Varmepumpe Ålesund: Beste leverandører i 2024

Siden 90-tallet har stadig flere nordmenn gått over til varmepumpe som sin hovedkilde til oppvarming. Teknologien har skutt fart og man får i dag rimelige og effektive varmepumper i mange varianter og størrelser. Det har tidligere vært problematisk med varmepumpe da temperaturene utendørs ble veldig lave, noe de gjerne gjør her i nord, men i dag fungerer de fleste pumpene fint helt ned til -30-35 °C. De store fordelene med varmepumper i forhold til tradisjonell oppvarming med varmekabler og ovner, er at de er svært energieffektive. 

En varmepumpe bruker moderat med strøm samtidig som den renser og rengjør luften inne i boligen. Den er også veldig miljøbesparende og kommer i flere fine design som passer godt inn i ethvert hjem. På denne måten kan du både spare penger på oppvarming, få bedre inneklima, spare miljøet og samtidig få et stilrent tillegg til interiøret.

Bilde

Nordvest Varmepumper AS

Google LogoNaN

Les anmeldelser

Nordvest varmepumper AS tilbyr en rekke løsninger både til næringslivet og private husstander blant annet innen luft-til-luft og luft-til-vann varmepumper. bedriften har sitt operasjonsfelt i Ålesund, Stavanger og Sandnes.

Bilde

Stiftet i 2017

Bilde

7 ansatte

Bilde

Blindheimshaugen 9, 6012 Ålesund

Bilde

Varmepumpe Ålesund: Beste leverandører i 2024

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvordan finne varmepumpe i Ålesund

Det er lett å se seg forvirret om man begynner å lete etter en passende varmepumpe i dag. Utvalget er stort, leverandørene er mange og prisene varierer mye. Det er derfor gjerne lurt å ikke gå for det første man finner, men heller å undersøke rundt de forskjellige variantene og leverandørene. Det er ofte variering i erfaring og priser på montering hos de ulike forhandlerne, og det er ikke lov å montere varmepumper på egenhånd.

Varmepumpeportalen samler enkelt tilbud fra tre ulike aktører i ditt område, og gjør så forhandlere heller kan konkurrere om deg som kunde. Ved å fylle ut skjemaet til høyre kan du velge mellom tre uforpliktende tilbud for å finne det som passer best for deg. 

Ulike typer varmepumper

Det finnes mange typer varmepumper, her er litt om de tre vanligste teknologiene.

Luft-til-luft varmepumpe

Over en million luft-til-luft pumper er installert i Norske hjem og dette er også den vanligste. Utvalget av modeller er stort, og denne kan monteres i stort sett alle boliger. En pumpe av denne typen anvender energien utenfra for å varme opp innendørs og bruker et kjølemedium med gass i denne prosessen. Man vil typisk ha spart inn kostnadene ved en slik variant allerede etter 2-4 år. 

Luft-til-vann varmepumpe

Teknologien bak en slik pumpe er i utgangspunktet likt som med luft-til-luft. Forskjellen er at det ikke varmes opp innendørs med luft, men at pumpen utendørs heller varmer opp vann som sirkulerer i gulver og radiatorer inne i boligen. Denne varianten gir jevnest oppvarming i husstanden og kvalifiserer i tillegg til økonomisk støtte fra Enova.

Væske-til-vann varmepumpe

Denne pumpen skiller seg litt ut ifra de to overnevnte ved at den ikke har det tradisjonelle pumpehuset utenfor. Vanligvis kaller man denne for bergvarmepumpe, jordvarmepumpe eller sjøvarmepumpe avhengende av hvor den henter energi fra. Denne henter altså da varmen fra jorden, fjellgrunn eller i sjøen, og forlytter dette gjerne som vannbåren varme rundt i boligen. Dette er den dyreste pumpen, men den har lengre levetid, får mer støtte av Enova og kan tilnærmet gratis kjøle ned om sommeren.