Mitsubishi Uwano 7000: Test og beskrivelse (2024)

Mitsubishi Uwano 7000 tåler selv ekstreme kulder. En av Mitsubishis kraftigste varmepumper. Fås med avanserte funksjoner og innebygd WiFi.

Bilde
Bilde

Produktets hovedfunksjon

  • Varmer raskt opp store rom
  • SCOP: 5,1
  • SEER: 9,4
  • Lydnivå: 19 dB(A)
  • 3D i-see sensor
  • Garantert varmekapasitet ned til -30°C
  • Hyper Heating-teknologi
  • Leverer 4000 W ved -25°C
Pris:Farge:Mer informasjon:
Fra 26 000,-HvitProduktbrosjyre

Mitsubishi Uwano 7000: Test og beskrivelse (2024)

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvor god ytelse har Mitsubishi Uwano 7000?

Mitsubishi Uwano 7000 er varmepumpen for deg som bor i områder med svært kalde vintre. Varmepumpen ble testet i Drevsjø i en ekstrem kuldeperiode med temperaturer ned til -36°C. Uwano 7000 varmet godt opp hele tiden, noe som viser at denne modellen passer for nordisk klima.

Mitsubishi-varmepumpen har en maksimal kapasitet på 7000W. Varmekapasiteten er 5300W ved -15°C og 4000W ved -25°C. 4000W utgjør varmen til totalt fire panelovner, bare for å sammenligne ytelsen. Den høye varmeeffekten til varmepumpen skyldes en kompressor med Hyper Heating-teknologi.

Uwano 7000 fås med en rekke andre funksjoner for jevn og god varmefordeling. Den har for eksempel doble luftspjeld med horisontal og vertikal luftstrøm. Disse kan styres individuelt for bedre varmefordeling, perfekt for deg som vil henge varmepumpen i en trapp. Doble luftspjeld sørger nemlig for å fordele varmen både oppe og nede.

Denne populære varmepumpen fra Mitsubishi har også en 3D i-see sensor som overvåker temperaturvariasjoner. Sensoren registrerer også om det befinner seg mennesker i rommet. Temperaturen blir tilpasset deretter, slik at du sparer strøm og alltid har en behagelig temperatur i rommet.

Hvordan kan Mitsubishi Uwano 7000 forbedre inneklimaet?

Uwano 7000 er varmepumpen for deg med sensitive luftveier eller astma og allergi. Den fås nemlig med avansert luftrensing. Plasma Quad Plus er et avansert filtersystem som fanger opp partikler på under 2,5 mikrometer. Eksempler på partikler inkluderer virus, mugg, allergener, pollen og bakterier.

En annen praktisk funksjon er Dual Barrier Coating. Dette er en slags beskyttelse inne i varmepumpen som forhindrer at støv og skitt fester seg. Ikke bare reduseres behovet for vedlikehold, men inneklimaet blir også renere.

Hvilket design har denne populære varmepumpen fra Mitsubishi?

Mitsubishi Uwano 7000 er designet med innebygd WiFi for fjernstyring via mobil, nettbrett og laptop. WiFi og fjernstyring er svært praktisk for deg som vil ha full kontroll over inneklimaet hjemme, uansett hvor i verden du befinner deg. Varmepumpe med innebygd WiFi er også nyttig for deg som vil ha varmepumpe på hytta.

Du trenger bare å gå inn via Mitsubishi-appen for å skru opp varmen når du er på vei til hytta. På samme måte kan du skru ned temperaturen hjemme når du drar på ferie, og skru den opp igjen når du er på vei hjem. Dermed kan du ankomme et varmt og godt hus, samtidig som du sparer strøm.

Selve utseendet på varmepumpen er enkelt og moderne. Hvite, stilrene flater og en kompakt størrelse sørger for at Uwano 7000 sklir uanstrengt inn i hjemmet. Du trenger altså ikke å bekymre deg for at varmepumpen skal være vanskelig å plassere. Montøren vil uansett kunne hjelpe deg med å finne et optimalt sted for innedelen.

Her ser du bilde av innemodellen til Mitsubishi Uwano 7000 hengende i stua.

Lager denne populære varmepumpen fra Mitsubishi mye lyd?

Dagens moderne varmepumper blir stadig mer stillegående, og Mitsubishi Uwano 7000 er intet unntak. I stillemodus avgir den nesten umerkelige 19 dB(A). Viftene vil riktignok lage mer lyd under rask oppvarming, men selv da bør den ikke være sjenerende. Jo hardere viftene jobber, desto mer lyd vil varmepumpen lage.

Denne populære Mitsubishi-varmepumpen har uansett evne til å raskt varme opp store rom, slik at viftene ikke trenger å jobbe hardt særlig lenge. Du vil raskt kunne slå varmepumpen over i stillemodus igjen.

Hva koster Mitsubishi Uwano 7000?

Prisen på Mitsubishi Uwano 7000 er ca. 26 000 kr, uten montering. Standard montering koster ca. 5000-6000 kr, avhengig av hvilken varmepumpemontør du velger. Prisen på montering kan også variere på grunn av spesifikke forhold ved boligen din. For eksempel, det koster mer om det er stor avstand mellom utedel og innedel.

Det beste du kan gjøre er å kontakte flere forhandlere for Mitsubishi varmepumper for å be om pristilbud. Be dem hjem på gratis befaring, slik at de kan gi deg en nøyaktig pris. Befaringen er en super anledning til å sikre deg at Uwano 7000 er den rette modellen for deg.

Hvor mye penger sparer jeg ved å kjøpe varmepumpe fra Mitsubishi?

Den nøyaktige ytelsen på varmepumpen avhenger av spesifikke forhold ved boligen din. Hvor stor bolig har du? Hvor godt isolert er den? Hvor kaldt blir det om vinteren? Har du ekstra varmekilder? Alt dette vil varmepumpeleverandøren ta hensyn til under befaringen, slik at de kan anbefale deg en Mitsubishi-varmepumpe med rett ytelse.

Ifølge Enova, vil en standard enebolig kunne spare ca. 4700 kr i året med en varmepumpe, sammenlignet med andre elektriske varmekilder. Mitsubishi Uwano 7000 kan derfor være et lønnsomt kjøp som forbedrer inneklima og komforten i hjemmet.

Les mer om Mitsubishi varmepumper her.