Mitsubishi Kirigamine Furo 6000: Test og beskrivelse (2024)

Mitsubishi Kirigamine Furo 6000 er en toppmoderne varmepumpe i gulvmodell. Dette er en av de mest stillegående gulvvarmepumpene på markedet. Garantert varmekapasitet ned til -25°C.

Bilde
Bilde

Produktets hovedfunksjon

 • Gulvmodell
 • SCOP: 4,1
 • SEER: 8,1
 • Lydnivå: 18 dB(A)
 • Hyperheating
 • Garantert varmekapasitet ned til -25°C
 • Temp Booster
 • Leverer 4.3kW ved -15°C
Pris:Farge:Mer informasjon:
Fra 23 000,-HvitProduktbrosjyre

Mitsubishi Kirigamine Furo 6000: Test og beskrivelse (2024)

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvor god ytelse har Mitsubishi Kirigamine Furo 6000?

Mitsubishi Kirigamine Furo 6000 har god varmeeffekt og tåler lave temperaturer. Dette er dermed en svært effektiv varmepumpe i gulvmodell som tåler norske vintre. Varmeeffekten er 4.3kW ved -15°C. 4300W utgjør mer varme enn fire panelovner. Varmepumpen fungerer også ved enda kaldere temperaturer med garantert varmedrift ned til -25 °C.

Den gode varmeeffekten om vinteren skyldes at kompressoren er utstyrt med den avanserte Hyper Heating-teknologien til Mitsubishi. Innedelen er derimot utstyrt med Temp Booster-teknologien for ekstremt rask oppvarming av boligen. Furo 6000 har dessuten tre luftspjeld for optimal varmefordeling.

Mitsubishi Furo 6000 fungerer også som aircondition på varme sommerdager, slik at du har optimal temperatur inne hele året. I kjøledrift sendes luften opp til taket fra gulvet i en 65 graders vinkel. Deretter synker den luften ned. Luftspredningen sørger for at du får en behagelig nedkjøling av rommet.

Hva er fordelene med å kjøpe varmepumpe i gulvmodell fra Mitsubishi?

Fordelene med å kjøpe varmepumpe i gulvmodell fra Mitsubishi er mange. Varmepumpen kan blant annet varme opp både rom og gulv – perfekt for deg som er lei av å tasse rundt på et iskaldt stuegulv. Frontspjeldet fordeler nemlig varm luft bortover gulvet. De andre to luftspjeldene fordeler varme til resten av boligen.

En annen fordel med gulvmodellen til Mitsubishi er enkel plassering for deg som har begrenset med veggplass. Det kan for eksempel være utfordrende med vegghengte modeller i rom med skråtak eller store malerier og bokhyller. 

Mange opplever at varmepumpen blir mindre synlig ved å plassere den på gulvet. Furo 6000 har et stilrent og moderne design som kan minne om en panelovn. Du kan dessuten plassere varmepumpen under vindu, dersom du ønsker det.

Her ser du bilde av innemodellen til Mitsubishi Kirigamine Furo 6000 hengende i stua.

Kan man koble Mitsubishi Kirigamine Furo 6000 til WiFi?

Det er mulig å kjøpe tilbehør til Mitsubishi Kirigamine Furo 6000 som lar deg koble den til WiFi. Adapteren er svært praktisk for deg som ønsker fjernstyring via mobil eller laptop. Du trenger bare å åpne appen for å justere temperaturen opp eller ned – selv om du befinner deg på andre siden av jordkloden.

Du kan selvsagt styre gulvmodellen til Mitsubishi ved hjelp av fjernkontroll når du er hjemme. Varmepumpen fås imidlertid med en praktisk uketimer for deg som ønsker at temperaturen skal reguleres automatisk, fullstendig tilpasset dine rutiner. Du kan dermed forhåndsinnstille Furo 6000 til å senke temperaturen når du reiser på jobb og øke den når du kommer hjem.

Ikke bare kan uketimeren føre til reduserte strømregninger, men komforten i hjemmet øker også. Det er fort gjort å glemme å skru opp temperaturen i en travel hverdag – og plutselig er det kaldt i rommet. Du kan også forhåndsinnstille varmepumpen til å senke varmen om natten og øke den igjen før du skal stå opp.

Lager denne populære gulvmodellen til Mitsubishi mye lyd?

Mitsubishi Kirigamine Furo 6000 er en av de mest stillegående varmepumpene på markedet. Gulvvarmepumpen avgir knappe 18 dB(A), dersom viftene går i laveste hastighet. Jo raskere viftene går, desto mer lyd vil varmepumpen lage. Furo 6000 lager på det aller meste 41 dB(A), et lydnivå som er lavere enn lyden fra et lite kjøleskap.

Du bør dermed ikke merke særlig til lydnivået på Furo 6000. Gulvmodellen leveres som nevnt med Temp Booster for svært rask oppvarming. Det betyr at viftene kan raskt gå tilbake til lav hastighet og laveste lydnivå. Varmepumpemontøren vil uansett kunne hjelpe deg med å finne en god plassering med tanke på både lyd og varmefordeling.

Hva koster Mitsubishi Kirigamine Furo 6000?

Prisen på Mitsubishi Kirigamine Furo 6000 er ca. 23 500 kr, uten montering. Standard montering kommer på ca. 5000-6000 kr. Det betyr at gulvmodellen til Mitsubishi koster ca. 30 000 kr totalt, så sant monteringen ikke krever arbeid utover normalen. Faktorer som stor avstand mellom innedel og utedel kan føre til økte kostnader for montering.

Hvor lønnsomt er det med varmepumpe i gulvmodell fra Mitsubishi?

Hvorvidt det er lønnsomt med gulvvarmepumpe fra Mitsubishi avhenger av spesifikke forhold ved boligen din. Mitsubishi Kirigamine Furo 6000 har som sagt god ytelse og tåler lave temperaturer, samtidig som den er energieffektiv. Den nøyaktige ytelsen og strømforbruket kan likevel variere i henhold til:

 • Størrelsen på boligen
 • Hvor godt isolert hjemmet ditt er
 • Utforming av rom
 • Bruk av ekstra varmekilder om vinteren

Vi anbefaler at du inviterer varmepumpemontøren hjem til deg på befaring. Montøren vil dermed kunne vurdere om Furo 6000 er den rette Mitsubishi-varmepumpen for deg.