Panasonic VZ12SKE: Test og beskrivelse (2024)

Panasonic VZ12SKE er en svært effektiv varmepumpe som tåler opptil 35 minusgrader. Den kraftige luftstrømmen sørger for å fordele varme raskt og jevnt, selv i store hus. Dette er varmepumpemodellen for deg som stiller høye krav til komfort og ytelse.

Bilde
Bilde

Produktets hovedfunksjon

  • Varmer opptil 250 m²
  • SCOP 5,90
  • SEER 10,00
  • Kjølekapasitet 3,50
  • Best i test 2016
  • Unik Heatcharge-teknologi
  • Kompatibel med smarthus
  • Effektiv ved 35 minusgrader
Pris:Farge:Mer informasjon:
Fra 32 000,-HvitProduktbrosjyre

Panasonic VZ12SKE: Test og beskrivelse (2024)

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvor god ytelse har Panasonic VZ12SKE?

Panasonic VZ12SKE er en av de varmepumpene med høyeste ytelse på markedet. Modellen er beregnet for store hus og kan varme opptil 250 m². SCOP-verdien er på 5,90, noe som betyr at varmepumpen er svært effektiv. Dette betyr at VZ12SKE er en av de varmepumpene som gir best ytelse for pengene.

Econavi-teknologien og sollyssensorene sørger for at varmepumpen bruker minst mulig energi, mens Heatcharge-teknologien gjør at modellen opprettholder høy effekt selv ved lave temperaturer ute. Heatcharge er nemlig en unik teknologi som lagrer og gjenbruker varme fra kompressoren. 

Slik bidrar varmepumpen til bedre inneklima

Varmepumpen har et svært effektiv system for luftrensning, slik at små partikler og bakterier fanges opp og renses. Systemet kalles for Nanoe-G og kan bidra med å forhindre mugg, allergener og lignende. Nanoe-G kan også ha en deodoriserende effekt – det vil si at systemet kan fjerne lukter som har festet seg til møblene.

I tillegg til å skape jevn og god varme i hjemmet, kan varmepumpen også kjøle ned på varme dager. Panasonic VZ12SKE kan altså brukes som aircondition om sommeren. Nedkjølingen er svært effektiv, både med tanke på temperatur og strømforbruk.

Hvilket design har Panasonic VZ12SKE?

Panasonic VZ12SKE er hvit og har et moderne design. Den stilrene modellen sklir diskré inn i interiøret, og du slipper å bekymre deg for at den skal være stor og bulkete. Målene på innedelen er 295 x 798 x 375 mm (høyde x bredde x dybde). 

Utedelen er noe større og lager mer lyd, og det er viktig å finne en god plassering. Varmepumpemontøren vil kunne hjelpe deg med å finne det beste stedet å montere både inne- og utedelen for optimal komfort, interiør og varmefordeling.

Her ser du bilde av innemodellen til Panasonic VZ12SKE hengende i stua.

Hvor stillegående er denne varmepumpen fra Panasonic?

Panasonic VZ12SKE er en stillegående varmepumpe. Den har et lavt lydnivå på 18 dB(A), men den vil lage noe mer støy ved rask oppvarming. Denne modellen har likevel en rekke smarte funksjoner som gjør at du enkelt kan opprettholde en jevn temperatur, uten at viften må dure og gå i ett. Dette er imidlertid forutsatt at varmepumpen er riktig dimensjonert i forhold til boligen din. 

Dersom du kjøper en varmepumpe med for lav ytelse, må viften jobbe hardere. Den vil dermed lage mer støy enn en varmepumpe med tilstrekkelig ytelse, samt bruke atskillig mer strøm. Du bør også tenke over hvor du plasserer innedelen. Dersom den monteres rett over sofaen eller godstolen, vil du nok legge merke til litt lyder fra viften. 

Panasonic VZ12SKE er imidlertid en av de mest effektive på markedet for deg med stor bolig, og du bør derfor ikke merke noe til støy i hverdagen.

Fjernstyring av varmepumpen

VZ12SKE er kompatibel med en rekke smarthusløsninger, blant annet fra IntesisHome og Verisure. Ikke bare kan den integreres med det andre utstyret, men du kan justere innstillingene med mobilen. Dersom du ikke har smarthusløsninger, kan du kjøpe AirPatrol for å kunne styre varmepumpen via en app.

Fjernstyring er en smart løsning i en travel hverdag. For eksempel, du kan sette varmepumpen i vedlikeholdsmodus når du reiser vekk (+8 °C / +10 °C grader). Det er bare å logge inn via mobilen for å skru opp temperaturen når du er på vei hjem, slik at huset er godt og varmt til du ankommer.

Hva koster Panasonic VZ12SKE?

Den laveste prisen på Panasonic VZ12SKE ligger på ca. 32 000 kr og oppover, og montering koster vanligvis ca. 5000 kr. Vi anbefaler at du kontakter flere varmepumpemontører for å få et godt tilbud på montering. Det kan også påfalle ekstra kostnader under montering. Det kan for eksempel hende du må betale for ekstra kabler og ledninger, dersom det er stor avstand mellom inne- og utedelen.

VZ12SKE er en av de mer kostbare varmepumpemodellene på markedet, men den er også en av de mest effektive. Hvorvidt det lønner seg eller ikke, vil avhenge av boligen din. Du vil ikke ha særlig utbytte av den, dersom du har en liten og tett leilighet. Varmepumpen er derimot et godt valg til deg som trenger svært høy ytelse eller som bor i et område med kalde vintre.

Dersom du føler deg usikker, anbefaler vi at du spør om råd fra varmepumpemontører. Det enkleste er å sende inn nødvendige opplysninger via en anbudstjeneste. Deretter vil aktuelle varmepumpeleverandører gi deg et tilbud som er spesielt tilrettelagt for nettopp dine behov.

Du kan lese mer om Panasonic varmepumper her.