Varmepumpe Tønsberg: Beste leverandører i 2024

Den kanskje beste måten å varme opp norske boliger på er ved bruk av en varmepumpe. Moderne varmepumper er så energieffektive at de på en måte genererer mer strøm enn de bruker. Dette gjør de ved at den eksterne motoren bruker veldig effektiv teknologi til å hente energi fra omgivelsene rundt, for så å sende denne til varmepumpen inne.

Dette er en overlegen metode i forhold til tradisjonell oppvarming med strøm i form av varmekabler og varmeovner. Det vil være mulig å spare mye penger på strøm, samtidig som man kan ha god samvittighet ovenfor miljøet og en ren og god luft inne. Varmepumper renser nemlig luften hele tiden og sørger for et veldig behagelig inneklima. Dagens pumper sjenerer heller ikke med støy og stygge apparater, da de fleste er ganske stillegående og pene å se på.

Bilde

Varmepumpe Tønsberg: Beste leverandører i 2024

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvordan finne varmepumpe i Tønsberg

Selv om det kanskje virker veldig logisk å til innkjøp av en varmepumpe er det ikke nødvendigvis så enkelt. Utvalget er stort, og det er som regel mange aktører å velge mellom. Det er heller ikke lov å montere varmepumper på egenhånd, så det må gjøres av en autorisert montør i tillegg til at det gjerne svinger litt i pris fra leverandør til leverandør. 

Varmepumpeportalen har derfor gjort det så enkelt som mulig for deg. Ved å fylle ut skjemaet på høyre side vil du motta tre uforpliktende tilbud fra tre forskjellige leverandører i Tønsberg. På denne måten vil du få et godt innblikk i hva ulike leverandører kan tilby samt at du i ro og mak kan se deg ut hva som passer best for deg og din bolig. 

Ulike typer varmepumper 

Man tenker i hovedsak på tre varianter av varmepumpen når det er snakk om å montere varmepumpe i boliger og de varierer i pris. Det avhenger litt av hvilken type bolig du bor i, størrelse og hvor stort strømforbruk du har. Under kan du lese kort om de tre. 

Luft-til-luft varmepumpe

Luft-til-luft varmepumpen er den mest kjente og mest populære pumpen på det Norske markedet. Denne er beste egnet til mindre boliger uten veldig store strømforbruk. Her har man en motor med et kjøleelement på utsiden som benytter energien i omgivelsene rundt for å kunne sende varme rundt inne i boligen. Her får du også kjøling om sommeren og renset luft, og denne passer best om du ikke opplever noe særlig lavere temperatur enn -25 om vinteren. 

Luft-til-vann varmepumpe

Luft-til-vann varmepumpen er på mange måter lik luft-til-luft varmepumpen, men den skiller seg ut på et vesentlig punkt. Motoren på utsiden fungerer ganske likt, men den sender ikke varmen til en vifte på innsiden, men heller til et vannbårent varmesystem inne i boligen. Det er denne varianten som gir den jevneste varmen innendørs, men den er noe dyrere. Man kan få støtte fra Enova til denne pumpen samt vannbårent varmesystem. 

Væske-til-vann varmepumpe

I likhet med luft-til-vann sender denne pumpen også varmen ut i et vannbårent varmesystem. Den store forskjellen her er derimot at det ikke er noen motor på utsiden av boligen. Denne pumpen henter energien sin var jord, berg eller vann og kalles derfor ofte Bergvarmepumpe, Jordvarmepumpe eller sjøvarmepumpe. Dette er den dyreste pumpen, men den får også mest støtte fra Enova.