Panasonic HZ25XKE: Test og beskrivelse (2024)

Panasonic HZ25XKE er tilpasset et nordisk klima og tåler svært lave temperaturer. Den smarte varmepumpen fås med avanserte funksjoner og et stilfullt design. Kanskje ikke så rart at Panasonic HZ-serien befinner seg blant Norges mest solgte varmepumper?

Bilde
Bilde

Produktets hovedfunksjon

 • nanoe™ X teknologi
 • SCOP: 5,69
 • SEER: 8,70
 • Innedel avgir 18 dB(A
 • Innebygd WiFi
 • Varmekapasitet opptil -25 °C
 • Lave energikostnader
 • Aerowings 2.0
Pris:Farge:
Fra 20 000,-Hvit

Panasonic HZ25XKE: Test og beskrivelse (2024)

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvor god ytelse har Panasonic HZ25XKE?

Panasonic HZ25XKE er svært energieffektiv, samtidig som den har enestående ytelse. Den fås i to forskjellige versjoner, avhengig av størrelsen på boligen din. 7.50 kW-versjonen kan brukes som primær oppvarmingskilde i boliger opptil 95 m² og med ekstra varme opptil 160 m². 7.90 kW-versjonen kan brukes som primær oppvarmingskilde i boliger opptil 110 m² og med ekstra varme opptil 175 m².

Det er viktig å være obs på at den nøyaktige ytelsen vil avhenge av spesifikke forhold ved boligen din. Tallene ovenfor er basert på hjem som er godt isolerte. Varmepumpemontøren vil kunne hjelpe deg med å velge rett versjon under befaring, slik at du ikke kjøper en varmepumpe med for høy eller lav ytelse.

HZ-serien til Panasonic er i tillegg utviklet for et nordisk klima og tåler svært lave temperaturer. Panasonic HZ25XKE er intet unntak og fås med fabrikkgarantier for varmeeffekt ved -25°C. Dette er dermed en god varmepumpe for deg som opplever svært lave temperaturer om vinteren.

Hvordan kan nanoe™ X-teknologi bidra til bedre inneklima?

Varmepumper fra Panasonic er kjent for den avanserte nanoe™ X-teknologien – men hva er dette for noe? nanoe™ X er et system for luftrensing i hjemmet som kan brukes året rundt. Teknologien kan holde hjemmet ditt varmt og rense luften samtidig på vinterstid. Om sommeren kan nanoe™ X derimot fjerne pollen og vond lukt.

Panasonic HZ25WKE lar deg nemlig aktivere nanoe™ X og la den stå på døgnet rundt. Du velger selv om den skal rense og avkjøle eller varme opp luften, avhengig av årstid. nanoe™ X kan blant annet fjerne pollen, mugg, bakterier, allergener og virus.

Modellen HZ25WKE er dermed et godt valg for deg som er plaget av astma og allergi, samt alle andre som er opptatt av et rent og godt inneklima.

Hvilket design har Panasonic HZ25XKE?

HZ25XKE fås med et moderne og stilrent design, akkurat som de andre flaggskipmodellene til Panasonic. Innedelen er “sømløs”, det vil si at den ikke har synlige skjøter. Varmepumpen er dermed lett å plassere med tanke på interiør. Det enkle, men elegante utseendet sklir inn i de fleste hjem. 

Designet består dessuten av de innovative bladene Aerowings 2.0 for optimal varmekomfort. Dette er en unik teknologi fra Panasonic som består at to fleksible og uavhengige vifteblader. Utformingen sørger for effektiv fordeling av luftstrøm, samtidig som luften konsentreres for rask nedkjøling og oppvarming.

Fjernkontrollen til Panasonic HZ25XKE har også fått et praktisk design med bakgrunnsbelysning for å gjøre den mer brukervennlig.

Består Panasonic HZ-serien av “smarte” varmepumper?

Panasonic HZ25XKE er en smart varmepumpe med innebygd WiFi. Den er også kompatibel med taleassistent. Du kan dermed bruke Comfort Cloud-appen til Panasonic for å kontrollere varmepumpen og optimalisere strømforbruk.

Comfort Cloud-appen lar deg gjøre følgende:

 • Få kontroll over energiforbruket ditt for å spare strøm
 • Juster temperaturen, uansett hvor du befinner deg
 • Enkel feilsøking
 • Kontrollere flere enheter fra samme app
 • Slå på luftrensing mens du er vekkreist

Varmepumpen har også mange smarte funksjoner for strømsparing og bedre komfort. For eksempel, feriemodus senker temperaturen når du er bortreist og øker den igjen før du kommer hjem. Skulle du ønske å gjøre endringer, så er det bare å logge deg inn via appen.

Her ser du bilde av innemodellen til Panasonic HZ25XKE hengende i stua.

Lager Panasonic-varmepumper mye lyd?

Panasonic HZ25XKE er svært stillegående og avgir knappe 18 dB(A). Dette er dermed en av de mest stillegående varmepumpene som du kan få per i dag. Den vil naturlig nok lage mer lyd når viftene jobber hardt, for eksempel under rask oppvarming. 

Lydnivået vil imidlertid ikke være sjenerende med rett plassering av innedel. Varmepumpemontøren vil kunne bistå med å finne det beste stedet til innedelen med tanke på lyd og varmekomfort. Befaringen er en flott anledning til å stille dem mange gode spørsmål, samt få gode råd og tips.

Hva koster Panasonic HZ25XKE?

Panasonic HZ25XKE koster fra 20 000 kr og opp, avhengig av hvilken versjon du velger. Prisen kan også variere mellom de ulike forhandlerne. Montering kommer i tillegg. Vi anbefaler derfor at du inviterer varmepumpemontører hjem på befaring, slik at du kan få et nøyaktig pristilbud.

Det er vanlig at standard montering koster ca. 5000 kr. Prisen kan likevel bli høyere, avhengig av hvor kompleks installasjonen er. For eksempel, det krever mer arbeid om du ønsker stor avstand mellom innedel og utedel. Montøren vil imidlertid hjelpe deg med å finne optimal plassering.

Les mer om Panasonic varmepumper her.

Da er det bare å ønske deg lykke til med kjøpet av Panasonic HZ25XKE.