Se pris på varmepumpe inkl montering | Motta 3 gratis tilbud

Priser på varmepumpe inkludert montering

Varmepumpene har utviklet seg til å bli den beste formen for oppvarming her i Norge. Disse kombinerer nemlig økonomiske fordeler med miljøfordeler. Du sparer mye penger, og ikke minst miljøet for mye skade, ved å benytte deg av en varmepumpe til å holde oppe varmen i ditt hjem.

Selv om de økonomiske godene er store her, så koster tross alt en varmepumpe en god del til å begynne med. For de rimeligste luft til luft varmepumpene, som er den mest populære typen, så er det ikke uvanlig at disse vil koste deg rundt 20,000 kr på det minste. Besparelsene du får tatt i betraktning derimot, så er dette en god pris.

Med på kjøpet kommer derimot et par overraskelser, noe de færreste liker. For eksempel kommer monteringen hos de aller fleste i tillegg til kostnaden av varmepumpen. Denne varierer fra pumpe til pumpe, og det avhenger også ved bergvarmepumpe av landskapet rundt ditt hjem når det skal graves.

Service og vedlikehold er også verdt å medregne forøvrig, dersom du skal få et reelt regnestykke. Uansett vil en varmepumpe være lønnsom for ditt hjem, men det er allikevel fint å få en oversikt over hva de koster. I denne artikkelen skal vi først og fremst fokuser på priser på varmepumpe inkludert montering.

Tilbud på varmepumpe fra 3 leverandører

Vår side lar deg få transparente tilbud på varmepumpe inkludert montering, slik at kostnader ikke skjules fra deg. Fyller du ut skjemaet her på siden, så får du faktisk tilsendt 3 tilbud fra varmepumpeleverandører. Dette er helt gratis, og ikke minst er det uforpliktende.

Skjemaet vil spørre deg om boareal, hvilken varmepumpetype du søker etter, hvilket område du bor i, og om din kontaktinformasjon. I løpet av kort tid vil du altså bli kontaktet med tilbud på varmepumpe inkludert montering fra 3 forskjellige leverandører. Da er det opp til deg å velge hvem du mener passer best, uten å lure på skjulte kostnader.

Få tilbud på ny varmepumpe tilpasset ditt behov

Få tilbud på varmepumpe fra 3 forskjellige leverandører, helt gratis og uforpliktende

Hva er fordelene med en varmepumpe?

Fordelene med en varmepumpe er som nevnt i innledningen mange. Den aller mest fremtredende i disse dager er selvfølgelig effekten på miljøet. En luft til luft varmepumpe bruker for eksempel hos selv de dårligste modellene 25 % mindre strøm enn de fleste andre oppvarmingsmetoder vi bruker i Norge.

Disse 25 % er derimot ikke bare god sparing for miljøet, men også for lommeboka. Regnestykket er faktisk så enkelt som at du skal kutte en fjerdedel av din strømregning hver eneste måned. Da sier det seg selv at om du har et stort hus med mange beboere, så vil du spare ganske store beløp hver måned.

En annen fordel mange nok ikke tenker over er at en luft til luft varmepumpe vil kunne hjelpe deg med luftfiltrering. Når det blir dårlig luft i hjemmet, så er det fort gjort å åpne ytterdøra og vinduer. Ikke bare blir gjennomtrekket stort, men bakterier, allergener, og mer kommer seg inn. Varmepumpene filtrerer ut dette.

Sist men ikke minst, selv om Norge er kaldt mesteparten av året, så er det kjekt med aircondition om sommeren. De fleste varmepumper i dag følger med denne funksjonen. Det betyr at en får en jevn og fin temperatur hele året, og ikke bare varme om vinteren eller nedkjøling om sommeren.

Hvilke typer varmepumper finnes det?

Dersom du kjenner til varmepumper, så har du helt sikkert hørt om den mest populære typen, nemlig luft til luft varmepumpe. Det finnes derimot også andre typer, deriblant luft til vann og væske til vann varmepumper. Vi skal nedenfor se nærmere på hvordan de forskjellige typene varmepumper fungerer.

