Daikin Gulvmodell: Test og beskrivelse (2024)

Daikin Gulvmodell har et moderne design og er helt rå på ytelse. Varmepumpen har dobbel utblåsing, gulvvarme og Heat Booster for optimal varme. Få full kontroll over temperaturen med app og talestyring.

Bilde
Bilde

Produktets hovedfunksjon

  • Gulvmodell
  • SCOP: 4.7
  • Talestyring og WiFi 
  • Lydnivå fra 19 dBA
  • Funksjon for gulvvarme
  • Dobbel utblåsning
  • 3.5kW ved -20°C
  • Nordisk varmepumpe
Pris:Farge:Mer informasjon:
Fra 29 000,-HvitProduktbrosjyre

Daikin Gulvmodell: Test og beskrivelse (2024)

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvor god ytelse har Daikin Gulvmodell?

Den nye gulvmodellen til Daikin har blitt enda bedre på ytelse og varmeeffekt enn forgjengerne. Varmepumpen er godt tilpasset et nordisk klima og leverer 4.5kW ved -10°C og 3.5kW ved -20°C. Den passer derfor bra for deg som bor i områder med kalde vintre. Den er fabrikktestet helt ned til -25°C.

Gulvvarmepumpen til Daikin varmer raskt opp rommet, takket være gulvvarme og dobbel utblåsning. Varmepumpen blåser nemlig luft både oppe og nede for optimal varmefordeling og luftdistribusjon. Den smarte funksjonen Heat Boost sørger dessuten for 14 % raskere oppvarming, sammenlignet med standard varmepumper.

Gulvvarmefunksjonen er dessuten herlig for deg som bor i gulvkaldt hjem. Dersom du aktiverer denne funksjonen, blir all varmen distribuert fra det nederste spjeldet. Varmen spres dermed utover gulvet.

Trenger du en ekstra boost med varme? I så fall kan du aktivere Heat Plus. Funksjonen simulerer strålingsvarme ved å øke utblåsningstemperatur og redusere luftmengde. Driften er likevel ekstra stillegående. Gulvvarmepumpen slås automatisk over i standard drift etter en halvtime for å spare strøm.

Hva er fordelene med å kjøpe varmepumpe i gulvmodell?

Du får riktignok større utvalg ved å kjøpe vegghengt varmepumpe fra Daikin, men gulvmodellen har en rekke fordeler som andre modeller ikke har. Gulvvarmen er én av fordelene med gulvmodell. I tillegg er gulvvarmepumper enkle å passere for deg som ikke ønsker å henge innedelen på veggen.

Daikin Gulvmodell er derfor spesielt praktisk for deg som har skråtak eller vil ha varmepumpe under vindu. Eller kanskje du har store bokhyller eller kunstverk på veggen som gjør det vanskelig med vegghengt varmepumpe? Du kan dessuten delvis integrere varmepumpen i veggen. Gulvmodellen til Daikin kan felles delvis inn med hele 7 centimeter.

Dersom du ønsker en varmepumpe som kan integreres i enda større grad, kan du vurdere å kjøpe Daikin Takkassett. Disse er knapt synlige. Det er imidlertid viktig å være obs på at takkassett kan bli mer kostbart på grunn av at taket må åpnes. Dersom du ikke ønsker å utføre arbeid i taket, kan denne gulvmodellen være et godt alternativ.

Her ser du bilde av innemodellen til Daikin Gulvmodell hengende i stua.

Hvordan kan Daikin-varmepumper bidra til behagelig inneklima?

Den nyeste gulvmodellen til Daikin er utstyrt med luftrensesystemet Flash Streamer for bedre inneklima. Flash Streamer sørger for at pollen, midd, allergener og vond lukt brytes ned internt i varmepumpen, slik at ren luft sirkuleres rundt i hjemmet. Dette er spesielt bra for deg med astma og allergi.

Stadig flere blir obs på problemet med luftforurensning og ønsker effektiv luftrensing i hjemmet. Flash Streamer bruker høyhastighetselektroner for å bestråle luften internt i varmepumpen, noe som har vist seg for å være svært effektivt for å eliminere partikler som vi ellers puster inn.

Lager gulvmodellen til Daikin mye lyd?

Daikin Gulvmodell er svært stillegående og avgir knappe 19 dBA i stille drift. Varmepumpen er likevel svært effektiv, til tross for det lave lydnivået. Dette skyldes det spesielle designet på viftene. Støy og vibrasjoner fra utedelen er også redusert, takket være utformingen som forhindrer isdannelse.

Det er også verdt å nevne at utedelen ikke trenger avriming oftere enn hver tredje time. Daikin har nemlig optimalisert prosessen med avriming, slik at gulvmodellen leverer maksimalt med varme i disse tre timene. Det bidrar til optimal og jevn varme i boligen din, selv når det er kaldt ute.

Har Daikin Gulvmodell innebygd WiFi?

Daikin Gulvmodell er en “smart” varmepumpe med innebygd WiFi og talestyring. Du kan dermed bruke varmepumpen med Google Home og Amazon Alexa for enkel styring. Den er også testet med en rekke løsninger for smarthus, for eksempel Google Home, Fifthplay, Somfy og Delta Dore.

Varmepumpe med innebygd WiFi kan fjernstyres fra hvor som helst i verden. Dette er spesielt gunstig for deg som er mye vekkreist eller vil ha varmepumpe i gulvmodell på hytta. Du kan enkelt skru temperaturen opp og ned via en praktisk app som er tilgjengelig på mobil, nettbrett og desktop.

Hva koster Daikin Gulvmodell?

Du kan kjøpe Daikin Gulvmodell for ca. 30 000 kr, inkludert montering. Du må imidlertid være obs på at prisen kan variere mellom ulike Daikin-forhandlere. Kostnaden kan også bli høyere, dersom monteringen krever ekstraarbeid. For eksempel, stor avstand mellom inne- og utedel krever mer tid og utstyr. Installasjonskostnadene kan derfor også bli høyere.

Vi anbefaler derfor at du kontakter flere varmepumpemontører for å få en god pris på Daikin Gulvmodell. Montørene må komme hjem til deg på gratis befaring for å kunne gi deg et nøyaktig tilbud på Daikin-varmepumpen. Dette er imidlertid en flott anledning til å forsikre deg om at gulvvarmepumpen har rett ytelse i forhold til boligen din.

Her kan du lese mer om Daikin varmepumper.