Hva koster Daikin varmepumpe?

Sist oppdatert: 28. Jul, 2022

  Varmepumpene har tatt Norge med storm, og til nå har over 1 million nordmenn kjøpt disse. Blant de mest populære merkevarene finner vi Daikin. Denne japanske leverandøren har drevet med varmepumper siden oppstarten tilbake i 1924. Daikin er kjent som et produkt med et ekstra kvalitetsstempel, og i nyere tid har de også virkelig tatt grep i henhold til design.

  Prisene på Daikin varmepumpe vil variere ut fra hvilken type varmepumpe du ønsker, og også om du vil ha de dyreste modellene eller ikke. Som et grovt utgangspunkt vil luft til luft varmepumpe ligge på alt fra 10 000 – 30 000 kr, en luft til vann varmepumpe rundt 60 000 – 100 000 kr, mens en væske til vann varmepumpe koster rundt 120 000 – 200 000 kr.

  Vi vil gå gjennom prisene på de forskjellige varmepumpene litt nærmere nedenfor. Merk også at montering kan komme i tillegg.

  Sammenlign pris på varmepumpe

  Dersom du er meget bevisst på ditt budsjett, så er det viktigste steget du kan ta å sammenligne priser på varmepumpe. Innhenting av denne informasjonen er derimot på ingen måte enkel, og den krever tross alt mye tid. På vår side er det derimot heller ganske enkelt.

  Alt du skal gjøre er nemlig å fylle ut skjemaet på vår side. Dette skjemaet ber deg fylle inn faktorer slik som boareal, beboere, den typen varmepumpe du er ute etter, og e-post adressen din. I løpet av kort tid vil du da nemlig bli tilsendt 3 tilbud, deriblant ofte tilbud på Daikin varmepumpe, avhengig av hva som best passer dine behov og din situasjon.

  Hvilken type varmepumpe leter du etter?

  Den første og aller viktigste faktoren som avgjør prisen på en Daikin varmepumpe er ikke overraskende hvilken type varmepumpe du velger. Det er ingen overraskelse for de fleste at en luft til luft varmepumpe for eksempel er betydelig rimeligere enn en luft til vann varmepumpe, og derfor er dette viktig for sluttsummen.

  Luft til luft varmepumpe

  Daikin luft til luft koster mellom 10 – 30 000 kr.

  Luft til luft varmepumpe er den mest populære formen for Daikin varmepumpe. En slik varmepumpe vil ordinært sett koste rundt 10 000 – 30 000 kr hos denne leverandøren, noe som er rimelig gjennomsnittlig i dagens marked. Skal du derimot ha gulvstående modeller, og kanskje også multisplitt (altså to innedeler), så kryper prisen fort over 30,000kr.

  En luft til luft varmepumpe er veldig enkel å installere, og dersom du bare skal ha en innedel, så er montering og service her rimelig. Dessuten tilbyr Daikin gratis befaring, slik at du kan få et nøyaktig anslag på den totale prislappen for din luft til luft varmepumpe med montering inkludert.

  Luft til vann varmepumpe

  Daikin luft til vannkoster mellom 60 – 100 000 kr.

  En luft til vann varmepumpe er også et populært valg, selv om en her altså må ha vannbåren varme i sin bolig. Mange har valgt å bytte ut oljefyren sin med en Daikin luft til vann varmepumpe, da ENOVA her har tilbudt stor støtte. Men hva koster en Daikin luft til vann varmepumpe egentlig?

  Prisen spenner bredt basert på modeller og spesifikke faktorer, men en skal regne med rundt 60 000 – 100 000 kr i kostnad her. Akkurat den prisen kan høres skremmende ut sammenlignet med en luft til luft varmepumpe, men luft til vann sparer deg altså mer på strømregninga, blant annet ved å varme opp vann også for dusj og tappevann.

  Væske til vann varmepumpe

  Daikin væske til vann koster mellom 120 – 200 000 kr.

  Væske til vann varmepumpe er den varianten som sparer deg mest penger og som varer lengst. Samtidig er det også den varianten som vil koste deg mest. Det er fordi teknologien her er mest avansert. Denne benytter nemlig grunnvarmen for deretter å varme opp din bolig med vannbåren varme.

  En væske til vann varmepumpe gjennom Daikin koster deg litt mellom 120 000 – 200,000 kr, men du bør også innregne ENOVA støtten og de spesifikasjonene du ser etter. Prisen her er høy til å begynne med, men det er ingen investeringer i varmepumper som kan slå investeringen i en væske til vann varmepumpe.

  Hva er ENOVA støtten?

  Om du noensinne har vurdert et kjøp av en varmepumpe, så har du unektelig støtt på argumenter om at du kan dra nytte av ENOVA støtten. Men hva er ENOVA støtte? ENOVA er et statlig organ som sørger for å støtte miljøvennlige løsninger i samfunnet, og siden varmepumpene regnes som dette, så har staten her valgt å subsidiere kjøp av disse.

