Toshiba Daiseikai 9 S 35: Test og beskrivelse (2024)

Toshiba Daiseikai 9 S 35 er en svært kraftig varmepumpe som kan fungere helt ned til -30 °C. Den har avanserte funksjoner som peismodus og WiFi-styring. Stillegående innedel med knappe 19 dBA.

Bilde
Bilde

Produktets hovedfunksjon

  • Som primær varmekilde opptil 110-180 kvm
  • SCOP 5,10
  • SEER 8,90
  • Kjøleeffekt 3500 W
  • Avgir 19 dBA i stillemodus
  • Fabrikktestet til -30°C
  • Nordisk modell
  • Elektrostatisk filter
Pris:Farge:
Fra 27 000,-Hvit

Toshiba Daiseikai 9 S 35: Test og beskrivelse (2024)

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvor god ytelse har Toshiba Daiseikai 9 S 35?

Dette er en av toppmodellene til Toshiba. Du får svært mye varmepumpe for pengene dine. Den er utviklet for rom opptil 110 kvadratmeter. Dersom boligen er svært godt isolert, kan den takle opptil 180 kvadratmeter. Toshiba Daiseikai 9 S 35 avgir 4800 W ved -15°C, men den er fabrikktestet ned til -30°C. 

Det betyr at varmepumpen tåler et nordisk klima og kan brukes av dem som bor i områder med kalde vintre. Varmepumpen kan avgi varme ved enda kaldere temperaturer enn dette, men du bør supplere med ekstra varmekilde som for eksempel peis eller panelovn.

Daiseikai 9 S 35 har en rekke praktiske funksjoner som forbedrer ytelsen. Peismodus sørger for eksempel for at viften går kontinuerlig for å spre varmen optimalt, selv etter at ønsket temperatur er oppnådd. Hi-power er enda en nyttig funksjon som varmer opp boligen svært raskt, ideelt når du kommer hjem fra ferie til iskaldt hus.

Hvilket design har Toshiba Daiseikai 9 S 35?

Daiseikai 9 S 35 har et stilrent design. Størrelsen på innedelen (HxBxD) er 293x851x270 mm. Dette er en vegghengt modell, og du bør plassere den nær taket for optimal varmefordeling. Størrelsen på utedelen er 630x800x300 mm. I tillegg bør du vurdere varmepumpehus for å beskytte utedelen mot vær og vind.

Det er verdt å nevne at designet består av luftspjeld med seks forskjellige mønstre som kan styres individuelt. Dermed kan du tilpasse luftstrømmene for optimal varmefordeling i boligen din. Dette gjør det også enklere å finne en god plassering til innedelen. 

Fjernkontrollen til varmepumpen kan dessuten brukes til å styre luftstrømmen både horisontalt og vertikalt for økt komfort.

Trekker Daiseikai 9 S 35 mye strøm?

Til tross for at denne toppmodellen til Toshiba er svært kraftig, så er den likevel energieffektiv. I tillegg fås den med en rekke smarte funksjoner for å spare ytterligere med strøm. Et godt eksempel på det er uketimer. Du kan forhåndsinnstille temperaturen, slik at den senkes mens du er på jobb og økes når du er hjemme.

Du kan også styre temperaturen via en app på mobilen, takket være at varmepumpen har WiFi-tilkobling. Dersom du reiser bort og skrur ned temperaturen før du drar, så kan du skru den opp igjen med mobilen før du reiser hjem. Akkurat dette er spesielt praktisk for deg som vil ha varmepumpen på hytta eller som er mye bortreist fra hjemmet.

Lager varmepumpen mye lyd?

Dersom du er på jakt etter en stillegående varmepumpe, så er Toshiba Daiseikai 9 S 35 et godt valg. Den lager knappe 19 dBA i stillemodus. Det er vanlig at varmepumper lager mer støy mens viften jobber. Jo hardere viften må jobbe, desto mer lyd må du regne med. Derfor er det viktig å velge en varmepumpe med rett ytelse i forhold til boligen din.

Nettopp denne modellen fra Toshiba avgir 49 dBA på det aller meste. Dette kan sammenlignes med støynivået til et lite kjøleskap. 19 dBA kan derimot sammenlignes med blader som rasler litt vinden.

Støy fra varmepumpen bør altså ikke være et problem, så lenge du henger innedelen på et fornuftig sted. Varmepumpeleverandører vil kunne hjelpe deg med å finne rett plassering til både inne- og utedel.

Her ser du bilde av innemodellen til Toshiba Daiseikai 9 S 35 hengende i spisestua.

Hvordan kan toppmodellen fra Toshiba bidra til bedre inneklima?

En av fordelene med luft-til-luft varmepumper som dette er bedre inneklima. Det avanserte plasmafilteret til Daiseikai 9 S 35 kan nøytralisere vond lukt, rense luften og fjerne pollen, støv og andre partikler. Varmepumpen kan dermed være et fornuftig valg for deg med astma og allergi.

Hva koster Toshiba Daiseikai 9 S 35?

Prisen på Toshiba Daiseikai 9 S 35 er ca. 27 000 kr og opp, uten montering. Dette er en prisgunstig modell, dersom du tar høyde for ytelsen og funksjonaliteten. Hvorvidt varmepumpen er et lønnsomt kjøp for deg, avhenger av dine spesifikke behov. Den “beste” varmepumpen vil nemlig være den som er tilpasset boligstørrelsen.

Toshiba Daiseikai 9 S 35 passer som sagt til boliger mellom 110-180 kvadratmeter, avhengig av hvor godt isolert den er. Enova har beregnet at eneboliger i standard størrelse kan spare ca. 4700 kr i året med varmepumper som dette, dersom gjennomsnittlig strømpris er 1 kr per kWh.

Du vil derfor kunne spare inn igjen kostnaden for Daiseikai 9 S 35 innen ca. 7-8 år, dersom vi tar utgangspunkt i dette eksempelet. Deretter er det ren besparelse i resterende år. Levetiden er beregnet til ca. 12-15 år med riktig vedlikehold og service.

Du kan lese mer om Toshiba varmepumper her.