Panasonic VZ9SKE: Test og beskrivelse (2024)

Panasonic VZ9SKE har en suveren ytelse og passer perfekt for deg med en stor bolig – selv om du bor i et område med svært kalde vintre. Varmepumpen kan kobles til flere smarthusløsninger for full kontroll. Den ble kåret til best i test i 2016.

Bilde
Bilde

Produktets hovedfunksjon

  • Varmer opptil 180 m²
  • SCOP 6,20
  • SEER 10,50
  • Kjøler opptil 2,50
  • Lavt støynivå på 18 dB(A) (innedel)
  • 2,51 kW varmekapasitet ved -35 °C
  • Unik Heatcharge-teknologi
  • Smart styring for deg med smarthus
Pris:Farge:Mer informasjon:
Fra 27 000,-HvitProduktbrosjyre

Panasonic VZ9SKE: Test og beskrivelse (2024)

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvor god ytelse har Panasonic VZ9SKE?

Varmepumpen har eksepsjonell høy ytelse, takket være 2,51 kW varmekapasitet ved -35 °C. Vedlikeholdsvarmen ligger på +8/+10 grader. Varmekapasiteten er testet av det svenske SP. Luftstrømmen er svært kraftig, og du oppnår raskt ønsket temperatur med Hot Start-modus. Varmepumpen byr derfor på en behagelig innetemperatur året rundt, selv ved veldig lave utetemperaturer. 

Panasonic VZ9SKE er likevel svært energieffektiv og økonomisk i drift, takket være den unike Heatcharge-teknologien. Heatcharge lagrer varme fra kompressoren og bruker den på nytt for økt effektivitet. Lagret varme fra kompressoren blir også benyttet under avrimingsperioder, slik at boligen forblir varm på iskalde dager.

Det er mulig å stille varmepumpen inn med av/på timer, samt styre temperaturen via mobilen. Du får dermed maksimal energibesparelse med denne kraftige varmepumpen fra Panasonic.

Hvilket design har Panasonic VZ9SKE?

Varmepumpen har et stilrent design som gjør at den passer inn i de aller fleste boliger. Innedelen er 29,6 cm høy og plasseres høyt på veggen. Du trenger derfor ikke å bekymre deg for at varmepumpen skal ta opp unødvendig plass eller være stor og bulkete. Varmepumpemontøren vil uansett kunne hjelpe deg med optimal plassering av både inne- og utedel.

Her ser du bilde av innemodellen til Panasonic VZ9SKE hengende i stua.

Lager varmepumpen mye lyd?

Panasonic VZ9SKE er en av de mest stillegående varmepumpene på markedet. Innedelen avgir knappe 18 dB(A). Det er imidlertid viktig å merke seg at jo hardere varmepumpen må jobbe, desto mer støy vil den lage. Dersom du bekymrer deg for lydnivået, er det gunstig å opprettholde en jevn temperatur inne og ikke skru varmepumpen opp og ned så altfor mye.

Rent og behagelig inneklima

Fordelen med å bruke varmepumpe som primære oppvarmingskilde er at luften ikke bare varmes opp – den blir også ren og behagelig. Luftrensingssystemet Nanoe-G fjerner 99 % av bakterier og småpartikler, noe som kan være spesielt gunstig for deg med følsomme luftveier. Econavi-teknologi med sollyssensorer regulerer dessuten temperatur og effektivitet for ytterligere komfort.

Du kan bruke denne varmepumpen fra Panasonic som aircondition på varme sommerdager for ytterligere komfort. Det eneste du må gjøre er å stille den inn til ønsket innetemperatur. 

Varmepumpe som passer til mange smarthusløsninger

Panasonic VZ9SKE kan integreres med smarthusløsninger, for eksempel smarthusplattformen til Verisure. Dersom du ikke har et integrert smarthus, kan du kjøpe funksjonen AirPatrol som gjør det mulig å fjernstyre varmepumpen via en app på mobilen. Dette kan være svært praktisk når du er vekkreist. 

Still varmepumpen inn på vedlikeholdsmodus mens du er vekke, og logg deg inn via mobilen for å skru opp temperaturen når du er på vei hjem. Fjernstyring er også gunstig for deg som vil montere varmepumpe på hytta. Ettersom Panasonic VZ9SKE har svært høy effekt ved selv 35 minusgrader, kan modellen være riktig for deg med stor hytte på høyfjellet.

Miljøvennlig varmepumpe med kjølemiddelet R32

Det nye kjølemiddelet R32 benyttes i Panasonic VZ9SKE for å gjøre den mer miljøvennlig. I tillegg er dette et skånsomt kjølemiddel for kompressoren. Det kan igjen føre til økt levetid og redusert forbruk. GWP-verdien (Global Warming Potential) er redusert til en tredjedel, sammenlignet med andre kjølemiddel som R410A og R32.

Hva koster Panasonic VZ9SKE?

Den laveste prisen på Panasonic VZ9SKE ligger på ca. 27 000 kr, eksklusiv montering. Montering koster vanligvis ca. 5000 kr. Prisen kan imidlertid variere mellom ulike forhandlere og varmepumpemontører. I tillegg kan det påfalle kostnader for ekstrautstyr som f.eks. for kabler som brukes under monteringen.

Er det lønnsomt med denne varmepumpen fra Panasonic?

Det er viktig å huske på den mest lønnsomme varmepumpen er den som er riktig dimensjonert til din bolig. Dersom du kjøper en varmepumpe med altfor lav ytelse i forhold til boligen din, vil det kunne føre til økte kostnader. Jo hardere varmepumpen må jobbe for å vedlikeholde ønsket temperatur, desto mer strøm vil den trekke. Ikke minst, så vil du ikke få det behagelige inneklimaet som du gjerne hadde ønsket deg.

VZ9SKE vil være lønnsom for deg som bor i et stort hus og trenger en varmepumpe med høy ytelse. Den kan også være fornuftig for deg med enebolig i kalde strøk. Vi anbefaler at du tar kontakt med flere varmepumpeleverandører med opplysninger om nettopp din bolig og ditt budsjett, slik at du får den rette varmepumpen til den riktige prisen.

Her kan du lese mer om Panasonic varmepumper.