  Til å begynne med var støtten på opptil 20,000kr, men den har i 2019 blitt redusert til 10,000kr. Fra og med 2020 vil støtten fjernes helt, slik at om du ønsker en ekstra rimelig Daikin varmepumpe, så er det lurt å anskaffe seg denne før støtten fjernes. Spesielt gunstig er støtten for luft til vann og væske til vann varmepumpene, der en mottar fullt støttebeløp.

  Siden en Daikin varmepumpe vil være støttet av ENOVA, så er det viktig å faktorere dette inn i prisen. Din besparelse kan her bli signifikant, og alt du trenger å gjøre er å sende inn dine dokumenter.

  Hva koster installasjon av Daikin varmepumpe?

  Det er ulovlig å montere varmepumpe selv, så dette kommer i tillegg på prisen.

  Installasjon er ikke inkludert i pris av Daikin varmepumpe. Dermed vil en være nødt til å huske å inkludere dette i prisen for å få en riktig sum å legge inn i sitt budsjett. Men hva koster installasjon av Daikin varmepumpe? Dette kommer som tidligere hintet til an på hvilken varmepumpe en kjøper.

  En Daikin luft til luft varmepumpe vil koste deg rundt 5,000kr å installere. Ønsker du deg multisplitt, eller to innedeler rett og slett, så bør du regne med en kostnad på rundt 8,000kr. Det er derimot installasjonen av luft til vann varmepumpe og væske til vann varmepumpe som koster mest.

  Luft til vann og væske til vann varmepumper krever graving i bakken og installasjon av noe mer teknisk utstyr. Selv om det er umulig å anslå kostnaden av en slik installasjon, da det avhenger av din situasjon og hvor du bor, så kan du regne med en kostnad på mellom 20,000kr og 40,000kr.

  Hvor lønnsom er en Daikin varmepumpe?

  Store investeringer er alltid noe skumle å begi seg ut på, og det viktigste du kan gjøre er å sette deg ned med kalkulatoren. Dersom du i utgangspunktet lurte på hva en Daikin varmepumpe koster, så er sjansene store for at du ønsker å budsjettere. Da må du regne ut besparelsene av en varmepumpe.

  Dersom vi tar en Daikin luft til luft varmepumpe som et eksempel, så har denne varmepumpen en energibesparing på rundt 25%. Dette kan stige dersom du har et veldig stort strømforbruk, stort boareal, eller mange beboere, men vi bruker 25% som et gjennomsnittlig anslag her.

  Dersom du velger denne modellen fra Daikin og betaler 20,000kr for varmepumpen og 5,000kr for installering, så er ditt regnestykke enkelt. Du skal enkelt og greit finne frem til dine strømregninger og avgjøre hva du i snitt betalte per måned. Deretter deler du 25,000kr, den totale kostnaden av varmepumpen, på beløpet du betaler i strøm hver måned.

  Resultatet av regnestykket vil være hvor mange måneder det tar deg å hente inn kostnaden av en varmepumpe. For de aller fleste er dette på mellom 3 og 6 år, men det kan gå enda raskere med en stor bolig. Etter investeringen er inntjent, så er det verdt å nevne at ordinære luft til luft varmepumper varer i rundt 15 år, slik at du sparer enorme beløp.

  Invester i service og vedlikehold

  Der en gjerne sier at en luft til luft varmepumpe varer i 15 år, så er dette med forbehold om at en årlig vedlikeholder varmepumpen. Du kan selv for eksempel avrime varmepumpen, men teknisk vedlikehold må overlates til profesjonelle i følge Norges lover. En investering i service og vedlikehold er uansett lønnsomt.

  I det du trenger vedlikehold på varmepumpen, så er mest sannsynlig kostnaden av din Daikin varmepumpe allerede innhentet. Dermed er ikke kostnaden av service og vedlikehold noe du kommer til å bry deg nevneverdig om, da du allerede sparer 25% på strømregningen hver måned, og du nok helst ønsker å ha det sånn også i tiden fremover.

  Prisen på Daikin varmepumpe avhenger av mange faktorer

  Det finnes mange gode varmepumper i det norske markedet. Daikin varmepumpe er en av disse. Som alltid ved kjøp av dyrere gjenstander, så ønsker forbrukere en spesifikk pris. Ved kjøp av varmepumpe er dette derimot ikke alltid rett frem.

  Teknologien bak varmepumpene, altså om det er en luft til luft, luft til vann, væske til vann, eller andre typer varmepumper spiller først og fremst en viktig rolle. Deretter er faktorer som hvorvidt en ønsker multisplitt og gulvmodell også viktig.

  På toppen av det hele kommer effektfaktor, størrelse, og støynivå blant annet inn i bildet. Du kan få en god Daikin luft til luft varmepumpe for rundt 20,000kr i dag, men kanskje er en dyrere og mer avansert modell mer passende for ditt forbruk. Det er vanskelig å si akkurat hva en Daikin varmepumpe koster, da det avhenger av ditt endelige behov.