Toshiba Gulvmodell 35: Test og beskrivelse (2024)

Toshiba Gulvmodell 35 er en svært stillegående varmepumpe med høy effekt. Enkelt design og lett å plassere. Varmepumpen passer perfekt for gulvkalde hjem.

Bilde
Bilde

Produktets hovedfunksjon

  • Høy ytelse og enkel plassering
  • SCOP: 4,6
  • 4000 W ved -15 °C
  • Stillemodus: 19 dB(A)
  • Testet ned til -30 °C
  • Nordisk modell
  • Gulvvarme
  • Selvrensende
Pris:Farge:
Fra 27 500,-Hvit

Toshiba Gulvmodell 35: Test og beskrivelse (2024)

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvor god ytelse har Toshiba Gulvmodell 35?

Den energieffektive varmepumpen fra Toshiba har høy ytelse med årsvarmefaktor (SCOP) på 4,6. Den faktiske ytelsen vil avhenge av hvor stor boligen din er, hvor god isolasjon du har og lignende. Toshiba Gulvmodell 35 fås i to versjoner, hvorav 25 er den minste for mindre boliger og 35 den største.

I tillegg er gulvmodellen til Toshiba spesiallaget for et nordisk klima. Det betyr at den avgir god varme, selv ved minusgrader. Toshiba-varmepumpen leverer en imponerende 4000 W ved -15 °C. Den er likevel testet helt ned til -30 °C. Gulvmodellen vil imidlertid levere varme ved enda lavere temperaturen enn dette.

Dersom du ankommer et iskaldt hus og trenger rask oppvarming, er det bare å sette varmepumpen i moduset HI-POWER. Peismodus sørger derimot for at varmen fra andre oppvarmingskilder som peis og panelovn blir effektivt fordelt i boligen. Når du har oppnådd ønsket temperatur i boligen, sørger viftene til varmepumpen for at peisvarmen spres ut i rommet.

Hva er fordelene med gulvmodellen til Toshiba?

Mange lurer på hvorfor man bør velge gulvmodellen til Toshiba, fremfor vegghengte modeller. Varmepumpe i gulvmodell kan være spesielt praktisk for deg med kalde gulv. Luftstrømmen fra nedre spjeld kan nemlig fordele varmen bortover gulvet og opp i rommet. Dermed varmer du opp både gulv og rom.

En annen fordel med Toshiba Gulvmodell 35 er enkel plassering. Gulvmodell er perfekt for deg som ikke har så mye plass på veggen, for eksempel på grunn av malerier, bokhyller og lignende. Gulvmodellen kan også brukes i rom med skråtak, hvor det ellers er vanskelig å henge opp varmepumpen på veggen. Eller kanskje du vil ha varmepumpen under vinduet?

Ikke minst, så lager gulvmodellen til Toshiba svært lite lyd. Den avgir ikke mer enn 19 dB(A) når du aktiverer stillemodus. Støynivået er likevel lavt, selv når stillemodus er avslått. Varmepumpen er nemlig utviklet for stille drift.

Hvilke praktiske funksjoner har Toshiba Gulvmodell 35?

Mange kjenner på at hverdagen kan være travel, og da er det godt å automatisere det som kan automatiseres. Gulvmodellen til Toshiba har en nyttig funksjon for selvrensing. Det betyr at behovet for service og vedlikehold reduseres. Andre praktiske funksjoner inkluderer uketimer og mulighet for WiFi.

Uketimeren kan stilles inn på forhånd, slik at temperaturen reguleres automatisk i løpet av uken. Du kan for eksempel senke temperaturen om natten eller mens du er på jobb. Varmepumpen sørger for at temperaturen øker før du står opp eller når du kommer hjem fra arbeid.

Dersom du kjøper ekstra tilbehør til varmepumpen, så kan du koble den til WiFi og fjernstyre den via en app. WiFi-tilkobling og fjernstyring er spesielt praktisk for deg som er ute og reiser eller skal ha varmepumpe på hytta.

Her ser du bilde av innemodellen til Toshiba Gulvmodell 35 hengende i stua.

Hvor energieffektiv er gulvmodellen til Toshiba?

Gulvmodellen er svært energieffektiv og har energiklassen A++. I tillegg fås den med en rekke smarte funksjoner for strømsparing. Power select er et godt eksempel på dette. Du trenger bare å trykke på en knapp for å spare strøm. Denne funksjonen lar deg velge hvor mange prosent av maksimal ytelse du ønsker at kompressoren skal jobbe ved.

Vedlikeholdsvarme er også praktisk, særlig på hytta, i kjellerstua eller i garasjen. Funksjonen lar deg velge en temperatur mellom 5 og 13 °C for å spare strøm. Dersom du kjøper med tilbehør som WiFi, så trenger du bare å bruke appen til å skru av vedlikeholdsvarme og guffe opp temperaturen. Hvor deilig hadde det ikke vært å ankomme en ferdig oppvarmet hytte?

Hva koster gulvmodellen til Toshiba?

Toshiba Gulvmodell 35 koster ca. 27 500 kr, pluss montering. Dette er en god pris med tanke på ytelse og funksjonalitet. Det er vanlig at gulvmodeller koster mer enn vegghengte modeller med tilsvarende ytelse, men Toshiba gir deg likevel mye for pengene dine.

Hvorvidt Toshiba-varmepumpen er lønnsom eller ikke, vil avhenge av ditt varmebehov. Den beste varmepumpen er den som har rett størrelse og ytelse i henhold til boligen din. Vi anbefaler at du sjekker dette når montøren kommer på befaring. Varmepumpemontøren vil nemlig kunne vurdere dette.

Gulvmodellen gir også ytterligere fordeler som du ikke får ved vegghengte modeller. For eksempel, dersom du har skråtak kan det være vanskelig å finne en god plassering til varmepumpen. Ikke minst, så verdsetter mange muligheten for å kombinere varmepumpe og gulvvarme.

Her kan du lese mer om Toshiba varmepumper.

Da gjenstår det bare å ønske deg lykke til med den nye gulvmodellen din. Vi er sikker på at du kommer til å bli fornøyd med din nye Toshiba-varmepumpe, så sant den har rett størrelse i forhold til boligen din.