Panasonic varmepumpe: De 5 beste i 2024

Panasonic er et verdensledende merke innenfor elektriske enheter, deriblant TV-er for eksempel. De er derimot kanskje minst like kjent som en leverandør av varmepumper her i Norge. Dette markedet har blitt en av deres største styrker, og de som leter etter en varmepumpe er nesten helt garantert å støte på en Panasonic varmepumpe.

Bilde

Kort om Panasonic varmepumpe: De 5 beste i 2023 varmepumper

  • Ledende innen avanserte varmepumper
  • nanoe™ X teknologi for rent inneklima
  • Modeller som tåler ekstreme temperaturer
  • Fås med løsninger for smarthus
  • Variert utvalg for små og store boliger
Nettside:Nettbutikk:Telefon:
Besøk nettstedJa22907990

5 mest anbefalte varmepumper fra Panasonic

1. Panasonic HZ25XKE

Bilde
  • nanoe™ X teknologi
  • SCOP: 5,69
  • SEER: 8,70
  • Innedel avgir 18 dB(A
  • Innebygd WiFi
Pris:
Fra 20 000,-

Beskrivelse

Panasonic HZ25XKE er tilpasset et nordisk klima og tåler svært lave temperaturer. Den smarte varmepumpen fås med avanserte funksjoner og et stilfullt design. Kanskje ikke så rart at Panasonic HZ-serien befinner seg blant Norges mest solgte varmepumper?

2. Panasonic HZ25WKE

Bilde
  • Tåler ekstreme værforhold
  • SCOP: 5,36
  • SEER: 7.80
  • Innedel avgir 18 dB(A
  • nanoe™ X-teknologi
Pris:
Fra 20 000,-

Beskrivelse

Panasonic HZ25WKE har høy varmeeffekt og tåler opptil -25 °C. Fås med innebygd WiFi for smart temperaturkontroll. nanoe™ X-teknologien bidrar til renere innemiljø.

3. Panasonic VZ9SKE

Bilde
  • Varmer opptil 180 m²
  • SCOP 6,20
  • SEER 10,50
  • Kjøler opptil 2,50
  • Lavt støynivå på 18 dB(A) (innedel)
Pris:Mer informasjon:
Fra 27 000,-Produktbrosjyre

Beskrivelse

Panasonic VZ9SKE har en suveren ytelse og passer perfekt for deg med en stor bolig – selv om du bor i et område med svært kalde vintre. Varmepumpen kan kobles til flere smarthusløsninger for full kontroll. Den ble kåret til best i test i 2016.

4. Panasonic VZ12SKE

Bilde
  • Varmer opptil 250 m²
  • SCOP 5,90
  • SEER 10,00
  • Kjølekapasitet 3,50
  • Best i test 2016
Pris:Mer informasjon:
Fra 32 000,-Produktbrosjyre

Beskrivelse

Panasonic VZ12SKE er en svært effektiv varmepumpe som tåler opptil 35 minusgrader. Den kraftige luftstrømmen sørger for å fordele varme raskt og jevnt, selv i store hus. Dette er varmepumpemodellen for deg som stiller høye krav til komfort og ytelse.

5. Panasonic HZ Flagship

Bilde
  • Tåler ekstreme værforhold
  • SCOP: 5,69
  • SEER: 8,70
  • Innedel avgir 18 dB(A
  • nanoe™ X-teknologi
Pris:
Ulike priser

Beskrivelse

Panasonic HZ Flagship tåler selv ekstreme temperaturer. Fås med innovativ nanoe™ X-teknologi for renere inneklima. Passer for eneboliger.

Panasonic varmepumpe: De 5 beste i 2023 varmepumper

Panasonic varmepumpe: De 5 beste i 2024

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Totalt sett har forespørselen etter disse enhetene vokst i jevnt tempo med årene, og Panasonic varmepumpe har vært blant de mest populære merkene. Nordmenn har gjennom kjøp av disse enhetene både sett til miljøvennlighet og besparelser på strømregningen, som er en perfekt kombinasjon.

