Bilde

FORBEDRET DESIGN: De siste årene har det blitt større fokus på å utvikle varmepumper med pent design, slik at du enkelt kan finne en modell som passer godt inn i boligen din.

Hvilken varmepumpe har best design?

Sist oppdatert: 19. november 2023

Vi fokuserer ofte på ytelse og hvor mye vi kan spare når vi snakker om varmepumper, samt hvor miljøvennlige de er. Design kan imidlertid også ha mye å si for hvilken modell vi velger. Mange har gruet seg for å kjøpe varmepumpe, nettopp på grunn av utseende. Derfor skal vi se nærmere på hvilken varmepumpe som har best design her i denne artikkelen.

Moderne og spennende design

Utseendet og størrelsen på varmepumpen har fått enda større fokus i dag enn tidligere, og leverandørene konkurrerer om hvem som kan utgi best design. Det deles til og med ut priser til dem som klarer å utvikle det mest innovative og beste utseendet. Man kan også velge mellom vegghengte modeller, gulvmodeller og takkassetter i dag.

Vi hjelper deg å finne rett leverandør

Få tilbud fra 3 lokalkjente leverandører. Helt gratis og uforpliktende.

Men hvilken varmepumpe har best design? Svaret avhenger nok på din personlige smak og preferanse, men vi skal uansett forsøke å takle spørsmålet i denne artikkelen. Dermed vil du kunne skaffe deg en god oversikt over mulige løsninger, slik at du kan finne en modell som passer inn i nettopp ditt interiør. 

Ikke minst, så hjelper vi deg med å velge varmepumpe i rett størrelse som ikke ser altfor dominerende ut i stua.

Tilbud på varmepumpe med flott design

Vi hjelper deg med å finne gode tilbud på varmepumper med flott design. Kanskje virker det slitsomt å lete etter en egnet forhandler på det enorme markedet? Ikke bare skal du finne en stilig varmepumpe som matcher stua, men prisen skal også matche budsjettet ditt. Fyller du ut skjemaet her på siden, så kan du motta 3 uforpliktende og gratis tilbud fra profesjonelle varmepumpemontører i nærheten av deg.

Du trenger altså bare å angi informasjon som hvilken type varmepumpe du vil ha, boareal og antall personer i boligen én gang for å få tilbud fra flere firma. Du står fritt til å studere tilbudene i ro og mak, samt takke nei hvis du ikke finner noe som frister. Du slipper å kave rundt i havet av muligheter som finnes der ute ved å heller få montørene til å kontakte deg.

Forskjellige typer varmepumpedesign

I tillegg til ulike merker og modeller med forskjellig design, så kan du velge mellom ulike typer innedeler til varmepumpen din. De mest populære alternativene er vegghengt modell, gulvvarmepumpe og varmepumpe som monteres i taket (takkassett). Det er fordeler og ulemper ved dem alle. 

Vi skal nå se nærmere på de ulike alternativene, slik at du kan vurdere hva som passer best inn i hjemmet ditt.

Vegghengt varmepumpe

Varmepumpen på veggen er unektelig det mest populære alternativet. Denne monteres som oftest høyt oppe på veggen i stua, og det er dette folk flest forbinder med varmepumpe. Mange ønsker imidlertid ikke ha en såpass synlig innedel. Dette er ganske enkelt fordi man opplever det som sjenerende med en hvit, avlang boks som henger på veggen.

Moderne vegghengte modeller trenger imidlertid ikke være å være sjenerende. De siste årene har det kommet stilrene, “sømløse” varianter i skandinavisk design og kompakt størrelse, tilgjengelig i ulike farger. Disse sklir enkelt inn i de fleste hjem. Du kan også kjøpe varmepumper i spennende, sterke farger og mønstre.

Veggvarmepumpen er altså ikke hva den en gang var, og det kan være lurt å se på nyere modeller før du avskriver dem totalt.

Varmepumpe i gulvmodell

Gulvvarmepumpe er et godt valg for dem som ikke vil ha en vegghengt modell. De ligner mer på en panelovn enn varmepumpe, og du kan delvis integrere dem i vegg eller møbler. Selv om du kan gjemme dem litt bort, vil de fortsatt synes – men de er kanskje ikke like dominerende som en vegghengt modell.

