Mitsubishi IGURU 6600: Test og beskrivelse (2024)

Mitsubishi IGURU 6600 har en kompakt størrelse og høy ytelse. Lett å plassere i små rom. Varmepumpen avgir imponerende 4000W selv ved -19°C.

Bilde
Bilde

Produktets hovedfunksjon

  • Liten, men kraftig
  • SCOP: 4,6
  • SEER: 8,6
  • Lydnivå: 19 dB(A)
  • Nattmodus
  • Nordisk modell
  • Hyper Heating-teknologi
  • Leverer 4000 W ved -19°C
Pris:Farge:Mer informasjon:
Fra 20 200,-HvitProduktbrosjyre

Mitsubishi IGURU 6600: Test og beskrivelse (2024)

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvor god ytelse har Mitsubishi IGURU 6600?

Mitsubishi IGURU 6600 er en liten og kompakt varmepumpe med god varmeeffekt. Varmepumpen er spesielt utviklet for nordiske vintre og tåler dermed svært lave temperaturer. Dette er dermed en liten og tøff varmepumpe fra Mitsubishi.

IGURU 6600 har en høy varmekapasitet og kan levere 4kW, selv om temperaturen synker helt ned til -19°C. Varmekapasiteten er 4,4 kW ved -15°C og 3,4 kW ved -25°C. Den gode ytelsen om vinteren skyldes blant annet en kompressor med Hyper Heating og optimalisert avvisningsfunksjon.

Utedelen er dermed spesielt utviklet for å takle norske vintre. Viftebladene i utedelen har dessuten Wingletsfunksjon. Wingletsfunksjon sørger for optimal ved avriming, samt sikrer stille og stabil drift. Denne varmepumpen fra Mitsubishi kan derfor brukes av deg som bor i områder med kuldeperioder om vinteren.

Hvilke moderne funksjoner har Mitsubishi IGURU 6600?

Selv om IGURU 6600 er en liten varmepumpe, så er den svært effektiv i drift. Dette skyldes moderne funksjoner for optimal varmefordeling, for eksempel varmesprederfunksjon. Varmesprederen fordeler varm luft i boligen, selv etter at du har oppnådd ønsket temperatur. Ikke bare øker det komforten, men det er også nyttig for deg med peis og panelovn.

Utfordringen med andre varmekilder er at den varme luften ikke blir fordelt på tilstrekkelig vis. Varmesprederfunksjonen til varmepumpen kan derimot få varmen vekk fra peisen og videre ut i rommet. I tillegg har Mitsubishi-varmepumpen fått ekstra store vifteblad for bedre luftspredning.

Andre funksjoner som er verdt å nevne er Powerful-moduset som raskt varmer opp boligen din. IGURU 6600 fås også med avanserte luftfiltre som fanger opp bakterier og allergener. Dermed kan du nyte et rent og godt inneklima, noe som er bra for deg med astma og allergi.

Hvilket design har denne populære varmepumpen fra Mitsubishi?

IGURU 6600 er som sagt ganske liten, uten at det går på bekostning av ytelsen. Innedelen er knappe 280 x 838 x 229 (HxBxD). Den kompakte størrelsen gjør at du enkelt kan henge opp varmepumpen i små rom. Den lille størrelsen er også bra for deg som vil at varmepumpen skal være diskré og lite synlig.

Har Mitsubishi IGURU 6600 innebygd WiFi?

Stadig flere ønsker seg smarte varmepumper som kan styres via mobilapp. Dette er mulig med Mitsubishi IGURU 6600, ettersom varmepumpen leveres med innebygd WiFi. Du kan dermed skru temperaturen opp og ned via appen, uansett hvor du befinner deg.

Mitsubishi-varmepumpen fås dessuten med vedlikeholdsvarme (i-save). Denne funksjonen sørger for at boligen eller hytta har litt varme mens du er bortreist, slik at du unngår frostskader. Så lenge du har tilgang til internett, kan du bruke appen til å guffe opp varmen igjen før du ankommer huset.

Du må selvsagt ikke bruke app og WiFi. Det er mulig å forhåndsinnstille ønskede temperaturendringer på forhånd ved å bruke uketimer. Uketimer er spesielt nyttig for deg som vil tilpasse Mitsubishi-varmepumpen etter egne vaner. For eksempel, varmepumpen kan helt automatisk senke temperaturen om natten og øke den igjen før du står opp.

Her ser du bilde av innemodellen til Mitsubishi IGURU 6600 hengende på kjøkkenet.

Hva er lydnivået på Mitsubishi IGURU 6600?

En av fordelene med Mitsubishi IGURU 6600 er funksjonen for nattmodus. Nattmodus sørger for ekstra stille drift om natten, både for utedelen og innedelen. Dette er nyttig for deg som bor tett på naboen. På det laveste avgir innedelen 19 dB(A), noe som knapt er merkbart. 

Jo fortere viftene går, desto mer lyd vil varmepumpen lage. Lydnivået bør uansett ikke være plagsomt, selv i kraftig modus. Husk at varmepumpen ikke trenger å jobbe hardt så veldig lenge, ettersom den kan varme opp rommet svært raskt. Deretter kan du aktivere stillemodus igjen, om du ønsker det.

Dersom du er bekymret for lydnivået, kan du spørre varmepumpemontøren om hjelp. Montøren vil kunne hjelpe deg med å finne riktig sted med tanke på både varmefordeling, lydnivå og interiøret ellers. IGURU 6600 er enkel å plassere på grunn av størrelsen, og du bør derfor ikke ha problemer med å finne et fornuftig sted til innedelen.

Hva koster Mitsubishi IGURU 6600?

Prisen på IGURU 6600 er ca. 22 200 kr, uten montering. Dette er ganske billig med tanke på den høye ytelsen. Du får dermed god verdi for pengene dine. Det finnes også en rimeligere versjon, IGURU 6200. Den har imidlertid noe lavere ytelse. Det er viktig at du velger rett versjon i henhold til varmebehovet ditt.

Du kan spørre varmepumpemontøren om anbefalinger under befaring, slik at du får hjelp med å velge riktig størrelse og ytelse. Befaringen er også nødvendig for å få et nøyaktig pristilbud på Mitsubishi IGURU 6600. Monteringskostnadene kan også variere, avhengig av spesifikke forhold ved boligen din.

Her kan du lese mer om Mitsubishi varmepumper.