Enten du søker et miljøvennlig alternativ, eller ønske å investere i en kilde til oppvarming som kan spare på strømforbruket i årene fremover, så er Panasonic varmepumpe ett av alternativene du garantert kommer til å vurdere. Men hva er egentlig fordelene med deres varmepumper?

Vi skal i denne gjennomgangen ta en nærmere titt på Panasonic varmepumpe. Deriblant skal vi se på deres fordeler, hvilke typer varmepumper Panasonic leverer, priser, og mer. Vi vil også gjennomgå et par tips som er relevante for deg som generelt sett søker etter en god varmepumpe å ha i hjemmet ditt.

Kombiner leverandør og installatør

Uansett hvilken varmepumpe du skulle ende opp med, så er det et viktig poeng å kombinere din leverandør og installatør. Mange har gått på en smell der de finner en billig varmepumpe hos en kjent produsent, for deretter å velge en rimelig montering fra en annen leverandør. Det er derimot sjeldent en god ide.

Dersom noe skulle gå galt med varmepumpen din, så kan det nemlig ta veldig lang tid før en av partene tar på seg erstatningen du har rett på i garantien. Derfor anbefales det å kombinere leverandør og installatør, noe for eksempel Panasonic lar deg gjøre om du anskaffer en varmepumpe av dem.

Om noe faktisk skulle gå galt med varmepumpen din, så har Panasonic garanti på alle sine varmepumper. I tillegg gir loven deg 5 års reklamasjonsrett. Bruker du Panasonic både som produsent og installatør, så vil du dessuten ikke ha noe problem med å kreve garantien tilbake om noe skulle gå galt.

Fyller du ut skjemaet på vår side, så vil Panasonic varmepumpe nok ofte være en av de 3 tilbudene som du får tilsendt uforpliktende og gratis. Det er fordi merket er velkjent og høster gode anmeldelser, samt det faktum at Panasonic kombinerer det å levere og installere i en enkelt tjeneste.

Fordeler med en varmepumpe

Fordelene med en generell varmepumpe er mange, og det er ikke bare Panasonic som leverer denne teknologien naturligvis. De tre mest åpenbare fordelene ved bruk av varmepumpe er sparing av strømforbruk rent finansielt, bevaring av klimaet rundt oss, så vel som filtrert og frisk luft for inneklima.

Kort fortalt er en varmepumpe det motsatte av et kjøleskap, og denne teknologien benyttes uansett om en snakker om Panasonic varmepumpe eller andre produsenter. Teknologien utvinner energien fra utendørsluften, uansett om den er varm eller kald, og pumper deretter varm luft inn i hjemmet.

De fleste varmepumper i dag kommer også med aircondition, slik at en kan kjøle ned hjemmet på varme sommerdager. Det er mye penger å spare på en slik teknologi, og de fleste innhenter kostnaden av en varmepumpe innen 3-6 år. Etter dette sparer en rundt 25% på strømregningen hver eneste måned.

Siden en luft til luft varmepumpe vanligvis havner på rundt 20,000kr, så får de fleste brukere omtrent 10 år der de sparer på strømregningene, da de fleste gode varmepumper varer rundt 15 år totalt. 25% sparing av strømforbruket i 15 år er dessuten veldig gode nyheter for klimaet, og selvfølgelig et stort grunnlag for at mange kjøper disse.

Fordelene med Panasonic varmepumpe

Mange av de generelle fordelene ved en varmepumpe overføres selvfølgelig også til en Panasonic varmepumpe, da de fleste varmepumper tross alt er ganske like. Allikevel kommer en Panasonic varmepumpe med noen fremhevede fordeler som akkurat denne merkevaren nok er ekstra gode på å levere til nordmenn.

Panasonic tilbyr flere gode varmepumper, med priser på alt fra 20,000kr til 40,000kr på sine mest populære modeller. Disse prisene inkluderer dessuten installering, noe som er en stor fordel. Mange av Panasonic sine varmepumper er blant de mest fornuftig prisede varmepumpene i dagens marked.

