Mitsubishi IGURU 6200: Test og beskrivelse (2024)

Mitsubishi IGURU 6200 er en liten, men tøff varmepumpe. God varmeeffekt ved selv -25°C. Fås med moderne funksjoner som innebygd WiFi.

Bilde
Bilde

Produktets hovedfunksjon

  • Liten, men kraftig
  • SCOP: 4,6
  • SEER: 8,6
  • Lydnivå: 19 dB(A)
  • Nattmodus
  • Nordisk modell
  • Hyper Heating-teknologi
  • Leverer 3000 W ved -25°C
Pris:Farge:Mer informasjon:
Fra 18 500,-HvitProduktbrosjyre

Mitsubishi IGURU 6200: Test og beskrivelse (2024)

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvor god ytelse har Mitsubishi IGURU 6200?

Det er naturlig å lure på om en såpass liten og kompakt varmepumpe kan ha høy ytelse. Det korte svaret er ja, lille Mitsubishi IGURU 6200 kan måle seg med de kraftigste varmepumpene. Den er spesielt utviklet for et nordisk klima og hanskes dermed med norske vintre.

IGURU 6200 har en imponerende varmekapasitet på 3,2 kW selv om gradestokken viser -21°C. Varmekapasiteten er 3,6 kW ved -15°C og 3,0 kW ved -25°C. Dette skyldes blant annet Hyper Heating, en teknologi som forbedrer ytelsen til kompressoren i ekstreme kuldeperioder.

Avisningsfunksjonen er også spesielt tilpasset norske vintre. Rørstussen passer dessuten bra for hus med tykke vegger. Utedelen har i tillegg fått vifteblad med Wingletsfunksjon for optimal luftmengde før og etter avriming, lavt lydnivå og sikker drift.

Hvilke andre funksjoner har Mitsubishi IGURU 6200?

Denne lille varmepumpen fra Mitsubishi fås med en rekke funksjoner som forbedrer varmefordeling i hjemmet, deriblant varmesprederfunksjon. Selv etter at boligen har oppnådd ønsket temperatur, fortsetter viftene å fordele varmen. Dermed kan varmepumpen hjelpe med å få varme fra andre kilder som f.eks. peis og panelovn videre ut i rommet.

Luftspjeldene til IGURU 6200 er ekstra store for bedre komfort, luftspredning og luftstrømskontroll. Dersom du må varme opp boligen din raskt, kan du aktivere Powerful-moduset. Dette moduset setter varmepumpen i kraftig drift.

Ikke minst, så leveres Mitsubishi-varmepumpen med filtre som kan fange opp allergener og bakterier i inneluften. Varmepumper som dette forbedrer dermed inneklimaet, slik at du sikres ren og god luft inne i boligen din. Filtre for luftrensing er spesielt bra for deg med sensitive luftveier.

Hvilket design har denne populære varmepumpen fra Mitsubishi?

IGURU 6200 har en kompakt størrelse, noe som gjør dette til den perfekte Mitusbishi-varmepumpen for små rom. Innedelen er ikke større enn 280 x 838 x 229 ((HxBxD), og den veier 10 kg. Mitsubishi IGURU er dermed et godt valg for deg som trenger diskré plassering, uten at det går på bekostning av varmeeffekten.

Er Mitsubishi IGURU 6200 en smart varmepumpe med WiFi?

Mitsubishi IGURU 6200 er en smart varmepumpe med innebygd WiFi og fjernstyring via app. Du kan dermed regulere temperaturen fra hvor som helst, så lenge du har tilgang til internett. Fjernstyring via WiFi og app er spesielt nyttig for deg som vil ha varmepumpe på hytta eller er mye bortreist.

Du kan aktivere vedlikeholdsvarme (i-save) når boligen ikke er i bruk for å spare penger på strømregningen. Boligen eller hytta vil likevel ha litt varme, blant annet for å forhindre frostskader. Bruk appen til å skru opp temperaturen når du er på vei, slik at du ankommer et godt og varmt hus.

Det er selvsagt også mulig å forhåndsinnstille gitte mønstre for oppvarming ved å bruke uketimer. Uketimer kan for eksempel brukes til å senke temperaturen om natten og når du drar på jobb, samt øke den igjen når du befinner deg i boligen. Du kan dermed tilpasse Mitsubishi-varmepumpen i henhold til dine vaner og rutiner.

Her ser du bilde av innemodellen til Mitsubishi IGURU 6200 hengende på kjøkkenet.

Lager denne lille varmepumpen fra Mitsubishi mye lyd?

Stadig flere vil ha varmepumpe som lager minst mulig lyd, og Mitsubishi IGURU 6200 skuffer ikke. Lydnivået er svært lavt med knappe 19 dB(A) i laveste viftehastighet. Varmepumpen vil riktignok lage mer lyd når viftene går fortere – men selv i kraftig modus vil den ikke avgi mer enn maksimal 49 dB(A).

Lydnivået bør derfor ikke være til sjenanse, så sant innedelen henges på et fornuftig sted. Montøren vil kunne hjelpe deg med dette. Du må også huske på at varmepumpen kan varme opp boligen svært raskt, slik at du kjapt kan få den over i stille drift igjen når du har oppnådd optimal temperatur inne.

Mitsubishi IGURU 6200 fås dessuten med nattmodus, en praktisk funksjon for ekstra stille drift. Nattmodus sørger for at både inne- og utedel er stillegående. Dette er spesielt nyttig for deg som bor tett på naboen og er redd for at varmepumpen skal bråke om natten.

Hva koster Mitsubishi IGURU 6200?

Prisen på IGURU 6200 er 18 500 kr, uten montering. Dette er dermed en liten og billig varmepumpe fra Mitsubishi. Du må regne med ca. 5000-6000 kr for standard montering. Kostnadene kan bli høyere, dersom spesifikke forhold ved boligen din medfører merarbeid for montøren.

Vi anbefaler at du ber om gratis befaring fra Mitsubishi-forhandleren for å få en god pris på IGURU 6200. Befaringen er også nødvendig for å sikre at varmepumpen har riktige dimensjoner i henhold til boligen din. Den beste Mitsubishi-varmepumpen er nemlig den som kan imøtekomme dine varmebehov så nøyaktig som mulig.