Varmepumpe Stord: Beste leverandører i 2024

Det er ingen tvil om at fokuset på strømforbruk har økt de seneste årene. Det er fordi bruk av mye strøm gjerne er skadelig for miljøet og koster mye penger i form av strømregninger. Det er også lite effektivt med elektriske varmeovner og varmekabler i flere rom, og vedfyring er både tungt og krever mye jobb, i tillegg til at man gjerne må ut og inn for å hente mer ved. Dette er nok også flere av grunnene til at varmepumper har blitt så populært. De kan gi energieffektiv oppvarming og kjøling hele året.

Bilde

Varmepumpe Stord: Beste leverandører i 2024

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvordan finne varmepumpe i Stord

Om du allerede har sett etter varmepumpe vet du nok at utvalget kan virke skremmende. Det finnes mange modeller til forskjellige priser og bruk. Det avhenger ofte av hvor mye strøm du bruker, hvor du bor til og størrelse på bolig. For å hjelpe med dette har varmepumpeportalen inngått samarbeid med de ledende aktørene i landet og laget skjemaet på høyre side der du kan fylle ut dine behov. Deretter vil vi uforpliktende samle tre tilbud fra aktører i Stord og gi de til deg helt gratis. 

Ulike typer varmepumper

Ønsker du å lære litt mer om de tre mest populære varmepumpene kan du lese videre.

Luft-til-luft varmepumpe

De fleste velger seg en luft-til-luft varmepumpe. De er greiest på pris, fra 10.000 kroner og oppover inkludert montering, og det er mulig å montere de så å si overalt. Denne pumpen består av en utvendig del og en innvendig del, der den utvendige har en motor som henter og genererer energi utenfra. Den sender denne energien med gass til delen inne som blåser luft. 

Luft-til-vann varmepumpe 

Om det viser seg at det er en luft-til-vann pumpe som er mest aktuell for deg, behøver du enten et vannbårent system fra før eller du må installere et. I motsetning til luft-til-luft har ikke denne en vifte på innsiden, men bruker heller vann til å varme eller kjøle boligen. Denne kan også kobles sammen med varmtvannstank. 

Væske-til-vann varmepumpe 

Med priser helt opp til rundt 250.000 kroner er dette den dyreste. Til gjengjeld er den også langt mer effektiv og har lengre levetid. Det kreves også av denne vannbårent system, men også at du har plass på tomten til å grave eller bore avhengende av om det er jordvarme eller bergvarme som passer hos deg.