Daikin Ururu Sarara: Test og beskrivelse (2024)

Daikin Ururu Sarara er et komplett klimasystem. Brukes for å varme opp, kjøle ned og rense luften i hjemmet. Det prisvinnende produktet kan også avfukte eller befukte luften.

Bilde
Bilde

Produktets hovedfunksjon

  • Komplett klimasystem
  • Patentert svingkompressor
  • Flash Streamer luftrenser
  • Lydnivå fra 19 dBA
  • Kompatibel med smarthus
  • Kan styres via app
  • Fukter og avfukter luften
  • Best i test 2018
Pris:Farge:Mer informasjon:
Fra 45 000,-HvitProduktbrosjyre

Daikin Ururu Sarara: Test og beskrivelse (2024)

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvor god ytelse har Daikin Ururu Sarara?

Daikin Ururu Sarara er mer enn bare en varmepumpe – det er et komplett klimasystem for deg som er opptatt av ren luft. Du har dermed et optimalt innemiljø til enhver tid, uansett årstid. Den har en høy SCOP på opptil 5.9, avhengig av hvilken versjon og størrelse du velger.

Det er viktig å velge rett ytelse i forhold til boligen din. Varmepumpemontøren vil kunne hjelpe deg med å avgjøre hvilken variant av Daikin Ururu Sarara du bør velge for maksimalt utbytte. Størrelse på boligen, hvor godt isolert den er og utforming av rom vil ha innvirkning på hvilken ytelse du trenger.

Til tross for høy ytelse, så er denne varmepumpen fra Daikin svært energieffektiv med klasse A+++. Enhver Daikin varmepumpe fås uansett med trygghetsgaranti på opptil fem år, og det gjelder også for Ururu Sarara.

Hvilket design har denne varmepumpen fra Daikin?

Daikin Ururu Sarara har et moderne og enkelt design, samt en kompakt størrelse. Det gjør at varmepumpen er enkel å plassere, selv i mindre rom og leiligheter. Innedelen har et svært lavt støynivå på knappe 19 dBA i stillemodus, noe som gjør den enda enklere å plassere. Varmepumpen lager riktignok mer lyd hvis viftene må jobbe hardt. 

Det er viktig å velge en modell i optimal størrelse for å unngå at viftene konstant må jobbe hardt for å opprettholde varme. Så sant størrelsen og ytelsen er riktig i henhold til boligen din, bør ikke lydnivået være spesielt sjenerende eller merkbart. Varmepumpemontøren kan uansett hjelpe deg med å finne den beste plasseringen med tanke på øvrig interiør, lyd og varmefordeling.

Hvis du likevel er bekymret for lyden, finnes det visse grep du kan ta. Daikin Ururu Sarara fås med fjernstyring via app. Du kan derfor guffe på med varme på slutten av arbeidsdagen, slik at ønsket temperatur er oppnådd innen du kommer hjem. Deretter kan du sette varmepumpen i stillemodus og nyte den varme boligen.

Her ser du bilde av innemodellen til Daikin Ururu Sarara hengende i stua.

Hva menes det med at Daikin Ururu Sarara er et komplett klimasystem?

Akkurat som vanlige varmepumper, kan Daikin Ururu Sarara varme opp luften om vinteren og kjøle den ned om sommeren. Du kan dermed opprettholde optimal temperatur innendørs, uansett årstid. Denne modellen har likevel noen fortrinn for deg som er opptatt av et rent og sunt inneklima.

Daikin Ururu Sarara kan nemlig fysisk bytte ut luften boligen din, takket være friskluftfunksjonen. Denne funksjonen henter inn frisk luft som renses inne i varmepumpen. Deretter blir luften varmet opp eller kjølt ned før den sirkuleres i boligen din, avhengig av dine ønsker. I tillegg kan luften avfuktes eller fuktes, avhengig av årstid og klima. 

Nettopp dette med luftfuktighet er gjenspeilet i navnet på denne Daikin-varmepumpen:

Ururu: Fuktigheten fra uteluften blir absorbert og fordeles jevnt inne i boligen.

Sarara: Luftfuktigheten innendørs reduseres ved å blande varm luften med kjølig og tørr luft. Dermed blir ikke innetemperaturen påvirket.

Ururu Sarara er utstyrt med luftrenseren Daikin Flash Streamer. Dette er en unik teknologi som bidrar til rent inneklima. Høyhastighetselektroner bestråler all luften inne i varmepumpen for å bryte ned små partikler som pollen, allergener og vond lukt. Tester viser at denne teknologien kan redusere pollen med 99,6 % etter kun to timer.

Er varmepumper fra Daikin utstyrt med WiFi?

Ururu Sarara er en Daikin-varmepumpe med WiFi, samt er kompatibel med smarthussystemer. Du kan dermed regulere temperaturen og aktivere ulike modus, uansett hvor i verden du måtte befinne deg. Dette er spesielt praktisk for deg som er mye bortreist eller som vil ha full kontroll over klimasystemet ditt til enhver tid.

Hvilke tester har denne Daikin-varmepumpen vunnet?

Bra val 2020 er en utmerkelse som denne Daikin-varmepumpen fikk fra Folksam. Folksam sammenlignet nærmere 70 varmepumper fra ulike produsenter. Ururu Sarara viste seg å være et holdbart og godt valg med tanke på energieffektivitet, funksjonalitet, garanti og miljø. Denne Daikin-varmepumpen ble også kåret til best i test av KVI:S i oktober 2016.

Hva koster Daikin Ururu Sarara?

Prisen på Daikin Ururu Sarara begynner fra ca. 45 000 kr, inkludert standard montering. Den nøyaktige prisen vil avhenge av hvilken størrelse du ønsker, samt individuelle forhold ved boligen din. For eksempel, montering kan koste mer ved spesielt lang avstand mellom innedel og utedel.

Vi anbefaler derfor at du inviterer ulike varmepumpemontører hjem på befaring for at de skal kunne gi deg et godt tilbud på Ururu Sarara. Befaringen er også en god mulighet for varmepumpemontøren å sjekke hvilken ytelse du trenger, samt komme med gode råd og anbefalinger.

Les mer om Daikin varmepumper her.