Hvilken varmepumpe har best design?

Sist oppdatert: 28. Jul, 2022

  Ytelse og kostnadsbesparelser står ofte i sentrum når vi snakker om varmepumper. Også de miljømessige godene blir ofte brakt frem som store fordeler. Allikevel ignorer dette et viktig poeng, og det er hvordan designet påvirker våre valg av varmepumpe. For er det en ting mange har kviet seg for når det gjelder varmepumpe, så er det nettopp designet på disse.

  Selv om over 1 million nordmenn nå har anskaffet varmepumpe, så er det ikke alle som liker det generelle varmepumpedesignet. Spesielt med tanke på at disse oftest monteres inn på veggen i stua, så er det viktig poeng at leverandørene også konkurrerer på design. Dette er stikk i strid med hvordan bransjen opererte før.

  I dag konkurrerer derimot leverandørene om varmepumpedesign, og det å vinne priser innen dette er blant annet viktig. Sett bort i fra merke til merke, så er det selvfølgelig typene varmepumper som først og fremst bestemmer designet. Kanskje aller størst er skillet mellom å ha en varmepumpe oppe på veggen, nede ved gulvet, eller til og med i taket.

  Men hvilken varmepumpe har best design? Det er kanskje et mer eller mindre subjektivt svar på dette, men vi skal uansett takle spørsmålet i denne artikkelen. Alle typene varmepumper har sine fordeler i henhold til designet. Det viktigste er jo uansett at varmepumpen faktisk passer inn i stua di, slik at du ikke skal inngå noe kompromiss.

  Tilbud på varmepumpe med flott design

  Dersom du søker etter en varmepumpe til ditt hjem, så kan denne prosessen virke ganske så slitsom. Kanskje spesielt slitsom vil jakten på en god og rimelig montør være, noe som selvfølgelig også er viktig for utseende og interiørdesign. Fyller du ut skjemaet her på siden, så kan du motta 3 uforpliktende og gratis tilbud på profesjonelle montører.

  Fyll inn informasjon om hvilken type varmepumpe, boareal, og antall personer i boligen, så vil du motta tilbudene på e-post. Disse er altså både helt uforpliktende og gratis å motta, slik at du kan velge og vrake. Da slipper du å se gjennom det havet av muligheter som finnes der ute, og du kan heller få montørene til å kontakte deg.

  Forskjellige typer varmepumpedesign

  I tillegg til forskjeller i merkevare og typer varmepumper, så er det også forskjell i designet. Som nevnt er det her veggvarmepumpe, gulvvarmepumpe, og takvarmepumpe som er de mest populære modellene. Nedenfor skal vi komme innpå noen av fordelene og ulempene med disse forskjellige typene varmepumper.

  Vegg

  Varmepumpen på veggen er unektelig det mest populære alternativet. Denne monteres som oftest høyt oppe på veggen i stua, og det er dette bildet de fleste har av innedelen. Det er også her de fleste reservasjoner mot varmepumpene har dukket opp. Dette er ganske enkelt fordi en opplever det som sjenerende med en hvit, avlang boks som henger på veggen.

  De moderne veggvarmepumpene har derimot virkelig fokusert på design over de siste årene. Hvite, spennende linjer har stått sentralt, men det har også kommet både grå og sorte modeller med moderne preg. Veggvarmepumpen er ikke hva den en gang var, og det kan være lurt å se på nyere modeller dersom de gamle alternativene sitt design er brent inn i minnet.

  Gulv

  Gulvvarmepumpe er også et populært alternativ. Dette sørger for at varmepumpen noe enklere kan gjemmes bort. Den vil allikevel fortsatt synes, men ikke på en like dominant måte. Plasserer en dekor rundt, så blender den her fort inn. Samtidig er det mange andre fordeler med en gulvvarmepumpe som er verdt å nevne.

  Ikke bare regner mange designet som bedre enn en veggvarmepumpe, men varmefordelingen er også meget godt. Det er nemlig slik at en gulvvarmepumpe sørger for at hele gulvet blir varmet opp, før varmen altså stiger. Med en veggvarmepumpe kan en støte på problemer med at gulvkalde hjem forblir nettopp det. Dermed er det også fordeler utover bedre design her.

  Tak

  Takvarmepumpe er et undervurdert alternativ. En stor grunn til at denne ikke er så veldig populær, er ganske enkelt fordi den er vanskeligere å installere i nåværende bygg. For nybygg bør derimot dette være det soleklare valget for design. Det er fordi en takvarmepumpe mer eller mindre skjuler hele innedelen, utenom selve vifteåpningen, oppe i taket.

  Selvfølgelig vil du kunne se selve viften når du ser opp i taket, men det er ikke langt på nær så sjenerende som en hel innedel på vegg eller ved gulvene. Derfor er det liten tvil om at takvarmepumpen går av med den objektive seieren når det gjelder å gjemme bort innedelen. Dersom du ikke liker varmepumpedesign, og skal bygge nytt hus, er dette alternativet for deg.