En annen stor fordel med Panasonic varmepumpe er at den både varmer opp og kjøler ned ditt hjem. Mange varmepumper i dag utfører denne jobben, men det er slettes ikke alle som varmer opp hjemmet ditt selv når det er 30 minusgrader utendørs. En Panasonic varmepumpe klarer selv her å utvinne varme.

Det er også verdt å bemerke seg at deres varmepumper kan knyttes opp mot et smarthus, slik at du kontrollere varmepumpen på samme måte som alarmsystemer og andre integrasjoner i smarthuset. Sist men ikke minst får du helt gratis befaring dersom du ønsker å se på mulighetene for å anskaffe en Panasonic varmepumpe.

Hvilke typer varmepumper leverer Panasonic?

Faktisk er det ikke valget av merkevaren bak varmepumpen som er viktigst, men heller leverandøren av disse. Det finnes mange populære typer varmepumpe, men de aller mest populære er unektelig luft til luft varmepumpe og luft til vann varmepumpe. Panasonic tilbyr begge disse to typene, så vel som et multisplitt alternativ.

I den grad luft til luft varmepumper er bestselgeren i Norge, så er det ikke overraskende at Panasonic har flest modeller innenfor akkurat denne kategorien. Modellene varierer både i prisnivå, effektfaktor, størrelse, hvorvidt de monteres på veggen eller plasseres på gulvet, og flere andre faktorer som gir deg gode valgmuligheter.

Panasonic leverer også en rekke luft til vann varmepumper. Disse krever at du har vannbåren varme i din bolig, og prisene er noe høyere enn luft til luft varmepumper. Allikevel kan du spare enda mer penger fremover i tid dersom du velger et slikt alternativ, og disse kan være mer effektive i henhold til ditt boareal og ikke minst klimaet der du bor.

Sist men ikke minst tilbyr Panasonic varmepumper med mulighet for splitt, slik at du med en utedel for eksempel kan ha 2 eller 3 innedeler. Dette er veldig gode nyheter for de med større boliger, der en for eksempel har flere etasjer. Med de mange forskjellige alternativene for varmepumpene som Panasonic tilbyr, så er det enkelt å finne noe som passer deg.

Hvor mye koster Panasonic varmepumpe?

Som nevnt tidligere koster en Panasonic varmepumpe vanligvis mellom 20,000kr og 40,000kr. Denne prisen avhenger derimot selvfølgelig av hvilken type varmepumpe du kjøper og hvilke spesifikasjoner du er ute etter. Skal du ha en luft til vann varmepumpe, eller multisplitt, så vil dette selvfølgelig koste mer.

De fleste modellene, spesielt innenfor luft til luft varmepumpe, er derimot innenfor det ordinære sjiktet i bransjen, slik at Panasonic på ingen måte er en merkevare som koster noe mer enn de andre leverandørene nødvendigvis. Om enn noe, så er de litt rimeligere og mer transparente, da de inkluderer montering i prisen.

En ordinær luft til luft varmepumpe koster vanligvis rundt 5,000kr å montere, og det er mange leverandører som ikke inkluderer installasjonen i prisen. Panasonic gjør altså dette, slik at du i utgangspunktet kan få en ganske fin luft til luft varmepumpe i seg selv for rundt 15,000kr her.

Tar en dermed utgangspunkt i å hente inn kostnaden av en slik varmepumpe, så vil ikke dette ta spesielt lang tid om du har et større boareal. Det sies som oftest at en med en Panasonic varmepumpe vil hente inn kostnaden i løpet av 3 til 6 år, der de fleste gjør det på kort tid. Etter at kostnaden er innhentet, så sparer en rundt 25% på strømregningen helt til varmepumpen må byttes ut, noe som gjerne ikke er før om 15 år.

Hvor mye koster det totalt?

Den store fordelen med en Panasonic varmepumpe er at en ikke trenger å gjøre regnestykket på hva totalkostnaden med installering vil være. Dette regnestykket har nemlig Panasonic allerede gjort og innregnet i prisen av varmepumpen. Dermed skal du ikke bekymre deg for uforutsette kostnader, da en varmepumpe til 20,000kr her faktisk koster det.

