Toshiba Polar 35: Test og beskrivelse (2024)

Toshiba Polar 35 er en kompakt varmepumpe med stilfullt design og matt finish. Varmepumpen har høy ytelse, selv ved -25 °C.

Bilde
Bilde

Produktets hovedfunksjon

  • Passer for litt mindre boliger
  • SCOP: 5,10
  • Stillemodus: 19 dB(A)
  • Kjøleeffekt nom. 3500 W (1300 - 4500)
  • Moderne og stilrent design
  • Testet ned til -25 °C
  • Hade Care Flow
  • Peismodus
Pris:Farge:
Fra 22 500,-Hvit matt finish

Toshiba Polar 35: Test og beskrivelse (2024)

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvor god ytelse har Toshiba Polar 35?

Toshiba Polar 35 er en høytytende varmepumpe som avgir varme ved lave temperaturer. Varmepumpen fås i to varianter, hvor denne varianten har best varmeeffekt. Begge variantene passer imidlertid best for litt mindre boliger. Varmepumpeleverandøren vil kunne hjelpe deg med å avgjøre for høy varmeeffekt du trenger i henhold til boligen.

Toshiba Polar 35 er dessuten et ypperlig valg for deg som bor i områder med kalde vintre. Den kraftige kompressoren klarer å avgi imponerende 4000 W ved -15 °C. Tester ved fabrikken viser at disse varmepumpene fra Toshiba leverer varme ved selv -25 °C. Den høye ytelsen gjør Toshiba Polar til en folkefavoritt.

Det er også mulig å stille varmepumpen i vedlikeholdsdrift, hvor du kan velge en temperatur mellom 5 og 13 °C. Denne funksjonen er spesielt nyttig for deg som vil ha varmepumpe på hytta, i kjellerstuen, garasjen eller andre steder hvor du vil ha varme, uten å bruke særlig med energi.

Polar 35 er likevel en energieffektiv varmepumpe, til tross for den høye ytelsen. Ikke bare har varmepumpen den aller høyeste energiklassen, men den fås også med funksjoner som sparer ytterligere med strøm. For eksempel, økodrift justerer temperaturen automatisk for å forhindre overflødig varme og kjøling.

Hvilke funksjoner har Toshiba Polar 35?

Toshiba er ikke bare effektiv til oppvarming – den kan også brukes som aircondition. Hade Care Flow er en innovativ funksjon som sender kald luft opp i rommet, slik at boligen kjøles ned uten trekk. Varmepumpen sørger dermed for et behagelig inneklima med optimale temperaturer, hele året rundt.

Polar 35 kan benyttes sammen med ekstra oppvarmingskilder. Peismodus sørger nemlig for å fordele varme fra peis og panelovn rundt i boligen, selv etter at ønsket temperatur er oppnådd. Ikke bare spres varmen rundt i boligen, men du kan også redusere energiforbruket betydelig.

Dersom du trenger å varme opp boligen raskt, kan du benytte deg av funksjonen Hi-power. Du kan også bestille WiFi som ekstrautstyr for å fjernstyre temperaturen via en app på mobilen. Du kan i så fall skru ned temperaturen mens du er på ferie. Når du er på vei hjem, åpner du simpelthen appen for å skru den opp igjen.

Hvilket design har Toshiba Polar 35?

Mange som bor i litt mindre boliger bekymrer seg for at innedelen skal være godt synlig og forstyrre interiøret. Toshiba Polar har heldigvis et stilfullt design og matt finish, slik at den ikke stikker seg ut på en negativ måte. Det moderne designet er svært kledelig på de aller fleste vegger. 

I tillegg er varmepumpen “sømløs” for å skape et helhetlig og rent design. Det vil si at sidepanelene ikke blir brutt opp av skjøter. Du kommer garantert til å sette pris på det “stramme” utseende, særlig om du må plassere varmepumpen på et svært synlig sted i huset eller leiligheten.

Her ser du bilde av innemodellen til Toshiba Polar 35 hengende i spisestua.

Lager Toshiba-varmepumper mye lyd?

Mange som bor i mindre boliger med færre valgmuligheter for plassering er opptatt av at varmepumpen skal være stillegående. Toshiba Polar har stillemodus for både innedel og utedel. Innedelen avgir så lite som 19 dB(A) i stillemodus. Lydnivået i vanlig drift varierer fra 25 til 45 dB (A), avhengig av hvor hardt viftene jobber.

Jo hardere viftene må jobbe, desto mer lyd vil varmepumpen lage. Det bør imidlertid ikke være et problem i hverdagen. Selv i maksimal drift, lager ikke innedelen mer lyd enn det et lite kjøleskap gjør. Toshiba Polar er nemlig utviklet med fokus på lavt lydnivå. 

Du kan dessuten sette utedelen i stillemodus også, perfekt for deg som bor tett på naboen. Utedel med stillemodus er svært praktisk for deg som bor i flermannsbolig eller leilighetskompleks.

Hva koster Toshiba Polar 35?

Toshiba Polar 35 koster ca. 25 500 kr, uten montering. Pris på montering ligger vanligvis på ca. 5000 kr, men dette må du forhøre deg om hos leverandøren. Montøren må som regel komme på befaring for å komme med et nøyaktig pristilbud. Det kan for eksempel tilkomme ekstrautgifter om det er lang avstand mellom inne- og utedel. Dette er fordi man vil trenge ekstra ledninger og rør under montering.

Vi anbefaler at du kontakter flere varmepumpemontører for å få et godt tilbud på Toshiba Polar 35. Befaringen er dessuten en god mulighet til å få hjelp med å velge rett modell, samt få gode tips til plassering. Deretter er det bare å studere pristilbudene i ro og mak, slik at du velger en Toshiba-varmepumpe som du er fornøyd med på sikt.