Varmepumpe Mandal: Beste leverandører i 2024

Moderne varmepumper innehar avansert og svært effektiv teknologi. Med dette kan de, enkelt forklart, skape og utvinne mer energi enn de bruker. Noen av varmepumpene kan spare en bolig for oppimot 80% av det totale strømforbruket i året, som igjen vil gi veldig store utslag på strømregningen. Det finnes også en rekke flotte design å få kjøpt som vil passe fint inn som en del av husets interiør. Andre varianter kan man ikke engang se at man har.

Bilde

Varmepumpe Mandal: Beste leverandører i 2024

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvordan finne varmepumpe i Mandal 

Noe av de vanskeligste når det kommer til å kjøpe varmepumpe er nok kanskje det store utvalget. Det er viktig å finne den varmepumpen som passer deg for din bolig og som holder seg innenfor dine prisrammer. Det er nemlig store prisforskjeller på de ulike kategoriene og de kan koste alt fra 10.000 kroner til 250.000 kroner ferdig montert. Det er derfor viktig at du bruker tid på å finne rette leverandør og montør, det er ikke lov å montere varmepumpe selv, før man går til det faktiske innkjøpet. Varmepumpeportalen kan enkelt samle inn tilbud til deg fra tre ulike aktører i Mandal helt kostnadsfritt og uforpliktende om du fyller ut skjemaet på høyre side. 

Ulike typer varmepumper

Luft-til-luft varmepumpe 

Luft-til-luft varmepumpen består av to deler, en del som monteres utenpå boligen og en som monteres innvendig. Delen utendørs består av en motor med et innvendig kjøleelement som helt ned til -30-35Cº klarer å utvinne varme fra luften rundt. Derfra sender den oppvarmet gass til viften som er montert inne som fordeler varm luft i hjemmet. Denne varmepumpen passer stort sett overalt og er den rimeligste man får kjøpt, ferdig montert. 

Luft-til-vann varmepumpe

Der hvor luft-til-luft benytter seg av vifte for å fordele temperatur benytter luft-til-vann varmepumpen seg av vann. På mange måter er den utvendige motoren lik, men den varme gassen brukes til å varme opp vann som går i et vannbårent system i boligen. Typisk går dette ut i radiatorovner eller gulvvarme. Denne er noe mer kostbar men også mer effektiv, og krever et vannbårent system. 

Væske-til-vann varmepumpe

Disse blir omtalt som Jordvarmepumpe, Bergvarmepumpe eller Sjøvarmepumpe fordi den i motsetning til de andre henter energi fra de elementene, litt avhengig av hvordan man bor til. Dette er de mest kostbare å kjøpe og krever en del jobb for innstallering. Også disse behøver et vannbårent system for å fordele temperatur.