Daikin Moskus 3: Test og beskrivelse (2024)

Daikin Moskus 3 er utviklet for å takle lave temperaturer og nordisk klima. Varmepumpen har et kompakt design og kan monteres tett på taket. Leveres med WiFi og talestyring via Amazon Alexa og Google Home.

Bilde
Bilde

Produktets hovedfunksjon

 • Kan monteres over dør
 • SCOP: 5.1
 • Talestyring og WiFi
 • Lydnivå fra 21 dBA
 • Svært liten innedel
 • Filtre som fjerner pollen
 • 3.3kW ved -25°C
 • Peisfunksjon
Pris:Farge:Mer informasjon:
Fra 22 000,-HvitProduktbrosjyre

Daikin Moskus 3: Test og beskrivelse (2024)

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvor god ytelse har Daikin Moskus 3?

Daikin Moskus 3 har god ytelse, til tross for den kompakte størrelsen. Den fås i to ulike versjoner, avhengig av hvor kraftig varmepumpe du trenger. Varmepumpemontøren vil kunne hjelpe deg med å velge rett versjon. Kort fortalt, vil følgende forhold påvirke hva som er beste varmepumpe for deg:

 • Størrelse på boligen
 • Hvor godt isolert boligen er
 • Utformingen av rom

Nordiske varmepumper fra Daikin er utviklet for å takle svært kalde utetemperaturer, og Moskus 3 er intet unntak. Varmepumpen avgir 4.3kW ved -15°C og imponerende 3.3kW ved -25°C. Moskus-serien er dermed et godt valg for deg som bor i områder med kalde vintre.

Optimalisert avriming er en av årsakene til hvorfor nordiske varmepumper fra Daikin kan yte såpass godt. Det går tre timer mellom hver avriming – og dermed kan varmepumpen levere maksimal kapasitet i disse tre timene. Dette bidrar til jevn temperatur inne, selv når det er minusgrader ute.

Hvilke andre funksjoner har denne varmepumpen fra Daikin?

Moskus 3 er en moderne varmepumpe med en rekke avanserte funksjoner som bidrar til behagelig inneklima. Heat Boost er et godt eksempel på dette. Denne teknologien overvåker temperaturen i rommet og “booster” raskt opp temperaturen om den faller under ønsket nivå, helt automatisk.

Du kan også aktivere kraftig modus manuelt for rask kjøling eller oppvarming. Varmepumpen slår seg automatisk over i standard drift når den har oppnådd ønsket temperatur, slik at den ikke trekker unødvendig med strøm. Funksjoner som dette kan dermed bidra til en enklere hverdag i hjemmet.

Ikke minst, så har Moskus 3 såkalt 3-D luftstrøm. Denne teknologien sirkulerer luften i rommet og direkte i hjørner for optimal varmefordeling. Luftstrømmen kombinerer vertikal og horisontal luftstyring med autosving for å kunne oppnå dette. Denne funksjonen fungerer selv i store rom.

Hvordan kan Daikin-varmepumper bidra til behagelig inneklima?

Denne kompakte og energieffektive varmepumpen fra Daikin fås med ulike filtre som effektivt fjerner støv, pollen og andre små partikler fra luften. Dermed får du et renere inneklima, samtidig som du sparer strøm og kan nyte jevn og behagelig varme. Dette er bra for deg med astma og allergi.

Daikin Moskus 3 kan dessuten brukes som aircondition, slik at du får et behagelig inneklima hele året rundt. Varmepumpen er fortsatt svært energieffektiv, selv når du bruker den til avkjøling. Ettersom varmepumpen er såpass liten, kan du ha den over sengen på soverommet ditt. Det kan være en god løsning for deg som sliter med søvn om sommeren på grunn av varme.

Hvor stor er Daikin Moskus 3?

Moskus 3 har en kompakt innedel som er enkel å plassere, spesielt nyttig for deg som ønsker varmepumpe tett oppunder taket. Den lille størrelsen gjør det blant annet mulig å montere varmepumpen over dører. Den kan også være nyttig for deg med skråtak eller som vil montere innedelen i små rom.

Dersom du ser etter en liten varmepumpe som passer for leiligheter, små hus og hytter, kan du vurdere Moskus 3. I tillegg fås denne Daikin-varmepumpen med vedlikeholdsvarme for deg som vil bevare litt lunk på hytta, uten å bruke masse penger på strøm. Du slipper dermed å bekymre deg for frostskader når hytta ikke er i bruk.

Her ser du bilde av innemodellen til Daikin Moskus 3 hengende i stua.

Har varmepumper fra Daikin innebygd WiFi?

Mange av varmepumpene til Daikin har innebygd WiFi og løsninger for smarthus, og det gjelder også for Moskus 3. Du kobler bare varmepumpen til WiFi og laster ned en app for å komme i gang med fjernstyring. Dersom du vil ha varmepumpen på hytta, kan du enkelt styre temperaturen hjemmefra ved å bruke appen.

Funksjoner som talestyring bidrar også til en enklere hverdag. Du kan bruke varmepumpen fra Daikin sammen med Google Home og Amazon Alexa. Det følger også med en praktisk fjernkontroll for å regulere temperatur og aktivere ulike modus.

Hva koster Daikin-varmepumper?

Prisen på Daikin Moskus 3 begynner på ca. 22 000 kr, avhengig av hvilken størrelse du vil ha og hvilken forhandler du velger. Du bør derfor be om flere pristilbud før du bestemmer deg for hvor du vil kjøpe Daikin-varmepumpen. Det er viktig å være obs på at montering kommer i tillegg. 

Standard montering koster ca. 5000 kr. Du må imidlertid være forberedt på at det kan koste noen tusenlapper ekstra ved ekstraarbeid eller lange kjøredistanser, for eksempel om hytta ligger langt fra veien. Avstand på over 100 meter fra innedel til utedel kan også medføre ekstrautgifter.

Du kan lese mer om Daikin varmepumper her.

Da er det bare å ønske deg lykke til med å kjøpe Daikin Moskus 3.