Toshiba Seiya Nordic 35: Test og beskrivelse (2024)

Toshiba Seiya Nordic 35 er en høytytende varmepumpe for boliger med lavt til middels varmebehov. Fås med praktiske funksjoner som stillemodus, peismodus og fjernstyring via WiFi.

Bilde
Bilde

Produktets hovedfunksjon

  • Passer for lavt til middels varmebehov
  • SCOP: 4,5
  • 2900 W ved -15 °C
  • Stillemodus: 21 dB(A)
  • Kompakt størrelse
  • Testet ned til -20 °C
  • Nordisk modell
  • Peismodus
Pris:Farge:
Fra 16 000,-Hvit

Toshiba Seiya Nordic 35: Test og beskrivelse (2024)

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvor god ytelse har Toshiba Seiya Nordic 35?

Toshiba Seiya Nordic 35 fås i to versjoner, hvor denne er den største. Dersom du klarer deg med en mindre varmepumpe, kan du vurdere Seiya Nordic 25. Begge variantene passer for boliger med lavt til moderat varmebehov.

I praksis betyr det at varmepumpen kan brukes i dårlig isolerte boliger på under 90 kvadratmeter og godt isolerte boliger på under 140 kvadratmeter. Den er dessuten enkel å plassere i mindre boliger, takket være en kompakt størrelse og diskré design. Hvitfargen kler de fleste vegger, og innedelen har en stilren og moderne utforming.

Du får en svært effektiv varmepumpe for pengene dine, så sant den er riktig dimensjonert for boligen din. Seiya Nordic fås med avanserte funksjoner som bidrar ytterligere til god komfort og jevn varmefordeling. Utvidet spjeldkontroll lar deg styre luftstrømmen i hele eller deler av rommet. Luftstrømmen kan nemlig styres både horisontalt og vertikalt via fjernkontrollen.

Hvilke andre funksjoner har denne billige Toshiba-varmepumpen?

Peismodus er en praktisk funksjon som er nyttig for deg med flere oppvarmingskilder i boligen. Et typisk problem med både panelovn og peis er at varmen ikke fordeles i boligen. Dette unngår du med Toshiba-varmepumper. Når ønsket temperatur er oppnådd i hjemmet, vil viftene fra varmepumpen fortsette med å spre varmen fra peisen på en behagelig måte.

Seiya Nordic 35 er utviklet for et nordisk klima, noe som navnet indikerer. Tester ved fabrikken viser at varmepumpen fungerer ved 20 minusgrader, selv om den kan avgi varme i enda lavere temperaturer. Den avgir hele 2900 W med 15 minusgrader. På de aller kaldeste dagene kan du f.eks. fyre i peisen og sette varmepumpen i peismodus.

Enda en praktisk funksjon ved Toshiba-varmepumpen er funksjonen for selvrensing. Du slipper dermed like mye service og vedlikehold. Dette kan være praktisk i en travel hverdag. Andre funksjoner som forenkler hverdagen inkluderer uketimer, samt fjernstyring via app og WiFi.

Bruk uketimeren til å automatisk regulere temperaturen, slik at den senkes når du er på jobb og øker mens du er hjemme. Skulle du ha behov for å regulere temperaturen manuelt mens du er bortreist, kan du bruke appen til Toshiba. Varmepumpen kobles nemlig til WiFi, slik at du kan endre temperaturen fra hvor som helst i verden.

Her ser du bilde av innemodellen til Toshiba Seiya Nordic 35 hengende i stua.

Lager denne Toshiba-varmepumpen mye lyd?

Seiya Nordic 35 har et lavt lydnivå med tanke på prisklassen. Navnet “Seiya” betyr faktisk “stille natt”, dersom vi oversetter fra japansk til norsk. Du trenger derfor ikke å bekymre deg for støy fra varmepumpen, selv om du bor i en liten leilighet eller et mindre hus. Lydnivået på både utedel og innedel kan senkes ytterligere ved å aktivere “stillemodus”.

Stillegående utedel er spesielt nyttig for deg som er redd for at naboen skal bli misfornøyd. Du kan for eksempel aktivere stillemodus om natten mens nabolaget er ekstra rolig, slik at ingen blir forstyrret. Det kan også være lurt med en stillegående utedel om du må ha den altfor tett på soveromsvindu enn det som er ideelt.

Innedelen til Seiya Nordic avgir 21 dB(A) i stillemodus. Ellers varierer lydnivået fra 24 til 43 dB(A). Utedelen avgir 49 dB(A) på det aller meste. Det kan være greit å vite at varmepumpen lager mest lyd når viftene må jobbe hardest. Så lenge varmepumpen har rett ytelse i forhold til varmebehovet ditt, bør ikke dette være noe å bekymre seg for.

Hva koster Toshiba Seiya Nordic 35?

Toshiba Seiya Nordic 35 koster ca. 16 000 kr, uten montering. Dette er dermed en billig varmepumpe for deg med lavt eller moderat varmebehov. Selv om prisen på Seiya Nordic er lav, går det likevel ikke på kompromiss med kvaliteten. Toshiba-varmepumpen er som nevnt effektiv, fungerer i kalde temperaturer og har mange nyttige funksjoner.

Hvordan få et godt tilbud på Seiya Nordic 35

Det kan være lurt å snakke med flere varmepumpeleverandører for å få et godt tilbud på Toshiba Seiya Nordic. Den nøyaktige kostnaden vil nemlig variere. Monteringen kan koste ca. 5000 kr og opp, avhengig av spesifikke forhold ved boligen din. For eksempel, stor avstand mellom inne- og utedel kan medføre ekstrautgifter.

Montørene vil kunne avgjøre om Seiya Nordic 35 er den beste varmepumpen for boligen din under befaringen. Du kan også be dem om tips til plassering, slik at du får maksimal utbytte av den nye varmepumpen din. 

Du kan lese mer om Toshiba varmepumper her.

Da gjenstår det bare å ønske deg lykke til med kjøpet av Toshiba Seiya Nordic 35.