Panasonic HZ Flagship: Test og beskrivelse (2024)

Panasonic HZ Flagship tåler selv ekstreme temperaturer. Fås med innovativ nanoe™ X-teknologi for renere inneklima. Passer for eneboliger.

Bilde
Bilde

Produktets hovedfunksjon

  • Tåler ekstreme værforhold
  • SCOP: 5,69
  • SEER: 8,70
  • Innedel avgir 18 dB(A
  • nanoe™ X-teknologi
  • Innebygd WiFi
  • Testet ved -35°C
  • Sømløst design
Pris:Farge:
Ulike priserHvit

Panasonic HZ Flagship: Test og beskrivelse (2024)

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvor god ytelse har Panasonic HZ Flagship?

Panasonic HZ Flagship er en høytytende varmepumpe som avgir varme ved svært lave temperaturer. Flaggskipmodellen til Panasonic leverer imponerende 3,60kW ved -25°C. Driftstester viser at den avgir varme ved selv -35°C.

Energieffektiviteten er likevel i toppklasse for både nedkjøling og oppvarming, til tross for den høye ytelsen. I tillegg fås den med en rekke funksjoner som kan hjelpe deg med å spare ytterligere med strøm.

Den høye ytelsen gjør varmepumpen godt egnet for eneboliger. Du kan likevel bruke den på hytta, samt i områder med veldig kalde vintre. HZ Flagship byr uansett på svært god varmekomfort med Aerowings 2.0 ende-til-ende vifteblader.

Kanskje ikke så rart at HZ-serien til Panasonic befinner seg blant Norges mest solgte varmepumper?

Hvordan kan Panasonic HZ bidra til bedre inneklima?

Den avanserte nanoe™ X-teknologien sørger for at flaggskipmodellen til Panasonic bidrar til bedre inneklima. Teknologien kan hemme forskjellige forurensninger i hjemmet, for eksempel mugg, allergener, pollen, bakterier og virus.

Ikke minst, så kan HZ Flagship friste med behagelig temperatur innendørs hele året rundt. Du kan nemlig bruke den som en energieffektiv aircondition om sommeren.

Hvilket design har flaggskipmodellen til Panasonic?

Panasonic HZ har nå fått et nytt utseende og er utviklet med et såkalt sømløst design. Det betyr at den ikke har synlige skjøter på innedelen. Designet ser stilfullt og moderne ut, noe som gjør den enkel å plassere i boligen. 

HZ Flagship er lett å vedlikeholde og holde ren, takket være et avtakbart panel som kan vaskes. Dersom det oppstår problemer med varmepumpen, kan du kjøre selvdiagnostisering.

Er Panasonic HZ en såkalt “smart” varmepumpe?

Panasonic HZ Flagship er en smart varmepumpe med innebygd WiFi. Det betyr at du kan styre den fra hvor som helst i verden ved å bruke appen. Dette er veldig praktisk for deg som har varmepumpe på hytta eller er mye bortreist. 

Du kan skru Panasonic HZ i vedlikeholdstemperatur når du er vekkreist for å spare strøm. Deretter går du inn via appen og skrur opp varmen når du er på vei. Dette kan du også gjøre når du er på ferie, slik at du ikke bruker unødvendig mye strøm mens du er bortreist.

HZ Flagship kan dessuten brukes med Google Assistant og Amazon Alexa for å gjøre hjemmet ditt enda “smartere”. Du får såklart også med en praktisk fjernkontroll med bakgrunnsbelysning.

Her ser du bilde av innemodellen til Panasonic HZ Flagship hengende på soverommet.

Lager denne varmepumpen fra Panasonic mye lyd?

Dersom du vil ha en stillegående varmepumpe, så er det vanskelig å finne noe bedre enn flaggskipmodellen til Panasonic. Innedelen lager knappe 18 dB(A), noe som er uvanlig lavt for en luft-til-luft varmepumpe.Det er imidlertid viktig å være obs på at jo hardere viftene jobber, desto mer lyd vil varmepumpen lage

Denne modellen er likevel utviklet for stille drift, slik at du ikke skal plages av støy – selv ikke i mindre rom. Du velger selv når du vil ha den i superstille-modus eller kraftig Power-modus. I tillegg vil montøren kunne hjelpe deg med å velge den beste plassen for å henge opp innedelen, både med tanke på varmefordeling og lyd.

Det kan være lurt å forhåndsinnstille varmepumpen for automatisk temperaturregulering, dersom du er sensitiv for lyd. For eksempel, du kan bruke den timeren for å aktivere oppvarming før du kommer hjem fra jobb. Når du har kommet hjem og ønsket temperatur er oppnådd, kan timeren aktivere stillemodus.

Hva koster Panasonic HZ Flagship?

Panasonic HZ Flagship fås i forskjellige varianter. Prisen kan variere fra ca. 20 000 kr til 30 000 kr, eksklusiv montering. Prisen for montering av varmepumpe begynner vanligvis på ca. 5000 kr. Installasjonskostnadene kan også bli høyere, avhengig av spesifikke forhold ved boligen din.

Det er derfor viktig å be om tilbud fra forskjellige leverandører av Panasonic-varmepumper. Ikke bare kan du sikre deg en god pris på flaggskipmodellen, men du får også hjelp med å  velge rett versjon. Den beste varmepumpen er nemlig den som er riktig dimensjonert for boligen din. Det kan fort bli kostbart med både for små og for store varmepumper.

Hvem passer HZ Flagship for?

Kort oppsummert, så er dette en høytytende varmepumpe som passer for eneboliger, boliger med høyt varmebehov og for dem som bor i svært kalde områder. Flaggskipmodellen til Panasonic har dessuten innovative funksjoner som effektiv luftrensing og fjernstyring. Det gjør den attraktiv også for deg som vil ha en energieffektiv og moderne varmepumpe.

Du kan lese mer om Panasonic varmepumper her.

Ta kontakt med varmepumpeleverandørene for å få et godt tilbud. Da gjenstår det bare å ønske deg lykke til med kjøpet av Panasonic HZ Flagship.