Varmepumpe Elverum: Beste leverandører i 2024

Det er nok mange som irriterer seg over uforutsigbare og høye strømregninger, spesielt i vinterhalvåret. Det blir fort nødvendig å skru på alle varmeovner og varmekabler for å holde temperaturen komfortabel og da øker strømbruken tilsvarende. Det er derfor lett å se at det frister å installere en varmepumpe selv om engangsprisen kan være høy. Man kan nemlig spare inn disse utgiftene med god margin etter noen år, samtidig som man kan ha en god samvittighet ovenfor miljøet. En varmepumpe bruker nemlig mindre energi enn den gir ut.

Bilde

Varmepumpe Elverum: Beste leverandører i 2024

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvordan finne varmepumpe i Elverum

Det er flere ting å ta i betraktning før man går til innkjøp. Det er viktig å vite at det ikke er lov å montere varmepumper selv og at man trenger autoriserte montører, i tillegg til at det er et stort utvalg av pumper på markedet. Det er viktig å velge ut ifra behov, hvor du bor og hvor mye strøm du bruker årlig. Alt dette kan vi hjelpe deg med å finne ut av om du fyller ut skjemaet på høyre side. Ut ifra dine kriterier og behov vil vi samle inn de tre beste tilbudene fra de tre beste forhandlerne i nærheten av deg, så du helt på egenhånd kan avgjøre hva du trenger. 

Ulike typer varmepumpe

Som nevnt finnes det flere teknologier bak varmepumper og under kan du lese kort om de tre mest populære og hvordan de virker

Luft-til-luft varmepumpe

Som det ligger i ordet, benytter luft-til-luft pumpen seg av luften ute for å fordele luft inne. Den blåser derimot ikke luft utenfra, men benytter seg av et kjøleelement i motoren som klarer å hente energi fra omgivelsene. Denne blir så sendt inn før den fordeles i boligen av en innendørs vifte. 

Luft-til-vann varmepumpe

Utvendig er luft-til-vann varmepumpen veldig lik, men den vil ikke benytte seg av en vifte for å fordele temperaturen. Dette foregår via et vannbårent system, som også byr på en mye jevnere temperatur innendørs. 

Væske-til-vann varmepumpe

Disse variantene er en god del dyrere og mer omfattende å montere. Det hentes energi fra jord, berg eller sjø isteden før det fordeles i et vannbårent system. Det er ikke alle boliger som passer for disse, men om du bor på rett sted og bruker nok strøm kan det være svært lønnsomt. Disse har lengst levetid og kan gi gratis kjøling om sommeren.