Varmepumpe Florø: Beste leverandører i 2024

Tradisjonelt sett benyttes det vedfyring, varmeovner og varmekabler for å varme opp boligen om vinteren. Ikke bare er dette kostbart og lite energieffektivt, men de kan heller ikke benyttes til noe annet enn det, bare oppvarming. Fyrer du med ved behøver du også å kjøpe dette samt ha et sted å oppbevare i tillegg til at det blir mange turer ut og inn i kulda for å fylle på. Varmepumper løser disse problemene på en genial måte. De anvender veldig effektiv teknologi som kan bruke omgivelsene ute til å skape energi og fordele denne inne i boligen. De fleste varmepumper kan også fungere som en aircondition om sommeren, så du har dekket behovet i alle sesonger.

Bilde

Varmepumpe Florø: Beste leverandører i 2024

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvordan finne varmepumpe i Florø

Varmepumpene finnes i mange varianter og prisklasser, og det kreves sertifisert montør for å montere de. Varmepumpeportalen har inngått samarbeid med de ledende aktørene i landet og laget et skjema på høyre side du kan benytte deg av. Om du gjør det vil vi samle inn de beste tilbudene fra de beste leverandørene og montørene i Florø, og sende de til deg helt gratis og uforpliktende. 

Ulike typer varmepumpe 

Det er ikke sånn at det bare er en type å få kjøpt, så her kan du få en liten oversikt over hvordan de tre mest brukte fungerer. 

Luft-til-luft varmepumpe

Siden luft-til-luft er rimeligst i pris og kan tas i bruk hos de fleste er den også mest kjøpt. Disse kan du få fra rundt 10.000 kroner ferdig montert, og de vil ifølge Enova spare deg for rundt 4800KWh i året tilsvarende omtrentlig 72.000 kroner over 15 år i en gjennomsnittlig enebolig. Den har en del med motor montert ute og en del inne som blåser luft. 

Luft-til-vann varmepumpe 

Luft-til-vann er mest aktuell dersom du har et vannbårent system i boligen men dette kan også installeres i ettertid. Forskjellen er altså at temperatur ikke fordeles med luft men i radiatorovner eller vannbårent gulvsystem.

Væske-til-vann varmepumpe 

Det kreves en del plass for noen av disse mens andre må bores langt ned i bakken. Det har med andre ord litt å si hvor du bor, samtidig hvor mye penger du kan bruke på et slikt system. De kan fort komme opp i 250.000 ferdig installert men de har også fremragende effektivitet og lang levetid. De kalles ofte jordvarmepumpe, bergvarmepumpe eller sjøvarmepumpe og kan by på goder som gratis nedkjøling når det er varmt ute.