaiteki 6300: Test og beskrivelse (2024)

Mitsubishi Kaiteki 6300 MSZ-LN25WG er en svært kraftig varmepumpe for deg som bor i en mindre bolig. Den har et moderne, stilrent design. Varmepumpen fås med avansert 3D-teknologi og sensorer.

Bilde
Bilde

Produktets hovedfunksjon

  • Varmer opptil 120 kvm
  • SCOP: 5,2
  • SEER: 10,5
  • Hyper Heating teknologi
  • Moderne design
  • Trinnløs varme fra trinnløst fra 10 til 31°C
  • 3D I-See sensor
  • Stillegående
Pris:Farge:Mer informasjon:
Fra 17 000,-Safirsort, rød, perlehvit, hvitProduktbrosjyre

Mitsubishi Kaiteki 6300: Test og beskrivelse (2024)

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvor god ytelse har Mitsubishi Kaiteki 6300 MSZ-LN25WG?

Dette er en varmepumpe som tåler nordisk klima, takket være avansert teknologi. Hyper Heating teknologien sørger for at Kaiteki 6300 LN25WG tåler kalde vintre. Varmepumpen har faktisk blitt fabrikkgarantert drift og god varmeeffekt helt ned til 25°C.

3D I-See sensoren registrerer når noen forlater rommet og kan automatisk justere varmen deretter. Du velger selv om den skal justere utblåsing eller senke varmen. Sensoren kan også brukes for å øke temperaturen når noen kommer inn i rommet.

Når ønsket temperatur er oppnådd og utedelen slutter å produsere varme, fortsetter viftene å fordele varmen inne. Dette bidrar til en jevn og behagelig temperatur. Denne funksjonen er også svært praktisk for deg som benytter andre varmekilder, for eksempel peis. I så fall vil varmepumpen fordele varmen fra peisen.

Dersom det forekommer strømbrudd, starter varmepumpen automatisk på nytt. Du trenger derfor ikke bekymre deg for å miste varmen når ingen er hjemme. 

Smart varmepumpe med WiFi og fjernstyring

Innebygd WiFi og oppkobling mot MelCloud lar deg dessuten fjernstyre varmepumpen, slik at du kan regulere temperaturen fra hvor som helst i verden. Du kan spare betydelig med strøm ved å aktivere I-Save funksjonen for vedlikeholdsvarme når du er bortreist. 

Deretter er det bare å skru opp temperaturen via mobilen når du er på vei hjem igjen. Alternativt kan du bruke uketimer-funksjonen som lar deg stille inn opptil fire forskjellige driftsintervaller per døgn.

Hvem passer denne varmepumpen fra Mitsubishi for?

Denne varmepumpen fra Mitsubishi passer godt for deg som bor i et mindre hus eller i en leilighet på under 120 kvadratmeter. Dersom design er viktig for deg og du bor i en større bolig, kan du supplere med ytterligere varmekilder.

Det er imidlertid viktig å nevne at du kan få Mitsubishi Kaiteki i to varianter, hvor Kaiteki 6600 passer for større hus. Dersom du er i tvil om hvilken av disse to variantene du bør velge, kan varmepumpemontøren hjelpe deg.

Mitsubishi Kaiteki MSZ-LN25WG er også et supert valg til hytta. Den kan varme opp til 120 kvadratmeter med ekstra varmekilde. Du kan også bruke den som ekstra varmepumpe, for eksempel i andre etasje eller i kjellerstuen.

Hvordan kan Mitsubishi Kaiteki bidra til bedre inneklima?

Kaiteki MSZ-LN25WG fås med et elektrostatisk og plasmabasert filter som kan fjerne mugg, allergener, luftbåren støv og andre partikler. Dette avanserte filtersystemet kalles for Plasma Quad Plus og sikrer høy komfort inne. Den fanger opp selv små partikler under 2,5 mikrometer – altså ca. 4 % av bredden av et hårstrå.

Hvilket design har Mitsubishi Kaiteki MSZ-LN25WG?

Dette er varmepumpen for deg som er opptatt av godt design. Innedelen er tilgjengelig i fire farger: safirsort, rød, perlehvit og hvit. Du kan dermed enkelt finne noe som matcher interiøret ditt.

Mitsubishi Kaiteki 6300 MSZ-LN25WG har doble luftspjeld som er plassert på undersiden av innedelen. Luftstrømmene kan styres både horisontalt og vertikalt. Ikke bare bidrar det til bedre varmefordeling, men designet blir også mye penere. Luftspjeldene sørger nemlig for optimal varmefordeling, uavhengig av romløsning.

Her ser du bilde av innemodellen til Mitsubishi Kaiteki 6300 hengende i stua.

Lager Mitsubishi varmepumper mye lyd?

Kaiteki 6300 LN25WG er en stillegående varmepumpe som avgir 19 dB(A). Det er likevel viktig å finne en god plassering for varmepumpen, slik at du unngår støy. Det er for eksempel ikke lurt å plassere den rett over sofaen eller godstolen hvor du sover middag. 

Selv om susingen er såpass lav at du ikke vil merke noe særlig til den, vil den likevel bli merkbar om du sitter rett under varmepumpen. Be gjerne varmepumpemontøren om hjelp til å finne rett plassering med tanke på støy.

Det er ikke bare innedelen som er stillegående – støynivået på utedelen kan også senkes med 3 dB(A) ved å aktivere nattmodus. Dette gjør Mitsubishi Kaiteki et godt valg for deg som bor i leiligheter, tomannsboliger og lignende. Du kan selvsagt bruke nattmodus på dagtid også om du ønsker det.

Hva koster Mitsubishi Kaiteki MSZ-LN25WG?

Mitsubishi Kaiteki 6300 LN25WG er en svært populær modell, og det er ikke uten grunn. Den har svært høy ytelse og er fullspekket med avanserte funksjoner som er optimal for mindre boliger og leiligheter, for eksempel doble luftspjeld, lekkert design og 3D-sensorer. Prisen er likevel lav med tanke på funksjonaliteten.

Dette er en rimelig varmepumpe som er tilgjengelig fra 17 000 kr uten montering og 23 000 kr med montering. Den nøyaktige prisen vil avhenge av hvilken varmepumpemontør du velger. Vi anbefaler derfor at du innhenter tilbud fra minst tre ulike leverandører. Det er kun ved å komme på befaring at de kan si med sikkerhet hva montering vil koste.

Her kan du lese mer om Mitsubishi varmepumper.