Panasonic HZ25WKE: Test og beskrivelse (2024)

Panasonic HZ25WKE har høy varmeeffekt og tåler opptil -25 °C. Fås med innebygd WiFi for smart temperaturkontroll. nanoe™ X-teknologien bidrar til renere innemiljø.

Bilde
Bilde

Produktets hovedfunksjon

 • Tåler ekstreme værforhold
 • SCOP: 5,36
 • SEER: 7.80
 • Innedel avgir 18 dB(A
 • nanoe™ X-teknologi
 • Innebygd WiFi
 • Varmekapasitet opptil -25 °C
 • Lave energikostnader
Pris:Farge:
Fra 20 000,-Hvit

Panasonic HZ25WKE: Test og beskrivelse (2024)

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvor god ytelse har Panasonic HZ25WKE?

Panasonic HZ25WKE er en toppmodell med svært høy ytelse. Den har en SCOP på 5,36 og tåler svært lave temperaturer, perfekt for et nordisk klima. Tester viser at varmepumpen har en 3,60 kW ved -25 °C. Den kan også brukes som en energieffektiv aircondition om sommeren.

Det er imidlertid viktig å være obs på at den nøyaktige ytelsen vil avhenge av spesifikke forhold ved boligen din. For eksempel, hvor stort er huset ditt? Bor du i en leilighet med lite varmetap gjennom vegger og tak? Hvor godt isolert er boligen din?

Du bør derfor be om veiledning fra varmepumpemontøren allerede under befaringen. Montøren vil kunne hjelpe deg med å kjøpe riktig dimensjonert varmepumpe. Det er nemlig vanlig at Panasonic-varmepumper fås i ulike størrelser for hver modell.

Hvordan kan nanoe™ X-teknologi bidra til bedre inneklima?

Varmepumper fra Panasonic er kjent for den avanserte nanoe™ X-teknologien – men hva er dette for noe? nanoe™ X er et system for luftrensing i hjemmet som kan brukes året rundt. Teknologien kan holde hjemmet ditt varmt og rense luften samtidig på vinterstid. Om sommeren kan nanoe™ X derimot fjerne pollen og vond lukt.

Panasonic HZ25WKE lar deg nemlig aktivere nanoe™ X og la den stå på døgnet rundt. Du velger selv om den skal rense og avkjøle eller varme opp luften, avhengig av årstid. nanoe™ X kan blant annet fjerne pollen, mugg, bakterier, allergener og virus.

Modellen HZ25WKE er dermed et godt valg for deg som er plaget av astma og allergi, samt alle andre som er opptatt av et rent og godt inneklima.

Hvilket design har Panasonic HZ25WKE?

Du trenger ikke å frykte et stort og klumpete design når du kjøper varmepumpe fra HZ-serien til Panasonic. Flaggskip-modellene deres er utviklet med fokus på stilrent og moderne design, og Panasonic HZ25WKE er intet unntak. Den er derfor lett å plassere, selv i mindre rom.

Viftene har også fått en innovativt design som forbedrer varmekomfort, nemlig Aerowings 2.0. Teknologien består av to fleksible blader som er uavhengige av hverandre. Denne utformingen gjør det mulig for varmepumpen å fordele luftstrømmen effektivt, samt konsentrere luften for rask oppvarming eller nedkjøling.

Er denne Panasonic-varmepumpen en “smart” varmepumpe?

Panasonic HZ25WKE er en smart varmepumpe med WiFi og taleassistent. Flaggskip-varmepumpene til Panasonic kan dermed gjøre hjemmet ditt “smartere”. Varmepumpen er kompatibel med Comfort Cloud-appen, slik at du kan styre varmepumpen fra mobilen din.

Du kan blant annet:

 • Analysere energiforbruket ditt for å spare strøm
 • Regulere temperaturen fra hvor som helst i verden
 • Foreta enkel feilsøking
 • Styre flere enheter fra samme app
 • Aktivere luftrensing

Varmepumpe med WiFi kan dermed gjøre livet ditt enklere. Du kan for eksempel aktivere luftrens og varme opp boligen før du kommer hjem fra jobb. Eller kanskje du bare vil la littegrann varme være på mens du er på ferie? I så fall guffer du bare opp temperaturen når du er på vei hjem.

Her ser du bilde av innemodellen til Panasonic HZ25WKE hengende i stua.

Lager varmepumper fra Panasonic mye lyd?

Ifølge Panasonic, så er varmepumpene i HZ-serien stillere enn et bibliotek. Panasonic HZ25WKE er utviklet for stille drift med en innedel som avgir 18 dB(A) i stillemodus. Viftene lager riktignok mer lyd når de må jobbe hardt, for eksempel under rask oppvarming. Lydnivået vil likevel ikke være sjenerende, så lenge du plasserer varmepumpen på et fornuftig sted.

Varmepumpemontøren vil kunne hjelpe deg med å finne optimal plassering av både innedel og utedel. Dersom du er svært følsom for lyd, finnes det ytterligere grep som du kan ta. For eksempel, du kan stille inn varmepumpen til å jobbe hardest rett før du kommer hjem fra jobb.

Når ønsket temperatur er oppnådd og du har kommet hjem, trenger ikke viftene jobbe så hardt. Du kan dermed aktivere stillemodus og nyte varmen i fred og ro.

Hva koster Panasonic HZ25WKE?

Panasonic HZ25WKE kan variere i svært stor grad, avhengig av hvilken størrelse du velger. Prisen vil også avhenge av montørene. Vi anbefaler derfor at du kontakter dem for å få oppgitt et nøyaktig pristilbud. Montering kommer i tillegg. Standard montering koster stort sett ca. 5000 kr. 

Det hender at monteringen blir dyrere, avhengig av boligens utforming. For eksempel, det er vanlig å betale ekstra for arbeid og ledninger ved stor avstand mellom innedel og utedel. Ettersom det er vanskelig for montørene å avgjøre dette uten å ha sett boligen din, bør du be om gratis befaring.

Her kan du lese mer om Panasonic varmepumper.

Ta kontakt med dyktige varmepumpeleverandører for å få et godt tilbud på Panasonic HZ25WKE. Lykke til med kjøpet!