Daikin Takkassett: Test og beskrivelse (2024)

Daikin Takkassett monteres omtrent jevnt med taket. Fire individuelle utblåsninger sørger for god og jevn varme. Fås med innebygd WiFi og integrasjon for smarthus.

Bilde
Bilde

Produktets hovedfunksjon

 • Monteres i taket
 • SCOP: 4.24
 • Smarthusstyring og WiFi 
 • Lydnivå fra 25 dBA
 • Individuell spjeldkontroll
 • Utblåsning i fire retninger
 • Fås i hvitt og sølv
 • Kun 8 mm stikker ned fra taket
Pris:Farge:Mer informasjon:
Be om tilbudHvit og sølvProduktbrosjyre

Daikin Takkassett: Test og beskrivelse (2024)

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hva er fordelene med varmepumpe i taket?

Daikin Takkassett er en varmepumpe som integreres nesten helt jevnt med taket. Det er kun 8 mm som stikker ned. Innedelen kan lakkeres i samme farge som taket, og den leveres i enten hvitt eller sølv. Takkassetten er dermed knapt synlig i taket, perfekt for dem som ikke vil at innedelen skal være spesielt synlig.

Varmepumpe i taket er dermed et godt valg for deg som vil at innedelen ikke skal forstyrre det øvrige interiøret. Takmonterte varmepumper fra Daikin har uansett et svært stilrent design med enkle linjer. Takkassett kan også være et godt valg i små rom, hvor det ellers er vanskelig å plassere vegghengte modeller og gulvmodeller.

Akkurat som med vanlige varmepumper fra Daikin, så kan du bruke takkassetten til både oppvarming og kjøling. Du kan dermed opprettholde en behagelig temperatur inne i boligen din, uansett årstid.

Daikin Gulvmodell kan være et godt alternativ for deg som ønsker en delvis integrert varmepumpe, uten inngrep i taket. Disse kan felles delvis inn i veggen.

Hvor god ytelse har Daikin Takkassett?

Daikin Takkassett fås i fire forskjellige størrelser og styrker, avhengig av ditt behov. SCOP kan derfor variere 4,25 til 3,90. Montøren må komme på befaring for å avgjøre hvilken styrke du bør ha på Daikin-varmepumpen.

Følgende faktorer er avgjørende for hvor kraftig varmepumpen bør være:

 • Boligens størrelse
 • Isolasjon
 • Utforming av rom
 • Bruk av ekstra varmekilder

Varmepumper som er integrert i taket kan gi god og behagelig varme, takket være fire individuelle blåseretninger for den varme luften. Daikin Takkassett fås dessuten med individuell spjeldkontroll, slik at du kan optimalisere varmen i henhold til boligen din.

Her ser du bilde av innemodellen til Daikin Takkassett hengende på et kontor.

Lager takmonterte varmepumper mye lyd?

Daikin Takkassett har et lavt lydnivå ned til 25 dBA. Ettersom varmepumpen integreres i taket, kan du enklere plassere den på et velegnet sted for å slippe å høre summingen fra viftene. Du trenger derfor ikke at varmepumpen er like stillegående som for eksempel vegghengte varmepumper.

Akkurat som med andre varmepumper, så lager takmonterte varmepumper mer lyd jo hardere viftene må jobbe. Derfor er det viktig å velge takkassett med rett ytelse. Daikin har som nevnt valgt å tilby fire ulike alternativer for å gjøre det enkelt å finne rett match for deg. Dersom du velger feil ytelse, kan det påvirke både lydnivå og energiforbruk på en negativ måte.

Utedelen på takmonterte varmepumper bør også plasseres på et fornuftig sted, akkurat som med andre typer varmepumper. Unngå helst å plassere den tett på soveromsvindu eller sittegrupper. Montøren kan hjelpe deg med å finne den beste plasseringen for utedelen, slik at du slipper å bekymre deg for støy og vibrasjoner.

Har takmontert varmepumpe fra Daikin innebygd WiFi?

Daikin Takkassett er en “smart” varmepumpe med innebygd WiFi, talestyring og kan kobles til smarthussystemer. Alt ligger dermed til rette for en enklere hverdag og et moderne hjem. Daikin tilbyr en såkalt “online kontroller” for å kunne styre takmonterte varmepumper. Du må koble takkassetten til WiFi for å bruke denne funksjonen.

Fordelen med WiFi og online controller er at du kan regulere temperaturen, uansett hvor i verden du befinner deg. Du laster ned kontrolleren på nettbrett og mobil. Det er også mulig å bruke appen via laptopen din, dersom du heller ønsker det.

Det er mulig å få Daikin Takkassett levert med integrasjon for smarthusstyring. Varmepumpen har vært testet med systemer som Somfy, Delta Dore og Fifthplay.

Hvordan endrer jeg innstillingene på en takmontert varmepumpe fra Daikin?

Det følger også med et betjeningspanel i moderne design med touch-knapp styring. Du trenger derfor ikke å bruke mobilen din hver gang du vil styre varmepumpen. Betjeningspanelet fås i et moderne design med flere fargevalg, slik at du kan få et panel som matcher veggene dine.

Panelet er ganske kompakt med en størrelse på 85×85 mm. Designet er likevel veldig elegant. Du kan velge mellom avansert og standard visning på betjeningspanelet, avhengig av hvor mange detaljer du ønsker skal være synlig. Bruk appen på mobilen din for å få tilgang til flere avanserte innstillinger.

Hva koster Daikin Takkassett?

Varmepumpe i taket krever endel arbeid, ettersom taket må åpnes. Du må derfor kontakte leverandørene for å be om pristilbud. Mange velger å montere varmepumpe i taket i forbindelse med oppussing eller til nybygg. Du kan likevel kjøpe takmontert varmepumpe når som helst du måtte ønske det.

Du kan lese mer om Daikin varmepumper her.

Da er det bare å ønske deg lykke til med kjøpet av Daikin Takkassett.