Daikin Stylish 2: Test og beskrivelse (2024)

Daikin Stylish 2 er en liten designmodell som sklir uanstrengt inn interiøret, selv i små rom. Ytelsen er likevel enestående med SCOP på 5,1. Denne nordiske modellen avgir imponerende 4.7kW ved -15°C.

Bilde
Bilde

Produktets hovedfunksjon

 • 798 mm bredde og 189 mm dybde
 • SCOP: 5.1
 • Talestyring og WiFi 
 • Lydnivå fra 19 dBA
 • 3-D luftstrøm
 • Effektiv luftrensing
 • 4kW ved -25°C
 • Peisfunksjon
Pris:Farge:Mer informasjon:
Fra 25 000,-Hvit eller matt sortProduktbrosjyre

Daikin Stylish 2: Test og beskrivelse (2024)

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvor god ytelse har Daikin Stylish 2?

Daikin Stylish 2 avgir godt med varme med SCOP på 5,1, til tross for den lille størrelsen. Den nordiske varmepumpen fra Daikin leverer 5.2kW ved -5°C og hele 4.7kW ved -15°C. Fabrikktester viser at Stylish 2 kan generere varme helt ned til -25°C. Den nøyaktige ytelsen vil likevel avhenge ved spesifikke forhold ved boligen din.

Følgende forhold kan spille inn på ytelsen:

 • Hvor stort hus eller leilighet du har
 • Hvor godt isolert boligen din er
 • Utforming av rom og antall etasjer
 • Tilgjengelighet av ekstra varmekilder

Dersom du føler deg usikker på om Stylish 2 fra Daikin er den rette varmepumpen for deg, kan du spørre varmepumpemontøren om gode råd under befaring.

Hvordan kan Daikin-varmepumper være så effektive om vinteren?

En av årsakene til at nordiske varmepumper fra Daikin er så effektive er optimalisert avriming. Det går tre timer mellom hver avriming, selv med temperaturer så lave som -15°C. Varmepumpen kan dermed levere maksimalt med varme i disse tre timene, slik at du enklere opprettholder ønsket temperatur inne.

Utedelen har heller ingen bunnpanne. Istedenfor har varmepumpen 3-lags fritthengende coil. Det betyr at du ikke trenger ekstra varmekabler for å forhindre is. Ikke bare er dette positivt med tanke på varmekapasitet, men du sparer dessuten energi ved å ikke bruke varmekabler til utedelen.

Ikke minst, så har Daikin Stylish 2 en praktisk peisfunksjon som du kan aktivere når du ønsker å supplere med ekstra varmekilder. Denne funksjonen kommer godt med på ekstra kalde dager. Viften på varmepumpen driver varme fra f.eks. peis og panelovn ut i rommet, slik at varmen spres mer effektivt.

Hvilke andre funksjoner har denne varmepumpen fra Daikin?

Daikin Stylish 2 fås med en rekke moderne og avanserte funksjoner som forbedrer komforten i hjemmet. Den populære Daikin varmepumpen bruker blant annet en intelligent termisk sensor for å måle og overvåke overflatetemperaturen i rommet. Deretter sørger sensoren for at luftstrømmen rettes dit hvor du trenger mest varme.

Den avanserte sensoren kan måle opptil 64 ulike punkter i rommet. Dette kan igjen bidra til en stabil og jevn temperatur i boligen din, samtidig som du sparer strøm ved å rette varmen der hvor den behøves. 

I tillegg kan du bruke kraftig modus til å raskt kjøle ned eller varme opp boligen. Driften slås automatisk over i standard modus når ønsket temperatur er oppnådd. Heat Boost er en annen praktisk funksjon for rask oppvarming som fungerer helt automatisk. 

Automatiserte prosesser som dette bidrar til en enklere hverdag, behagelig inneklima og reduserte strømregninger. Stylish 2 er dessuten utstyrt med 3-D luftstrøm, en avansert teknologi for luftstyring. 3-D luftstrøm kombinerer vertikal og horisontal luftstyring med automatisk sving for å sirkulere både varm og kald luft.

Hvilket design har Daikin Stylish 2?

Stylish-serien til Daikin er spesielt godt kjent for sitt stilfulle design. Varmepumpene i denne serien har blant annet vunnet de prestisjetunge prisene IF Design Award, Red Dot Award og Good Design Award. I tillegg fikk Stylish utmerkelsen Bra val 2020, men det var riktignok på grunn av ytelse, energieffektivitet og funksjonalitet.

Varmepumpen fås i både hvitt og matt sort, slik at du enkelt kan velge en farge som matcher ditt interiør. Designmodellen er blant de tynneste på markedet når det gjelder innedel – den er bare 189 mm. Det gjør den lett å plassere, selv i små rom. Innedelen er også lett å plassere med tanke på lydnivå. Den avgir knappe 19 dBA i stillemodus.

Her ser du bilde av innemodellen til Daikin Stylish 2 hengende i stua.

Hvorfor er Daikin-varmepumper så bra for inneklimaet?

Daikin Flash Streamer er et system for luftrensing som fjerner blant annet vond lukt, allergener, pollen og mugg. Luften bestråles inne i varmepumpen for å bryte ned partikler som pollen og allergener, slik at det sirkuleres ren luft inne i boligen. Dette gjør varmepumper fra Daikin til et godt valg for deg med astma og allergi.

Fås Daikin-varmepumpen med innebygd WiFi?

Stylish 2 fås med innebygd WiFi, slik at du kan fjernstyre varmepumpen via en praktisk app. Appen gir deg god oversikt over temperaturen, slik at du alltid kan komme hjem til et deilig og varmt hus om vinteren. Akkurat dette er spesielt praktisk for deg som vil ha varmepumpe på hytta.

I tillegg kan du integrere varmepumpen i smarthusløsningene dine, slik at du kan bruke talestyring for å regulere varmen. Du kan bruke varmepumpen med Google Home og Amazon Alexa. Du får selvsagt også med fjernkontroll til varmepumpen, slik at du raskt kan aktivere ulike funksjoner.

Hva koster denne varmepumpen fra Daikin?

Prisen på Stylish 2 begynner på ca. 26 000 kr, selv om prisen kan variere mellom ulike Daikin-forhandlere. Montering kommer i tillegg. Vi anbefaler at du ber om pristilbud fra minst tre ulike varmepumpemontører, slik at du får et godt tilbud på denne Daikin-varmepumpen.

Her kan du lese mer om Daikin varmepumper.