  De beste merkene for varmepumpedesign

  Så snart du har bestemt deg for hvilket varmepumpedesign du ønsker, så er det selvfølgelig også forskjeller mellom de mange merkevarene. Hver eneste en skiller seg ut noe med sine særpreg. Har du valgt en takvarmepumpe er selvfølgelig designet mer eller mindre irrelevant. Ved valg av vegg- eller gulvmodeller, så er det derimot veldig viktig.

  Allikevel bør det nevnes at ytelsen er aller viktigst i Norge. Noen merkevarer kunne vært med blant de varmepumpene med best design, men siden de ikke hadde fungert optimalt i vårt tøffe klima, så er det ingen vits i å ta disse med. Uansett, vi har gått gjennom noen av de beste merkene for varmepumpedesign nedenfor. Her kan du se en test av forskjellige varmepumper.

  Mitsubishi

  Ikke bare produserer Mitsubishi lekre biler, men de har også varmepumper som gang på gang vinner designkonkurranser. Tynne innedeler i hvit, sort, og sølv kjennetegner alle deres forskjellige modeller.

  Kaiteki, som er en av bestselgerne, kommer i tillegg i den kjente rødfargen til Mitsubishi, noe som kan være et velkomment alternativ. Denne modellen vant Good Design Award i Japan. Det vitner om at den er høyt respektert for sitt design. Mitsubishi generelt fokuserer mye energi på dette.

  Panasonic

  Panasonic varmepumpe er en annen merkevare som opptil flere ganger har vunnet priser for varmepumper. Blant annet har Etherea modellen vunnet iF Design Award ved flere anledninger. Her var det nettopp det slanke designet som Panasonic kjemper for som vant frem.

  I tillegg til Etherea modellen sin triumf, så vant også Design gulvmodellen til Panasonic iF Design Award. Denne er helt perfekt for å plassere under et vindu, med sitt tynne og moderne design. Ved hjelp av det gode fargevalget Panasonic tilbyr, så kan du velge en farge som blender inn riktig.

  Daikin

  Daikin har virkelig fokusert på design, og da ikke minst norsk design spesifikt. De har nemlig satt i gang et samarbeid med Halvor Bakke, som er en kjent interiørdesigner. I programmet Eventyrlig Oppussing på TV2 har han opptil flere ganger promotert deres modeller. Det handler ikke bare om det kommersielle, da designet på varmepumpene deres er veldig appellerende.

  Dette bevises gjennom Stylish modellen, som blant annet har vunnet iF Design Award, Good Design Award, og Red Dot Award. Dermed er modellen blant de mestvinnende moderne varmepumpene. Dessuten er også teknologien moderne her, slik at en får dobbelt opp med Daikin sine varmepumper.

  LG

  LG har med sin ArtCool modell det beste alternativet til å skjule designet, bortsett fra innebygde løsninger. Her kan en nemlig skifte ut panelet foran, da for eksempel med et speil. Dette gjør varmepumpen meget nøytral.

  En kan også være litt mer i det kreative hjørnet og velge å sette et bilde inn i LG ArtCool Gallery. Her kan du dessuten også bytte bilder og speil når du måtte ønske, slik at du står veldig fleksibelt til å velge det faktiske designet du ønsker deg.

  Fujitsu

  Fujitsu Extreme Design er Fujitsu sin helt egen designmodell. Denne har vunnet mange av prisene tidligere nevnt, slik som iF Design Award, Good Design Award, og Red Dot Award. De er dermed helt oppe i toppen og kjemper når det gjelder godt varmepumpedesign.

  Verdt å nevne er deres General modell, som også har en designløsning. General er spesialtilpasset for å tåle det norske klimaet, slik at denne modellen kombinerer riktig ytelse med godt design. Fujitsu er i tillegg til godt design en kjent og kjær merkevare for mange.

  Finn et varmepumpedesign som passer deg

  Hvilken varmepumpe som har best design, er opp til den enkelte naturligvis. Der en kan sammenligne basert på pris, ytelse, og en rekke andre faktorer, så er det vanskelig å si hvilken varmepumpe som har best design, siden smaken er såpass forskjellig folk til folk. Det finnes allikevel noen ting en bør bemerke seg ved design, deriblant hvilken type varmepumpe en velger.

  Er du mer opptatt av å skjule varmepumpen enn å få den til å passe inn i hjemmet, så bør du velge en innebygd løsning. Her kan det være en god ide, da spesielt ved nybygg, å gå for en takvarmepumpe. Det er også mulig å få sin varmepumpe bygget inn i veggen, både med veggvarmepumpe og gulvvarmepumpe.

  Skal du derimot gå for godt design, så leverer alle de ledende merkevarene gode alternativer. For å finne det beste varmepumpedesignet, er den beste fremgangsmåten mest sannsynlig å se gjennom alternativene. Sørg også ikke minst for å velge en god montør, slik at varmepumpen monteres riktig og ser bra ut der du ønsker den.