Varmepumpe Hønefoss: Beste leverandører i 2024

I et land med så varierende temperaturer som i Norge, oppleves det kostbar oppvarming på vinterhalvåret og høye innvendige temperaturer om sommerhalvåret. Man kan heller ikke benytte seg av de samme apparatene og må gjerne ha både varmeovner og vifter. Mange sier også dette er grunnen til at de velger å montere varmepumpe i sitt hjem. 

Selv om kostnaden kan være stor der og da vil man i det lange løp spare dette inn med god margin. Varmepumper er de smarteste løsningene for oppvarming og bruker betydelig mindre strøm enn tradisjonelle oppvarmingsprodukter. Pumpen kan også benyttes som en aircondition når det er varmt og byr på gode temperaturer innendørs gjennom hele året. 

Bilde

Hitech Energy AS

Google LogoNaN

Les anmeldelser

Hitech Energy leverer komplette varmesystemer og er i tillegg markedets eneste totalleverandør av bergvarmeanlegg. De har rørleggere, ingeniører, elektrikere og andre kunnskapsrike og kompetente håndverkere under ett og samme tak.

Bilde

Stiftet i 2004

Bilde

34 ansatte

Bilde

Tjernsliveien 18, 3538 Sollihøgda

Bilde

Gravermoen Klima AS

Google LogoNaN

Les anmeldelser

Gravermoen Klima AS har mange samarbeidspartnere og tilbyr løsninger for varmepumper både for privatkunder og større bedrifter over store deler av Østlandet.

Bilde

Stiftet i 2018

Bilde

2 ansatte

Bilde

Nakkerudalleen 48, 3533 Tyristrand

Bilde

Kraftriket AS

Google LogoNaN

Les anmeldelser

Kraftriket AS er en autorisert leverandør av varmepumper med base i Hønefoss, bedriften leverer sine tjenester mange steder inkludert blant annet Telemark, Valdres, Orkland og mer.

Bilde

Stiftet i 1995

Bilde

30 ansatte

Bilde

Hvervenmoveien 33, 3511 Hønefoss

Bilde

Varmepumpe Montér

Google LogoIngen data

Varmepumpe Montér har sin base i Hønefoss og lever opp til navnet sitt når det kommer til å ta på seg varmepumpe-oppdrag, uansett størrelse, i fylkene Viken og Oslo.

Bilde

Busundveien 85, 3519 Hønefoss

Bilde

Varmepumpe Hønefoss: Beste leverandører i 2024

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvordan finne varmepumpe i Hønefoss 

Utvalget modeller og leverandører har stadig vokst i takt med markedet. Det er derfor vanskelig å navigere på egenhånd og lete seg frem til hva som er mest aktuelt og passende i din bolig. Ved å benytte skjemaet på høyre side vil varmepumpeportalen samle sammen tre uforpliktende tilbud fra tre ulike aktører i nærheten av deg. På denne måten kan du enklere ta en avgjørelse og finne det som er perfekt for ditt hjem. 

Ulike typer varmepumpe

For å få en litt bedre oversikt kan du videre lese om de tre vanligste formene for varmepumpe og hvordan disse fungerer.

Luft-til-luft varmepumpe

Luft-til-luft varmepumpen er gjerne den du ser montert i nabolaget rundt deg. Over en million nordmenn har montert en slik, og den har en motor på utsiden av boligen som sender energi til en vifte på innsiden som igjen fordeler kald eller varm luft. 

Luft-til-vann varmepumpe 

Motoren på en luft-til-vann varmepumpe fungerer i utgangspunktet likt som i luft-til-luft pumpen, men energien blir ikke fordelt via luft, isteden via et vannbårent system inne i boligen. Varianten er litt dyrere men tilbyr en jevnere og bedre fordelt temperatur. Det er mulig å søke til Enova om støtte til vannbårent system og varmepumpe. 

Væske-til-vann varmepumpe 

Væske-til-vann varmepumpen er den mest kostbare å montere, men den har også lengst levetid og en del andre gode fordeler. Her blir også varme eller kulde fordelt rundt i et vannbårent system men her hentes derimot energien fra jord, berg eller sjø og disse omtales derfor ofte som bergvarmepumpe, jordvarmepumpe eller sjøvarmepumpe. Her er det også mulighet for å få støtte fra Enova om man søker om det.