Dersom du ikke har særlig med plass på veggen, blir varmepumpen mindre inntrengende om du kjøper en gulvmodell. Det finnes også mange andre fordeler. For eksempel, gulvvarmepumper kan fordele varme både bortover gulvet og opp i rommet. Dermed blir du kvitt kalde gulv, uten behov for varmekabler.

Varmepumpe i taket

Takvarmepumpe er et undervurdert alternativ. En stor grunn til at denne ikke er så veldig populær, er ganske enkelt fordi den er vanskeligere å installere i eksisterende bygg. Du må nemlig åpne taket for å kunne montere den, noe som er enklere i nybygg eller under oppussingsprosjekter.

Takkassett er imidlertid er supert valg for dem som er bekymret for designet på varmepumper. Varmepumpen blir mer eller mindre skjult i taket, bortsett fra noen få centimeter som stikker ned. Synlige deler kan lakkeres i samme farge som taket, slik at man ikke legger merke til innedelen.

Selvfølgelig vil du kunne se selve viften når du ser opp i taket, men det er ikke langt på nær så sjenerende som en stor innedel på vegg eller ved gulvet. Varmepumper som monteres i tak er veldig effektive og avgir god varme, akkurat som andre varmepumper. Viften blåser luften i fire forskjellige retninger for optimal varmefordeling. Du trenger altså ikke å gå på kompromiss med design for å få kraftig nok ytelse.

De beste merkene for designvarmepumper

Forskjellige merker tilbyr modeller med ulikt utseende – men hvilket varmepumpemerke er best på design? Nedenfor gir vi deg et overblikk over de mest populære i dag. Det bør likevel nevnes at ytelsen er aller viktigst i Norge. Husk at varmepumpen skal kunne tåle et kaldt, nordisk klima.

Mitsubishi Electric varmepumper

Ikke bare produserer Mitsubishi lekre biler, men de har også varmepumper som gang på gang vinner designkonkurranser. Tynne innedeler i farger som hvit, sort, og sølv kjennetegner alle deres forskjellige modeller. Bestselgeren Kaiteki har blant annet vunnet Good Design Award i Japan. Den fås i spreke farger som rød. I tillegg har Kaiteki svært avanserte funksjoner for optimal varme og luftrensing.

Panasonic varmepumper

Panasonic er en annen merkevare som flere ganger har vunnet priser for sine varmepumper. Modellen Etherea har blant annet vunnet iF Design Award ved flere anledninger. Det var nettopp det slanke designet som gjorde at Panasonic gikk av med seieren. Varmepumpen er enkel å plassere med et stilfullt utseende.

I tillegg til Etherea, så har gulvmodellen til Panasonic også vunnet iF Design Award. Gulvvarmepumpen til Panasonic er helt perfekt for deg som vil plassere varmepumpen under et vindu, takket være sitt tynne og moderne design. Du kan enkelt velge en farge som sklir inn med interiøret når du velger Panasonic varmepumpe, ettersom mange av modellene fås i ulike varianter.

Daikin varmepumper

Daikin har virkelig fokusert på design, og de har et spesielt fokus på skandinavisk design. De har nemlig satt i gang et samarbeid med Halvor Bakke, en kjent interiørdesigner. Han har opptil flere ganger promotert Daikins modeller i programmet Eventyrlig Oppussing på TV2. Det handler ikke bare om det kommersielle, ettersom designet på varmepumpene deres er veldig appellerende.

Stylish modellen til Daikin beviser nettopp dette. Stylish har blant annet vunnet iF Design Award, Good Design Award, og Red Dot Award. Dermed er dette utvilsomt et godt alternativ for alle som vil kjøpe design-varmepumpe. Daikin varmepumpen har selvsagt moderne funksjoner og svært god ytelse.

LG varmepumpe

LGs ArtCool det beste alternativet for deg som ønsker å skjule innedelen, uten å måtte velge innebygde løsninger. Du kan nemlig skifte ut panelet foran, for eksempel med et speil. Dette gjør varmepumpen meget nøytral. 

Man kan også være litt mer i det kreative hjørnet og heller sette et bilde inn i LG ArtCool Gallery. Du kan bytte bilder og speil når du måtte ønske, slik at du kan variere designet etter egne ønsker – uten å bytte ut varmepumpen.

