Mitsubishi Azira: Test og beskrivelse (2024)

Varmepumpen Mitsubishi Azira er en rimelig varmepumpe som gir deg mye varme for pengene dine. Designet har vunnet en rekke priser, og det medfølger avanserte funksjoner for optimal komfort i hjemmet.

Bilde
Bilde

Produktets hovedfunksjon

  • Komfortmodell
  • SCOP: 4,6
  • SEER: 8,6
  • Lydnivå: 19 dB(A)
  • Nattmodus for utedel
  • Nordisk modell
  • Varmer opp og kjøler ned
  • Uketimer
Pris:Farge:Mer informasjon:
Fra 16 300,-HvitProduktbrosjyre

Mitsubishi Azira: Test og beskrivelse (2024)

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvor god ytelse har Mitsubishi Azira?

Mitsubishi Azira er en liten og billig varmepumpe med god ytelse. Den passer best for leiligheter og mindre boliger, samt tette og godt isolerte boliger. Innedelen er svært kompakt, men fordeler varmen på effektiv vis. Azira er nemlig utstyrt med tynnere varmeveksler, større vifte og oppgraderte luftspjeld.

Utedelen er utstyrt med Wingletsfunksjon, et avansert vifteblad som sikrer lavt lydnivå og stabil drift.

Hvem passer denne lille Mitsubishi-varmepumpen for?

Mitsubishi Azira passer bra for deg som trenger en stillegående utedel, for eksempel til bruk i borettslag eller tett bebyggelse. Dette er fordi utedelen kan stilles i nattmodus, en funksjon hvor lydnivået reduseres til et minimum.

Varmepumpen kan også brukes som aircondition på soverommet om sommeren, takket være det lave støynivået og den lille størrelsen. Du kan sove godt hele natten gjennom, uten å irritere deg over støy fra varmepumpen. Denne løsningen er perfekt for deg som sliter med å sove i sommervarmen.

Denne lille Mitsubishi-varmepumpen fungerer nemlig svært godt til nedkjøling så vel som oppvarming. Azira er svært energieffektiv i kjølemodus med energiklasse på A+++ (energiklassen for oppvarming er A++).

Ellers er Mitsubishi Azira et godt valg for alle som bor i en mindre bolig og som vil ha en budsjettvennlig, men effektiv varmepumpe med god varmekapasitet. Du kan også bruke den som varmepumpe nummer to, for eksempel i andre etasje, på kontoret, kjellerstuen, garasjen eller på hytta.

Hvilket design har komfortmodellen til Mitsubishi?

Komfortmodellen Mitsubishi Azira har som nevnt en ganske liten og kompakt størrelse, noe som gjør den enkel å plassere i små rom og boliger. Selve utseende på innedelen er også moderne og stilrent, slik at den sklir inn i interiøret. Mitsubishi Azira har til og med vunnet Good Design Award og Red Dot Award, takket være de rene linjene i designet.

Har Mitsubishi Azira innebygd WiFi?

Mitsubishi Azira gir deg som sagt god verdi for pengene dine, takket være funksjoner som innebygd WiFi. WiFi-tilkobling lar deg styre varmen fra hvor som helst i verden. Montøren kan hjelpe deg med å koble varmepumpen til internett. Det eneste du trenger å gjøre er å laste ned appen MelCloud.

Dersom du har varmepumpe på hytta, kan du bruke appen til å guffe på med varme på forhånd. Dermed kan du ankomme en deilig og oppvarmet hytte. Du kan derimot senke temperaturen når hytta ikke er i bruk, slik at du ikke bruker unødvendig med strøm. 

Har du montert Azira over sengen for å bruke den som aircondition, kan du skru ned temperaturen før du går og legger deg. Dermed er soverommet svalt og avkjølt til du skal sove. Ikke bare forbedrer funksjoner som dette komforten i hjemmet ditt, men du kan spare betydelig med strøm ved å ta full kontroll over innetemperaturen via appen.

Vil du helst at temperaturjusteringene skal gå automatisk? I så fall kan du bruke uketimer. Uketimer lar deg stille inn temperaturen i gitte intervaller. Varmepumpen kan for eksempel senke temperaturen helt automatisk om natten eller på dagtid når huset står tomt, samt øke den igjen om morgenen og ettermiddagen når beboerne er hjemme.

Her ser du bilde av innemodellen til Mitsubishi Azira.

Lager denne Mitsubishi-varmepumpen mye lyd?

Vi har allerede nevnt nattmoduset som senker lydnivået på innedelen og utedelen når du sover. Mitsubishi Azira er imidlertid svært stillegående, også i normal drift. Lydnivået på innedelen kan variere fra 19 til 45 dB(A), avhengig av hvor hardt viftene må jobbe. Jo hardere de jobber, desto mer lyd vil innedelen lage.

Så lenge ytelsen passer for ditt varmebehov, så vil ikke viftene jobbe på det hardeste så lenge om gangen. Lydnivået på Azira bør derfor ikke være spesielt merkbart i hverdagen. En vanlig samtale har et lydnivå på 65 dB(A), og vi er som regel alltid omgitt av bakgrunnsstøy som tilsvarer 15-20 dB(A). 

Det er viktig at innedelen henges på et fornuftig sted i boligen, både med tanke på varmefordeling og lydnivået. Varmepumpemontøren vil kunne anbefale deg gode plasseringer allerede under befaringen. Ettersom Azira har en kompakt størrelse, vil den uansett være enkel å plassere.

Hva koster Mitsubishi Azira?

Prisen på Azira er 16 300 kr, noe som gjør dette til en av de billigste varmepumpene til Mitsubishi. Den lave prisen går likevel ikke på bekostning av kvalitet og ytelse. Du får mye varmepumpe for pengene dine ved å velge Mitsubishi Azira. Det er imidlertid viktig at ytelsen passer for ditt varmebehov.

Varmepumpemontøren vil kunne vurdere ytelse og varmebehov under befaringen, slik at du kan føle deg trygg på at du kjøper den rette Mitsubishi-varmepumpen for deg.