Bilde

ETTERTRAKTET: Daikin varmepumper er en av de mest populære varmepumpemerkene her i Norge.

Hva koster Daikin varmepumpe?

Sist oppdatert: 20. november 2023

Vil du kjøpe Daikin varmepumpe og lurer på hvor mye de koster? Er du usikker på hvilken modell du trenger? Her tar vi en titt på ulike prisdrivere, ekstrautgifter og andre kostnader, slik at du enklere kan sette opp et budsjett.

Daikin er en av de mest populære varmepumpemerkene her i Norge. Denne japanske produsenten har drevet med varmepumper i mange tiår. Selve Daikin-navnet er et kvalitetsstempel, takket være den høye kvaliteten og lange erfaringen. Selv om merket er japansk, produserer de varmepumper som er tilpasset et nordisk klima.

Vi hjelper deg å finne rett leverandør

Få tilbud fra 3 lokalkjente leverandører. Helt gratis og uforpliktende.

Prisen på Daikin varmepumpe vil variere i henhold modell og størrelse. Du kan få en god luft til luft varmepumpe fra det populære merket for ca. 15 000-30 000 kr. Det viktigste er å velge en modell med god nok ytelse til å varme opp hjemmet ditt. Det hjelper lite å velge den billigste modellen, dersom den stadig må jobbe hardt og trekke masse strøm for å opprettholde varmen.

Sammenlign pris på Daikin varmepumpe

Det beste du kan gjøre for å få en god pris på Daikin varmepumper er å sammenligne tilbud på tvers av forhandlere. Selv om alle selger det samme merket, kan du spare noen tusenlapper ved å gjøre litt research. Det krever en del tid å finne frem til pålitelige forhandlere og innhente priser selv.

Dersom du fyller ut skjemaet på nettsiden vår, så gjør vi denne jobben for deg. Du trenger kun å angi enkle opplysninger som boligens størrelse og hvilken type varmepumpe du vil kjøpe, og vi sender deg tre gratis og uforpliktende tilbud fra lokale Daikin forhandlere. Du står fritt til å svare på tilbudene eller ikke.

Hvilken type varmepumpe leter du etter?

Daikin tilbyr luft til luft, luft til vann og væske til vann varmepumper. Luft til luft varmepumpene er de rimeligste, samtidig som de er enkle å montere. Luft til vann og væske til vann varmepumper krever at du har vannbåren varme montert i boligen din. Dersom dette ikke allerede er på plass, må du først installere dette systemet.

Daikin luft til luft varmepumpe

Daikin luft til luft koster mellom 10 – 30 000 kr.

Luft til luft varmepumpe er den mest populære varmepumpen, på tvers av merker og produsenter. Daikin tilbyr luft til luft varmepumper som er tilpasset et nordisk klima. En slik varmepumpe vil ordinært sett koste rundt 10 000 – 30 000 kr hos denne leverandøren, noe som er rimelig gjennomsnittlig i dagens marked. Skal du derimot ha gulvstående modeller, og kanskje også multisplitt (altså to innedeler), så kryper prisen fort over 30,000kr.

En luft til luft varmepumpe er veldig enkel å installere, og dersom du bare skal ha en innedel, så er montering og service her rimelig. Dessuten tilbyr Daikin gratis befaring, slik at du kan få et nøyaktig anslag på den totale prislappen for din luft til luft varmepumpe med montering inkludert.

Daikin luft til vann varmepumpe

Daikin luft til vann koster mellom 60 – 100 000 kr.

Luft til vann varmepumpe er et populært valg for dem som har vannbåren varme i boligen sin. Mange har for eksempel valgt å bytte ut oljefyren sin med denne typen varmepumpe. Dersom du ikke allerede har vannbåren varme, tilbyr Enova opptil 10 000 kr i støtte til dem som legger om.

Prisen på en Daikin luft til vann varmepumpe varierer, avhengig av hvilken modell du vil ha. Enkelte kan levere opptil 80°C vann, mens andre leverer maks. 60°C vann. Du kan regne med en kostnad på rundt 60 000 – 100 000 kr for varmepumpen. Denne typen varmepumpe koster altså mer enn luft til luft varmepumpe, men de kan spare deg atskillig mer penger.

Ifølge Enova, kan en luft til vann varmepumpe spare deg for ca. 8800 kr i året, dersom gjennomsnittlig strømpris ligger på 1 kr per kWh. Regnestykket tar utgangspunkt i en standard enebolig med ca. 25 000 kWh i total årlig strømforbruk. Luft til vann varmepumper varmer nemlig ikke bare opp rom i boligen, men også tappevann.

