Mitsubishi Kaiteki 8700: Test og beskrivelse (2024)

Mitsubishi Kaiteki 8700 er en stilren varmepumpe med høy effekt. Passer for større lokaler og boliger. Leveres med 3D i-See Sensor.

Bilde
Bilde

Produktets hovedfunksjon

  • Kraftig varmepumpe for store boliger
  • SCOP: 4,6
  • SEER: 7,6
  • Hyper Heating teknologi
  • Doble luftspjeld
  • Innebygd WiFi
  • 3D i-See sensor
  • Stillegående
Pris:Farge:Mer informasjon:
Fra 26 000,-Hvit, sort og rødProduktbrosjyre

Mitsubishi Kaiteki 8700: Test og beskrivelse (2024)

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvor god ytelse har Mitsubishi Kaiteki 8700?

Kaiteki er en bestselgende varmepumpe fra Mitsubishi som fås i forskjellige størrelser. Kaiteki 8700 er blant de kraftigste og passer for større boliger og lokaler. Varmepumpen er tilpasset en nordisk klima med garantert varmekapasitet på imponerende 6,0 kW ved 15 minusgrader. Varmeeffekten var 4,7 kW ved -25 grader.

Du må imidlertid være obs på at den nøyaktige ytelsen vil avhenge av boligens størrelse, hvor godt isolert boligen er og utforming av rom. Kaiteki er likevel et svært godt alternativ for deg med høyt varmebehov. Varmepumpemontøren vil kunne avgjøre hvilken størrelse du trenger under befaring.

Den høye ytelsen skyldes blant annet en kraftig kompressor med Hyper Heating-teknologi. Takket være denne teknologien, klarer varmepumpen å avgi jevn og god varme i ekstreme kuldeperioder. Et uavhengig laboratorium testet faktisk Kaiteki helt ned til -35°C.

Hvilke funksjoner har Kaiteki 8700?

Mitsubishi Kaiteki 8700 er designet med doble luftspjeld på undersiden av innedelen. Du kan styre luftstrømmen fra luftspjeldene helt uavhengig av hverandre, både vertikalt og horisontalt. Kastelengden er dessuten svært kraftig. Dermed kan denne bestselgende varmepumpen fra Mitsubishi fordele varme i større boliger, samt over flere etasjer.

3D I-See sensoren tilpasser temperaturen i rommet automatisk, basert på hvor det befinner seg mennesker. Den memorerer utformingen i rommet og overvåker temperaturen. Den registrerer også hvor i rommet du tilbringer mest tid. Denne informasjonen bruker Kaiteki til å fordele varme på best mulig vis.

Kaiteki 8700 er en smart varmepumpe med WiFi

Mitsubishi Kaiteki 8700 er en smart varmepumpe med integrert WiFi, slik at du kan fjernstyre den via mobil. Du kan også laste ned appen via desktop. Melcloud er en praktisk app som gir deg full kontroll over varmepumpen din. Du kan regulere temperaturen fra hvor som helst, så lenge du har tilgang til internett.

Du kan for eksempel skru opp varmen i stua før du står opp eller regulere vedlikeholdsvarmen på hytta. Det er selvsagt mulig å forhåndsinnstille varmepumpen ved hjelp av driftsintervaller, om du foretrekker det. I så fall reguleres varmen i henhold til dine rutiner.

Kaiteki 8700 kan stilles inn med fire ulike driftsintervaller per døgn, noe som gir deg stor fleksibilitet. Det betyr at du kan senke temperaturen om natten og mens du er på jobb, samt øke den om morgenen og ettermiddagen. Alt går helt automatisk, slik at du slipper å tenke på det selv.

Hvordan kan Mitsubishi Kaiteki 8700 bidra til bedre inneklima?

Mitsubishi har utstyrt den populære varmepumpen Kaiteki med filtersystemet Plasma Quad Plus. Dette filtersystemet er både elektrostatisk og plasmabasert for å fange opp selv ørsmå partikler fra luften – selv partikler på under 2,5 mikrometer. Dermed renses luften for virus, bakterier, mugg, allergener, pollen og støv.

Dual Barrier Coating er en slags beskyttelse for innedelen som også bidrar til bedre inneklima. Belegget forhindrer at smuss og støv fester seg i varmepumpen, noe som igjen bidrar til renere luft inne i boligen din. Ikke minst, så kan Dual Barrier Coating redusere behovet for vedlikehold.

Hvilket design har den bestselgende varmepumpen til Mitsubishi?

Mitsubishi Kaiteki er utvilsomt svært kjent for sitt unike og moderne design. Varmepumpen vant til og med den japanske kåringen Good Design Award. Du kan velge blant fire moderne farger, slik at varmepumpen matcher ditt interiør. Fjernkontrollen fås i matchende farge som innedelen.

Her ser du bilde av innemodellen til Mitsubishi Kaiteki 870 hengende i stua.

Lager denne populære Mitsubishi-varmepumpen mye lyd?

Mitsubishi Kaiteki 8700 er en ganske stillegående varmepumpe som avgir 25 til 47 dB(A), avhengig av hvor hardt viftene jobber. Jo hardere de jobber, desto mer lyd vil varmepumpen lage. Ettersom dette er en kraftig varmepumpe, kan du raskt varme opp boligen. Det betyr at viftene ikke trenger å jobbe på det hardeste så veldig lenge.

Lydnivået er likevel lavt og behagelig, selv under oppvarming. En helt vanlig samtale har et lydnivå på 65 dB(A), bare for å sammenligne. Vi er som regel alltid omgitt av et lydnivå på 15-20 dB(A). Varmepumpemontøren vil uansett kunne hjelpe deg med å finne et godt sted å plassere innedelen.

Kaiteki 8700 fås dessuten med den praktiske funksjonen nattmodus som reduserer lydnivået på inne- og utedel til et minimum. Dette er bra for deg som bor tett på naboen og ikke vil forstyrre noen om natten. Nattmodus er også praktisk om du må ha utedelen tettere på et soveromsvindu enn ønskelig.

Hva koster Mitsubishi Kaiteki 8700?

Mitsubishi Kaiteki 8700 er den kraftigste varianten i serien og koster fra 26 000 kr. Du må be om et tilbud for å vite nøyaktig pris. Kostnaden for montering ligger vanligvis på ca. 5000-6000 kr og opp.

Les mer om Mitsubishi varmepumper her.