Varmepumpe Drammen: Beste leverandører i 2024

Varmepumper har økt i popularitet helt siden 90-tallet som hovedkilden til oppvarming i Norske boliger. Det er ikke uten grunn da teknologien har avansert kraftig. En moderne varmepumpe vil fungere godt helt ned til -30-35 °C, i tillegg til at den vil rense og rengjøre luften kontinuerlig og kan fint brukes som en etterlengtet aircondition på varme sommerdager. Designmessig har også varmepumpen forandret seg kraftig, da de gjerne fås kjøpt i elegante plassbesparende modeller som nesten fungerer som en del av boligens innredning og design.

Velger man å installere en varmepumpe vil man ikke bare se besparing i strømkostnader, men man kan ha god samvittighet ovenfor miljøet. Varmepumpen benytter seg av energi lagret i omgivelsene rundt og reduserer strømforbruket betraktelig. Ser man på hvor mye en i snitt sparer i forhold til tradisjonell oppvarming med strøm, kan en vanlig varmepumpe tjene seg inn allerede etter to til fire år.

Bilde

Multiklima AS

Google LogoNaN

Les anmeldelser

Multiklima er en autorisert faghandler med montører som har over over 10 års erfaring i bransjen. Bedriften spesialiserer seg på luft-til-luft varmepumper, og utfører tjenester for både private hjem så vel som industri og næringsliv.

Bilde

Stiftet i 2017

Bilde

3 ansatte

Bilde

Neversvingen 27, 3047 Drammen

Bilde

OK Elektriske AS

Google LogoNaN

Les anmeldelser

OK Elektriske AS holder til ved Krokstadelva utenfor Drammen og tilbyr et stort utvalg varmepumper. OK Elektriske AS tilbyr montering av varmepumper og leverer også mer kompliserte løsninger, som blant annet luft-til-vann systemer.

Bilde

Stiftet i 2003

Bilde

2 ansatte

Bilde

Temtelia 2B, 3055 Krokstadelva

Bilde

El Ringen AS

Google LogoNaN

Les anmeldelser

El Ringen AS har over 20 års erfaring med å levere varmepumper til næringsbygg og privatbolig. Bedriften er en autorisert forhandler av merkene Daikin og Panasonic.

Bilde

Stiftet i 1988

Bilde

1 ansatte

Bilde

Torsbyveien 191, 3370 Vikersund

Bilde

Varmepumpe Drammen: Beste leverandører i 2024

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvordan finne varmepumpe i Drammen

Det største problemet med utviklingen av varmepumper er rett og slett at det er mye å velge mellom. Det finnes flere ulike typer pumper fra et stort utvalg leverandører. Det kan være lurt å forhøre seg med flere forhandlere da det gjerne er prisforskjeller, erfaringsforskjeller og ulike priser på montering av pumpen. Det er ikke lov å montere varmepumper selv så man må benytte seg av en autorisert montør. 

Ved å benytte deg av Varmepumpeportalen vil du enkelt få uforpliktende tilbud fra leverandører nær deg, og du kan få god innsikt i hvilke varianter og løsninger som passer best for deg og din bolig. Det er kun nødvendig å fylle ut skjemaet ut ifra dine ønsker og tanker, og la aktuelle forhandlere konkurrere om å få deg som kunde. 

Varianter av varmepumper

Det finnes et godt utvalg av varmepumper på markedet og her får du vite litt om de vanligste. 

Luft-til-luft varmepumpe

Den vanligste og mest kjøpte pumpen i Norge er luft-til-luft pumpen og den finnes i over en million husstander. Det er den rimeligste varianten ferdig montert og kan installeres stort sett i alle hjem. Denne pumpen henter energien sin fra luften utenfor uavhengig om temperaturen er kaldere ute enn inne. I følge enova.no vil en pumpe installert i en gjennomsnittlig enebolig spare inn ca. 4800KWh i året, og rundt 72.000NOK over en periode på 15 år.  

Luft-til-vann varmepumpe

På samme måte som luft-til-luft pumpen henter luft-til-vann pumpen energien sin fra luften ute. Forskjellen er at den ikke blåser varm luft inne, men heller varmer opp vann til et vannbårent varmesystem i gulver og/eller radiatorer. Man oppnår fortsatt et betydelig lavere strømforbruk, og får samtidig en veldig jevn og god temperatur i boligen. Til disse pumpene kan man få økonomisk støtte av Enova. 

Væske-til-vann varmepumpe

Væske-til-vann pumpen er en fellesbetegnelse på bergvarmepumpe, jordvarmepumpe og sjøvarmepumpe. Denne pumpen henter energi fra fjellgrunn, jord eller sjø, og er også den typen som sparer mest strøm i tillegg til å gi jevnest varmefaktor gjennom fyringssesongen. Her kan man også få tilnærmet gratis kjøling om sommeren. Dette er den dyreste pumpen, men levetiden er lengst og Enova gir mer økonomisk støtte.