Væske til vann varmepumpe

Daikin væske til vann koster mellom 120 – 200 000 kr.

Væske til vann varmepumpe er den varianten som sparer deg mest penger og som varer lengst. De fås i ulike versjoner som bergvarme, jordvarme og sjøvarme, avhengig av hvor varmepumpen henter energien fra. Varmepumpen henter dermed opp solenergi som lagres under bakken, for eksempel i fjell eller jord. Energien brukes sammen med vannbåren varme.

Væske til vann varmepumper koster mer enn luft til vann varmepumper, samt er mest krevende å montere. Du bør derfor ha et årlig energiforbruk på over 30 000 kWh for at investeringen virkelig skal være verdt det. En Daikin væske til vann varmepumpe koster 120 000 – 200 000 kr, uten montering. 

Monteringskostnadene er vanskelig å beregne, ettersom det avhenger av grunnforhold og hvor dypt man må bore for å komme til energien. Eiendommen bør være romslig, slik at det er plass til å grave ned varmepumpen. Du bør innhente tilbud fra Daikin forhandlere og invitere dem på befaring for å få en realistisk oversikt over kostnadene.

Enova tilbyr i skrivende stund støtte til væske til vann varmepumper. En standard enebolig kan derimot spare over 11 000 kr i året i form av reduserte strømregninger. Selve varmepumpen holder i over 20 år. Dersom du velger bergvarmepumpe, så varer energibrønnen i opptil 100 år. Du har dermed gode muligheter til å tjene inn igjen investeringen.

Gir Enova støtte til Daikin-varmepumper?

Enova er et statlig organ som støtter miljøvennlige løsninger i samfunnet i oppstartsfasen. De støtter kun energitiltak som er nylig introdusert med lav etterspørsel og høye priser. Støtten avvikles når markedet jevner seg ut. Du kunne for eksempel få støtte til luft til vann varmepumper før, men ikke nå lenger.

Du kan fortsatt søke Enova-støtte til Daikin væske til vann varmepumper, men ikke andre typer varmepumper. Du kan imidlertid øke støtten ved å montere andre energitiltak samtidig, for eksempel vannbåren varme, solfanger og akkumulatortank. Støtten betales ut i etterkant ved at du sender inn relevant informasjon som kvitteringer innen en gitt tid etter kjøpet.

Hva koster det å montere Daikin varmepumpe?

Det er ulovlig å montere varmepumpe selv, så dette kommer i tillegg til prisen.

Det er ulovlig å montere varmepumpe selv, og montering kommer derfor i tillegg. Noen forhandlere inkluderer montering i prisen, mens andre oppgir priser uten montering. Du må derfor være obs på hva som faktisk er inkludert når du skal sammenligne priser og tilbud. Hvor mye en standard montering koster, vil avhenge av hvilken type varmepumpe du kjøper.

Daikin luft til luft varmepumpe koster som regel ikke mer enn 5000 kr å montere. Dersom du kjøper varmepumpe med multisplitt, må du regne med litt høyere monteringskostnad. Det kan også koste mer å montere varmepumpe med veldig lang avstand mellom innedel og utedel.

Hvor lønnsom er en Daikin varmepumpe?

Store investeringer er alltid skumle å begi seg ut på, og mange ønsker å vite hvor mye de kan spare ved å bytte til Daikin varmepumpe. Det beste du kan gjøre er å sette deg ned med kalkulatoren. Vi har allerede gitt dere noen eksempler på hva en standard enebolig kan spare, men du må selvsagt ta utgangspunkt i eget strømforbruk.

Lønnsomheten vil derfor variere i henhold til spesifikke faktorer som boligens størrelse, hvor godt isolert den er, hvor kraftig varmepumpe du velger, eventuelle kuldeperioder om vinteren og lignende forhold. De aller fleste vil kunne spare inn igjen en luft til luft varmepumpe på knappe fem år, så sant de kjøper en modell med passende ytelse.

Ettersom en Daikin luft til luft varmepumpe varer i 12-15 år, så har man gode muligheter til å spare penger på sikt.

Service og vedlikehold er viktig

Daikin luft til luft varmepumper trenger regelmessig vedlikehold og service for å fungere optimalt ut levetiden, akkurat som andre varmepumper. Du kan blant annet rense filtre og avrime varmepumpen selv, men annet arbeid må utføres av en sertifisert varmepumpemontør.