Det kan være en god ide derimot å innregne service en gang i året når du skal kjøpe varmepumpe. På denne måten holder varmepumpen seg lenger. Uansett er derimot Panasonic sine varmepumper blant de mest fornuftig prisede varmepumpene i dagens marked.

Kan jeg installere Panasonic varmepumpe selv?

Med en kostnad på rundt 5,000kr for installering, så er det naturlig å tenke den tanken at en skal installere sin Panasonic varmepumpe selv. Kun med litt erfaring innenfor montering av elektriske enheter, så regner nok mange med at de kan gjøre dette på egenhånd. Det er derimot ikke lov, og bør absolutt unngås.

Det var faktisk tidligere lov å montere varmepumpe selv, men siden 2013 har det altså vært ulovlig. Dersom du skulle prøve å unngå kostnaden ved å montere en Panasonic varmepumpe gjennom en installatør, så kan det fort koste deg mye mer. I verste tilfelle vil for eksempel en brann som ble forårsaket av installasjonen falle på din kappe.

Dessuten, om noe skulle gå galt med din varmepumpe, og du ønsket å benytte reklamasjonsretten, så ville produsenten nektet å betale deg erstatning. Dette hadde du heller ikke kommet noen vei med, siden du selv monterte varmepumpen. Kort og godt er det best å følge loven og la en profesjonell installatør ta seg av jobben!

Er det noen forskjell på varmepumpemerkene?

Dersom du leter etter en varmepumpe, så er det selvfølgelig mange punkter for differanse mellom de ulike varmepumpene. For eksempel er forskjellen mellom luft til luft og luft til vann varmepumpe stor, både i pris, effektfaktor, installering, størrelse, og mye mer.

Allikevel er det mange som stiller seg spørsmålet om hva den store forskjellen for eksempel mellom en luft til luft Panasonic varmepumpe og andre varmepumper i dagens marked egentlig er. Selv om Panasonic kommer med mange fordeler som nevnt tidligere, så er tross alt mange av disse fordelene tilstede hos andre varmepumper også.

Den eneste merkbare forskjellen rent teknisk fra Panasonic varmepumpe til en generell varmepumpe er integreringen med smarthjem. Allikevel har andre modeller dette, og bransjen beveger seg ditover uansett. Det er dermed i merkevaren i seg selv som aller mest av verdien faktisk ligger.

Mange finner en ekstra trygghet i merkevarenavn, og i den grad at Panasonic har vært med i bransjen en god stund, så vet du her at du både får kvalitet i produkt og installasjon. Det er dessuten nok mange du kjenner som allerede har kjøpt seg en Panasonic varmepumpe og som skryter av disse. Dermed er det ikke nødvendigvis så stor forskjell på selve varmepumpene, men heller ryktet for leverandørene bak.

Hvilken varmepumpe bør jeg velge?

Det finnes veldig mange varmepumper i dagens marked, noe som ikke er veldig overraskende med tanke på at det har blitt solgt over 1 million varmepumper i Norge totalt. Panasonic varmepumpe er blant de mest populære merkene, og de tilbyr flere modeller innenfor luft til luft, luft til vann, og multisplitt, slik at du står fleksibelt til å velge.

Med andre ord, om du skulle gå for en Panasonic varmepumpe, så er det fortsatt mange faktorer du må bestemme deg for. Hvor stor din bolig er, hvor mange etasjer, hvilket klima du bor i, hvilket budsjett du har, og mange andre aspekter spiller inn i hvordan du velger din varmepumpe.

Selv om de fleste varmepumper byr på dette i dag, så kan det for eksempel også være lurt å se etter aircondition. Dette er kjekt på varme sommerdager, og i stedet for å åpne dører og vinduer og slippe ufiltrert luft inn, så kan du bedre inneklimaet ditt ved hjelp av filtrert og kald luft gjennom aircondition.

Velger du en Panasonic varmepumpe, så har du mest sannsynlig landet på et ganske trygt valg, da det er en respektert leverandør og installatør. Det er allikevel lurt å investere godt med tid i hvilke spesifikasjoner du skal ha for varmepumpen. Så snart disse er på plass, så kan du sammenligne de merkevarene som byr på akkurat den varmepumpen.