Varmepumpe Trondheim

Dersom du bor i Trondheim og er på utkikk etter en varmepumpe lurer du kanskje på hvor det beste stedet å kjøpe er. Du kan jo for eksempel gå i en butikk som selger alt av elektronikk og ta en med hjem og montere? Svaret på dette er at du ikke kan gjøre dette. Varmepumper krever faktisk at du har en sertifisert montør. Derfor kan mange oppleve at det er skjulte kostnader tilknyttet varmepumpe. 

Dette kan du unngå dersom du leter litt. Du kan helt gratis fylle ut skjema på siden og motta tre uforpliktende tilbud helt gratis. Dette er både om du allerede vet hva slags varmepumpe du trenger eller om du er usikker. Du kan også bruke varmepumpeportalen til å finne en montør. 

Forskjellige typer varmepumper

Det finnes en rekke forskjellige typer varmepumper. Noen fungerer på tilnærmet alle boliger mens andre er laget for spesielle typer anlegg og lignende. Vi skal ikke nevne alle de forskjellige typene i denne artikkelen, kun de mest vanlige. 

Den første og mest populære typen varmepumpen er luft til luft varmepumpe. Denne koster alt fra 10.000 kroner og oppover. Den fungerer ved å hente luft fra utsiden av boligen din å omgjøre denne til varme som blir blåst inn. I tillegg kommer mange modeller med filtre som gir deg et friskt og sunt inneklima. Det skal nevnes at du er avhengig av en utedel med denne typen varmepumpe. 

Den andre er en luft til vann varmepumpe. En luft til vann varmepumpe fungerer ganske likt som en luft til luft modell. Den tar luften fra utsiden og omgjør den til varme. Forskjellen er at varmen blir brukt til å varme opp vann. Du er avhengig av vannbåren varme dersom du anskaffer denne typen varmepumpe. Det går også imot sin hensikt å anskaffe en slik varmepumpe dersom du har et veldig lavt energiforbruk. 

Den typen du sparer mest energi med på den andre siden er en væske til vann varmepumpe. Dette er et flott alternativ dersom du har en større enebolig som bruker mye strøm og varmtvann. Denne varmepumpen bruker slanger som blir sendt inn i kilder som blir varmet opp av solen. Disse kan blant annet være jord, sjø eller berg. Energien blir brukt til å varme opp vann slik som med en luft til vann varmepumpe. Fordelene er at du har en usynlig innedel, størst energisparing og jevn varme hele året. 

Fordeler med varmepumpe i Trondheim 

Det er en rekke forskjellige grunner til at over en million nordmenn idag har valgt å kjøpe seg en varmepumpe. For det første sparer man en del penger med varmepumpe. Dette er fordi strømmen du vanligvis hadde brukt på varme går betraktelig ned. Videre sparer du også miljøet. Dette er grunnen til at du også kan få støtte av Enova når du anskaffer deg en varmepumpe. 

Videre får du også varme som faktisk er spredd rundt i boligen din. Med elektriske varmeovner kan det ofte bli for varmt og varmen sprer seg dårlig. Dette slipper du med varmepumpe. Du kan også bruke den til å kjøle ned boligen din om sommeren. Dersom du har en vannbåren varmepumpe er du da avhengig av viftekonvektorer. 

Da temperaturen i Trondheim kan bli svært lav er det greit med ekstra varmekilder om vinteren. Det er også å foretrekke at inneklima er godt når du ikke kan åpne vinduene. Dette i tillegg til at du sparer penger er gode argumenter for å anskaffe en varmepumpe. 

Hvis du vurderer å skaffe deg varmepumpe i Trondheim kan du fylle ut skjemaet på siden for uforpliktende tilbud helt gratis. Dette gjelder både dersom du vet hvilken varmepumpe du trenger eller om du er i tvil. 

Få tilbud på ny varmepumpe tilpasset ditt behov

Få tilbud på varmepumpe fra 3 forskjellige leverandører, helt gratis og uforpliktende

Få tilbud på varmepumpe