Varmepumpe Gjøvik: Beste leverandører i 2024

Behovet for flere oppvarmingskilder øker etter hvert som det blir kaldere. Det er vanlig å måtte benytte seg av varmeovner og varmekabler i omtrent hele boligen og dette trekker mye strøm. Dette i tillegg til den miljømessige påkjenningen det medfører har økt oppmerksomheten rundt varmepumper. Det er utrivelig å motta sjokkerende høye strømregninger samtidig som man vet at deler av dette kommer fra fossile kilder. En varmepumpe kan faktisk være med å løse begge disse problemene. Den virker så bra at den enkelt forklart kan hente ut mer energi enn den bruker samtidig som de er kapable til å varme opp hele boligen.

Bilde

Varmepumpe Gjøvik: Beste leverandører i 2024

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvordan finne varmepumpe i Gjøvik

Den vanskelige biten med varmepumpe dukker først opp når du har bestemt deg for å gå til innkjøp av en. Det er en del ting man på huske å tenke på ved en slik investering. Det er ikke lov å montere varmepumper selv så det er viktig å benytte seg av autoriserte montører. I tillegg varierer behovet mye og det er ikke alle modellene som passer til alle boliger. Det avhenger ofte av hvor du bor, hvor stor boligen er og hvor mye strøm du bruker. Skjemaet på høyre side kan gi deg veldig god hjelp, da vi ut ifra dine valg finner og samler de tre beste tilbudene i nærheten av deg. 

Ulike typer varmepumper 

For å få en enkel oversikt over de tre mest populære varmepumpene kan du lese litt om de under. 

Luft-til-luft varmepumpe

Dette er alltid den mest vanlige pumpen fordi luft-til-luft passer i tilnærmet alle boliger. De er rimelige i pris og svært effektive. Det trengs en motor gjerne montert på veggen ute og en vifte som monteres på riktig sted inne. Den utvendige delen samler inn mer energi enn den bruker fra omgivelsene og sender denne til viften som fordeler på innsiden

Luft-til-vann varmepumpe 

Likhetene er mange mellom luft-til-vann og luft-til-luft pumpene. Men selv om motoren utenfor fungerer ganske likt er det en vesentlig forskjell. Temperaturene vil ikke fordeles via luft, men du behøver et vannbårent system til dette.

Væske-til-vann varmepumpe

Denne passer seg best for de med stort forbruk av energi og stor bolig. Det er flere måter å bruke denne på, og de henter energien fra enten jord, berg eller sjø. Også her må du ha et vannbårent system som fordeler temperaturen via radiatorovner og varmekabler.