Fujitsu varmepumpe

Fujitsu Extreme Design er Fujitsu sin helt egen designmodell. Modellen har vunnet mange av prisene tidligere nevnt, for eksempel iF Design Award, Good Design Award og Red Dot Award. Fujitsu er dermed et godt valg for deg som vil kjøpe design-varmepumpe.

Modellen General er verdt å nevne, ettersom denne også har designløsning. General er spesialtilpasset for å tåle det norske klimaet, og modellen kombinerer dermed riktig ytelse med godt design. Fujitsu er i tillegg en kjent merkevare som mange forbrukere føler seg trygge på.

Vi hjelper deg å finne rett leverandør

Få tilbud fra 3 lokalkjente leverandører. Helt gratis og uforpliktende.

Finn et varmepumpedesign som passer deg

Hvilken varmepumpe som har best design er naturligvis helt opp til den enkelte å bedømme. Det er enklere å sammenligne pris, ytelse og lignende, men folk flest har svært varierende smak. Beste design kan derfor være vanskeligere å avgjøre. Spesifikke forhold ved boligen din kan også være avgjørende for hvilken varmepumpe du velger.

Dersom du er mer opptatt av å skjule varmepumpen enn å få den til å passe inn i hjemmet, så bør du velge en innebygd løsning. Takvarmepumpe kan i så fall være en god løsning, særlig hvis du skal bygge nytt eller pusse opp. Hvis du ikke skal i gang med større oppussingsprosjekter, kan du velge en gulvmodell som du delvis integrerer i møbler eller veggen.

Det finnes også mange gode design-varmepumper for deg som vil ha en vegghengt modell. Vi anbefaler at du bruker litt tid på å undersøke mulige løsninger hos forskjellige leverandører. Du kan spesifisere at du ønsker et godt design når du ber om tilbud, slik at leverandøren kan finne frem til aktuelle modeller for deg. Man sparer atskillig med tid og krefter på den måten.

Hyppig stilte spørsmål om varmepumpe-design

Meldingsboble
Hvilken varmepumpe har det beste designet?

Det er vanskelig å si hvilken varmepumpe som har det beste designet, ettersom smaken er veldig forskjellig. De fleste produsentene legger vekt på at deres produkter skal ha et godt design, og det finnes derfor en rekke gode alternativer.

Meldingsboble
Hvor viktig er design når man velger varmepumpe?

Design kan være svært viktig for noen forbrukere, mens det for andre er helt irrelevant. Det er likevel viktig å nevne at det finnes en rekke varmepumper med et moderne og stilrent design.

Meldingsboble
Er varmepumper med minimalistisk design bedre enn andre?

Minimalistiske varmepumper har et enkelt og stilrent design, men dette er ikke nødvendigvis bedre enn andre typer varmepumper. Det er viktig å huske på at beste design avhenger av din personlige smak, og det er derfor ingen fasit på hva som er best.

Meldingsboble
Finnes det varmepumper med utskiftbare trekk?

Ja, det finnes varmepumper med utskiftbare trekk. Dette er en god løsning hvis du ønsker å endre designet på din varmepumpe ved jevne mellomrom eller tilpasse den etter interiøret. Toshiba Signatur er et godt eksempel på dette. Den kan fås i både diskré farger og spreke mønstre.

Meldingsboble
Hvilken størrelse passer best til boligen min?

Det er viktig å velge en varmepumpe som er tilpasset størrelsen på rommet. En altfor stor varmepumpe kan virke dominerende, men en altfor liten modell vil ikke klare å varme opp boligen ordentlig. Du bør derfor vurdere andre faktorer som ytelse når du skal kjøpe varmepumpe. Varmepumpemontøren vil kunne hjelpe deg med dette.

Meldingsboble
Hvor viktig er plasseringen av varmepumpen?

Plasseringen av varmepumpen er viktig for å sikre optimal ytelse. Innedelen bør plasseres på et sted hvor varmefordelingen ikke blir hindret av møbler eller andre ting i rommet. Det er også viktig at utedelen har god tilgang til frisk luft, slik at den kan fungere optimalt.