Luft til luft varmepumpe

Luft til luft varmepumpe er utvilsomt det mest populære valget blant forbrukerne. Denne formen for varmepumpe utvinner energien fra luften utendørs, for deretter å pumpe denne luften innendørs. Det er mulig å installere denne formen for varmepumpe både på veggen og som gulvstående modell.

Installasjonen av en slik varmepumpe er den som varierer minst, da det ikke kreves graving eller rivning av gammelt system. Alt en egentlig trenger å gjøre er å sette opp utedelen og innedelen, og dette koster gjerne rundt 5,000 kr. Merk at multisplitt, altså flere innedeler, derimot vil påføre ekstra kostnader.

Luft til vann varmepumpe

Luft til vann varmepumpe krever at du har vannbåren varme i hjemmet ditt, og derfor er denne typen varmepumpe noe mindre populær. Allikevel er den perfekt dersom du har tilrettelagt, da den sparer deg mye penger også ved å gi deg varmtvann. Det er en flott ekstra bonus.

Ved installasjon av luft til vann varmepumpe så er prosessen ofte litt mer komplisert. Det er fordi vannsystemene skal kobles opp til varmepumpen. Ofte involverer dette å rive ut en gammel oljefyr, og påfølgende skal også rørene renses for å få ut gamle rester fra dette maskineriet.

Væske til vann varmepumpe

Væske til vann varmepumpe er kanskje bedre kjent som en bergvarmepumpe eller jordvarmepumpe. Denne varmepumpen henter energi fra bakken og sprer denne varmen utover i din bolig på samme måte som en luft til vann varmepumpe. Her er derimot installasjonen mye mer krevende.

En væske til vann varmepumpe krever nemlig graving, noe som raskt kan påføre store kostnader for installasjonen. Det er nærmest umulig å gjette seg til et tall her uten å se eiendommen det er snakk om, men det kan være snakk om flere titalls tusen og muligens også over hundretusen kroner.

Hva koster en varmepumpe?

Som nevnt koster noen av de rimeligste varmepumpene med luft til luft teknologi rundt 20,000 kr. Dette er helt ordinære varmepumper som gjør en god jobb for mindre husstander som ønsker å spare penger. Allikevel kan det være enda mer lønnsomt med både større varmepumper og andre typer.

Luft til vann varmepumper koster gjerne rundt det dobbelte av en gjennomsnittlig luft til luft varmepumpe. For rundt 60,000 kr kan du her motta en relativt god modell. Det er som nevnt verdt å huske på at denne altså i tillegg til å varme opp hjemmet også vil sørge for varmtvann i springer og dusjen.

Sist men ikke minst kommer væske til vann varmepumpe ut som den dyreste av samtlige. Dette er altså utenom installasjonen, og en slik varmepumpe i seg selv kan fort koste rundt 130,000 kr. Det er en betydelig investering, men til gjengjeld må en ikke glemme hvor lenge disse varer, og dermed også hvor mye penger de kan spare en stor husholdning i mange år.

Det som utgjør den største forskjellen i pris mellom varmepumpetypene i seg selv, og altså ikke på kryss og tvers av hverandre, er faktorer slik som størrelse, effektfaktor, støynivå, og til tider merkevare. Sistnevnte er viktigst å bemerke seg, da du fort kan finne 2 helt like varmepumper på samtlige attributter, der kun merkenavnet er forskjellen.

Er montering av varmepumpe inkludert?

Det en bør merke seg ved kjøp av varmepumpe er at montering veldig sjeldent er inkludert. Priser på varmepumpe inkludert montering blir derfor ofte en god del høyere enn utsalgsprisen, da avhengig av hvilken type varmepumpe du kjøper.

Prisforskjellen mellom installatører for hver enkelt type varierer ikke mye, men prisforskjellen mellom typene i seg selv er stor. Altså er forskjellen på å installere en luft til luft varmepumpe kanskje bare noen hundre kroner fra en installatør til en annen, men forskjellen på å investere luft til luft og væske til vann kan være flere titalls tusen kroner.