Nøyaktig hvor ofte du bør ha service vil avhenge av hvilken modell du velger. Vi anbefaler at du snakker med varmepumpemontøren under installasjonen, slik at vedkommende kan gi deg all den informasjonen du trenger. Montøren vil også kunne vise deg hvordan du støvsuger filteret.

Dersom du ikke følger opp service og vedlikehold, kan varmepumpen trekke unødvendig mye strøm. Det kan også hende at ytelsen blir redusert og levetiden forkortet. Service og vedlikehold bør overholdes for at varmepumpen virkelig skal være lønnsom gjennom hele levetiden.

Vi hjelper deg å finne rett leverandør

Få tilbud fra 3 lokalkjente leverandører. Helt gratis og uforpliktende.

Prisdrivere for Daikin varmepumpe

Det finnes mange gode varmepumper på det norske markedet. Daikin luft til luft varmepumpe er en av disse. Prisen på de ulike modellene kan som nevnt svinge fra 15 000 kr til over 30 000 kr, avhengig av ytelse, størrelse, funksjonalitet og lignende. Du kan dessuten velge mellom vegghengte modeller, gulvmodeller og modeller som monteres nesten i flukt med taket.

Vi anbefaler at du tenker over hvilke funksjoner og egenskaper du ønsker å prioritere, slik at du kan sette opp et realistisk budsjett. Ytelse er som sagt det viktigste, og varmepumpen må være riktig dimensjonert i forhold til boligen din. Utover det, kan du sette pris på fordeler som avansert luftrensing, fjernstyring via WiFi og innstillinger for optimal varmefordeling.

Dersom godt design er viktig for deg, bør du se nærmere på Daikin Stylish. Ikke bare er innedelen slank med et stilrent design, men den er også svært energieffektiv med god ytelse. Daikin Synergi er blant de beste for deg som opplever lange kuldeperioder om vinteren. Moskus er derimot en kompakt modell som kan monteres over dører og tett på taket.

Det finnes dermed et stort utvalg av Daikin varmepumper til ulike priser, og du bør derfor kunne finne en modell som matcher både budsjett og bolig. Send gjerne inn skjemaet her på siden for å få nøyaktig informasjon om hva en Daikin varmepumpe vil koste deg.

Hyppig stilte spørsmål om Daikin varmepumper

Meldingsboble
Hvor ofte bør jeg rense filteret på en Daikin varmepumpe?

Det er anbefalt å rense filteret hver måned eller oftere ved behov. Montøren din kan vise deg hvordan du skal gjøre dette på best mulig måte. Instruksjoner for vedlikehold skal også medfølge varmepumpen. Oppbevar medfølgende dokumentasjon på et praktisk sted, slik at du kan lese deg opp ved behov.

Meldingsboble
Kan en Daikin varmepumpe brukes til å kjøle boligen om sommeren?

Daikin luft/luft varmepumper kan brukes som aircondition. Det betyr at du kan kjøle ned boligen din på varme sommerdager. Det er mange fordeler med å bruke varmepumpen som aircondition. For eksempel, varmepumpen renser luften før den fordeles i boligen. Dette er gode nyheter for deg med allergi, astma og sensitive luftveier.

Meldingsboble
Hva er en Daikin varmepumpe?

En Daikin luft til luft varmepumpe er et komfortabelt og energieffektivt alternativ til elektriske varmekilder. Varmepumper utnytter energi fra luften utendørs og varmer den opp. Den varme luften fordeles i boligen ved hjelp av vifter.

Meldingsboble
Hvor mye lyd lager Daikin varmepumper?

Alle av dagens Daikin varmepumper lager lite lyd. Noen av dem er omtrent lydløse med kun 19dBA i stillemodus. Det er viktig å merke seg at jo hardere viftene må jobbe, desto mer støy lager varmepumpen. Du trenger imidlertid ikke bekymre deg over dette, så sant du velger en varmepumpe i rett størrelse. I så fall vil boligen raskt bli varm, og varmepumpen kan slå seg over i "vedlikeholdsmodus".

Meldingsboble
Hvor mye strøm bruker en Daikin varmepumpe?

En Daikin luft til luft varmepumpe kommer i ulike størrelser, og dermed også med ulik strømforbruk. I tillegg vil spesifikke forhold ved boligen din ha innvirkning på strømforbruket. Varmepumper er generelt sett svært energieffektive og trekker minimalt med strøm, men spør gjerne montøren om nærmere informasjon.