Varmepumpe Kristiansund: Beste leverandører i 2024
Du kjenner kanskje allerede til varmepumper og hvordan disse fungerer, men uansett kan du lese videre å få mer informasjon her. Varmepumper leder an som den primære oppvarmingskilden i norske boliger i dag og det finnes mange grunner til det. Det er ingen som er spesielt glad i uforutsigbare og høye strømregninger. Noen varmepumper er nemlig i stand til å redusere strømforbruket med opp til 80%, men alle modellene vil kunne betydelig redusere ditt strømforbruk. Dette skyldes innovativ teknologi som er svært miljø -og strømbesparende.
Varmepumpe Kristiansund: Beste leverandører i 2024
Sist oppdatert: 28. desember 2023
Hvordan finne varmepumpe i Kristiansund
Mange er ikke klar over at det kreves en godkjent montør for å installere varmepumper og føler derfor det påløper skjulte kostnader. Det er viktig å være klar over at det varierer mye i pris i forhold til hva slags varmepumpe du ønsker montert og hva du har behov for. Dette kan du derimot unngå om du bruker litt tid til å lete og til å undersøke priser hos ulike leverandører. Varmepumpeportalen gjør dette veldig enkelt for deg og ved å benytte deg av skjemaet til høyre side vil du, etter dine behov, motta tre ulike tilbud fra tre ulike leverandører i Kristiansund.
Forskjellige typer varmepumper
Som nevnt er det ikke bare en type varmepumpe på markedet. Derfor har vi laget en kort oversikt over hva de tre ulike hovedtypene går ut på og hvor de passer under.
Luft-til-luft varmepumpe
Nettopp fordi dette er den mest anvendelige modellen er luft-til-luft også mest utbredt. Den kan tilnærmet monteres i alle husstander uten problem. Prisene vil ligge fra 10.000 kroner og oppover avhengig av størrelse på bolig og modell. Her behøves det en del utenfor boligen som faktisk henter ut mer energi ved bruk av luften ute enn den bruker, og videre lar viften på innsiden fordele denne.
Luft-til-vann varmepumpe
Det kan tilsynelatende virke som luft-til-vann pumpen er ganske lik, men den krever at du har eller installerer et vannbårent system. Denne er mer effektiv, men også mer kostbar. Delen utenfor varmer istedenfor opp vann, som også kan inkludere varmvannsbereder, og fordeler via radiatorer eller gulvvarme.
Væske-til-vann varmepumpe
Av de tre er denne dyrest og krever mest omfattende installasjon. Til gjengjeld har den også lengst levetid og desidert mest kraftutnyttelse. Med denne behøves også et vannbårent system og du må enten grave eller borre ettersom hvordan du bor til. Fordi den henter energi fra bakke eller sjø kalles de ofte for Sjøvarmepumpe, Jordvarmepumpe eller Bergvarmepumpe.