Toshiba Daiseikai 9 S 25: Test og beskrivelse (2024)

Toshiba Daiseikai 9 S 25 er en av de kraftigste varmepumpene på markedet i sin prisklasse. Varmepumpen avgir varme ned til -30 °C og har maksimal varmekapasitet på 140 kvadratmeter. Fås med avanserte funksjoner for luftstyring.

Bilde
Bilde

Produktets hovedfunksjon

  • Maks varmekapasitet på 160 kvm
  • SCOP: 5,33
  • SEER
  • 19 dB(A)
  • Testet ned til -30 °C
  • WiFi-styring
  • Nattmodus
  • Peismodus
Pris:Farge:
Fra 25 000,-Hvit

Toshiba Daiseikai 9 S 25: Test og beskrivelse (2024)

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvor god ytelse har Toshiba Daiseikai 9 S 25?

Toshiba Daiseikai 9 S 25 er et godt valg for deg som vil ha høy ytelse til en rimelig pris. Varmepumpen passer for bruk i boliger på opptil 160 kvadratmeter. Den kan også brukes i større boliger som er godt isolert eller som har ekstra varmekilder som panelovn og peis. Varmepumpen har en rekke smarte funksjoner for å optimalisere oppvarmingen ytterligere.

Daiseikai 9 S 25 er utviklet for et nordisk klima og kan brukes i områder med kalde vintre. Tester på fabrikken viser at varmepumpen fortsetter å avgi varme ved selv -30 °C, selv om den også fungerer ved enda kaldere temperaturer. Den høye ytelsen om vinteren skyldes en svært kraftig kompressor. Effekten er 4700 W ved -15 °C.

Utvidet spjeldkontroll og Airflow sørger for at du har maksimal kontroll over luftstyringen. Du kan velge blant seks ulike mønstre for luftstrømmen, slik at varmen fordeles i hele eller deler av rommet. Dette gjør det også enklere å finne en god plassering for innedelen. Luftstrømmen kan også styres vertikalt og horisontalt.

Hvilke avanserte funksjoner har denne varmepumpen fra Toshiba?

Peismodus er et godt eksempel på varmepumpens avanserte funksjoner. Dette moduset aktiverer spesifikke mønstre og hastigheter for luftstyring. Når du har oppnådd ønsket varme i boligen, vil viften fortsette å spre varmen som kommer fra peis, panelovn og andre varmekilder. 

Dersom du irriterer deg over at varme fra peis og panelovn kun varmer opp luften i umiddelbar nærhet, anbefaler vi at du bruker peismodus. Varmen blir dermed fordelt rundt i huset eller leiligheten på en effektiv måte. Du kan samtidig nyte god komfort i boligen. 

Toshiba Daiseikai 9 S 25 sikrer et behagelig inneklima med støvfiltre som fanger opp partikler fra luften. Plasmafilteret fanger derimot opp pollen, samt fjerner vond lukt fra rommet. Denne varmepumpen fra Toshiba er derfor et godt valg for deg med astma- og allergiplager.

Her ser du bilde av innemodellen til Toshiba Daiseikai 9 S 25 hengende i stua.

Hvilket design har Toshiba Daiseikai 9 S 25?

Varmepumpen Toshiba Daiseikai 9 S 25 har et enkelt, hvitt design som sklir ubemerket inn i de fleste hjem. Innedelen har en størrelse på 293x851x270 mm (HxBxD). Den bør dermed være ganske enkel å plassere i boligen – særlig med tanke på den avanserte luftstyringen. 

Varmepumpemontøren kan hjelpe deg med å finne et godt sted å henge den opp, dersom du er i tvil. Vi anbefaler at du bruker befaringen som en mulighet til å stille masse spørsmål til montøren. De vil nemlig kunne hjelpe deg med å både velge rett varmepumpemodell, samt finne det mest optimale stedet i boligen for optimal varmefordeling.

Lager varmepumpen mye lyd?

Innedelen til Toshiba Daiseikai 9 S 25 er stillegående og avgir knappe 19 dBA i stillemodus. Varmepumpen vil naturlig nok lage mer lyd når viftene jobber hardt. Denne varmepumpen fra Toshiba lager likevel kun 47 dBA når du kjører viftene på full guffe. Dette høres ut som summingen fra et lite kjøleskap.

Smarte muligheter for innstillinger sørger derimot for at du enkelt kan opprettholde ønsket temperatur, samtidig som du sparer penger på strømregningen. Uketimer kan brukes for å automatisk regulere temperaturen gjennom uken. Temperaturen kan for eksempel senkes om natten eller mens du er på jobb. 

Du kan dessuten koble Toshiba-varmepumpen til WiFi for å styre temperaturen via en egen app. Det er for eksempel mulig å velge en vedlikeholdsvarme mellom 5 og 13 °C når du er bortreist. Bruk appen til å øke temperaturen når du er på vei hjem. Skulle du ha glemt å skru opp temperaturen via appen etter du har vært bortreist, kan du velge Hi-power for å raskt varme opp det iskalde huset ditt.

Hva koster Toshiba Daiseikai 9 S 25?

Denne toppmodellen fra Toshiba koster ikke mer enn ca. 25 000 kr. Dette er en svært god pris med tanke på den høye ytelsen. Det er imidlertid viktig å være obs på at prisen ikke inkluderer montering. Den nøyaktige prisen vil variere, og montøren må komme på befaring for å kunne gi deg et nøyaktig tilbud på Toshiba varmepumper. Det er vanlig at montering koster ca. 5000 kr.

Hvorvidt Toshiba-varmepumper er lønnsomme og rimelige i drift, vil avhenge av boligen din. Varmepumpen må nemlig være rett dimensjonert for at du skal ha maksimal utbytte. Toshiba Daiseikai 9 S 25 passer som sagt for deg som bor i boliger under 160 kvadratmeter. Dersom du er i tvil, kan varmepumpemontøren veilede deg under befaring.