Derfor er det kjedelig når montering ikke er inkludert i prisen. Selv for en luft til luft varmepumpe, hvor monteringen er relativt rimelig til 5,000 kr, så er dette fortsatt en betydelig kostnad. For de rimeligste pumpene legger en her altså på en fjerdedel i prisen.

Monteringen av varmepumpe er som regel ikke inkludert i prisen, så sørg for å følge med på hva kostnaden til slutt blir. Forøvrig har det siden 2013 vært ulovlig å installere varmepumpen selv. Derfor er det kanskje ekstra viktig å følge med på installasjonskostnaden, for ellers risikerer du en uhyggelig ekstrakostnad etter kjøpet.

Hvor mye koster vedlikehold?

Vedlikehold og service er en annen kostnad som er verdt å vurdere. Dette innebærer for eksempel avriming av varmepumpen, samt rensing av filter. Det kan også være lurt for en faglært å gjøre målinger og sjekke maskineriet på innsiden. På denne måten holder du varmepumpen i live lengre.

Vedlikehold på varmepumpe tar ikke lang tid, og det koster heller ikke spesielt mye penger. Allikevel er dette en kostnad som det er verdt å se på, selv om du allerede skulle ha priser på varmepumpe inkludert montering tilgjengelig. Det å være obs her sikrer deg ytterligere at du slipper overraskelser på sluttsummen.

Lønner varmepumpe seg?

Når du til syvende og sist finner sluttsummen, eller viktigst av alt priser på varmepumpe inkludert montering, så er det naturlig å lure på om varmepumpe fortsatt lønner seg. Svaret er derimot et ganske klart ja, siden kostnaden av montering er innregnet i de regnestykkene som sier at en luft til luft varmepumpe for eksempel innhenter egen kostnad på 3-6 år.

Realiteten er bare at mange markedsfører kostnaden av varmepumpen uten installering for å tiltrekke seg flere kunder. En kan stille seg spørsmålet om dette er etisk, siden det ikke er lov å installere varmepumpen på egenhånd. Samtidig er det helt opp til deg å velge en varmepumpe fra en leverandør, for deretter å velge en annen leverandør som installatør.

Velger du en varmepumpe slik som luft til vann, eller væske til vann, så vil du også spare store beløp. Disse passer best til større boliger med vannbåren varme, og her kan du spare inn enorme beløp. Allikevel tar det ofte noe lengre tid å spare inn kostnadene av selve varmepumpene, da disse tross alt er dyrere enn luft til luft varmepumpe.

I dag lønner derimot varmepumpe seg, og dette er tilfellet selv med større installasjonskostnader på toppen av det hele. Selv når ENOVA støtten, som er en økonomisk støtte fra staten for installering av varmepumper, går bort en dag, så vil det være lønnsomt å anskaffe en varmepumpe, sett i forhold til de mange andre oppvarmingsmetodene.

Finn en rimelig varmepumpe til ditt behov

Priser på varmepumpe inkludert montering bør derfor ikke skremme deg. For en luft til luft varmepumpe med montering inkludert, så burde ikke kostnaden bli noe stort mer enn rundt 25,000 kr. Pris på luft til vann og væske til vann varmepumper vil som nevnt avhenge av hva som skal rives ut og hvor kompleks landskapet på eiendommen er.

Det viktigste er uansett å finne en varmepumpe som passer til ditt behov. Det hjelper fint lite å få gode priser på varmepumpe inkludert montering dersom dette ikke er en varmepumpe som godt passer til de behovene du har for oppvarming. Velger du derimot den rette, så vil du spare såpass mye at du kan påkoste deg montering fra de aller beste med de bespare midlene.

Få tilbud på ny varmepumpe tilpasset ditt behov

Få tilbud på varmepumpe fra 3 forskjellige leverandører, helt gratis og uforpliktende

Få tilbud på varmepumpe