Varmepumpe Bærum: Beste leverandører i 2024

Veldig mange opplever stor økning i strømregningene sine når høsten og vinteren setter inn. I Norge har vi store forskjeller i temperaturer gjennom året og det er behov for flere oppvarmingskilder i boligen. Det er ikke ukjent at varmeovner og varmekabler trekker mye strøm. Da veldig mye strøm også kommer fra fossile kilder er dette en betydelig påkjenning på miljøet.

Den mest strøm -og miljøbesparende løsningen man kan gå for er derimot montering av en varmepumpe. I dag er dette hovedkilden til varme i over en million norske boliger, og det ikke uten grunn. En varmepumpe er svært energieffektiv og avgir mye varme i forhold til energiforbruket sitt. En varmepumpe henter energien sin fra omgivelsene rundt og fungerer på en veldig smart måte. I tillegg til sparte kostnader til strøm vil også inneklimaet bli betydelig renere da pumpen hele tiden renser luften inne. Dagens modeller lager heller ikke nevneverdig strøm og de finnes mange estetisk pene varianter som passer inn i alle hjem.

Bilde

Varmepumpe Bærum: Beste leverandører i 2024

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvordan finne varmepumpe i Bærum

Det finnes mange aktører med varierende utvalg av varmepumper og varierende utvalg av priser. Leter du etter varmepumpe i Bærum i dag kan det fort virke håpløst og vanskelig å velge det rette. Vi har på bakgrunn av dette utviklet varmepumpeportalen som gjør det svært enkelt å finne den riktige løsningen for deg. Du trenger bare fylle ut skjemaet på høyre side for å uforpliktende motta tre ulike tilbud fra tre ulike aktører. Deretter vil du i ro og mak kunne velge ut akkurat det som er riktig for deg. Det bør merkes at det ikke er lov å montere varmepumpe selv, det må utføres av autorisert montør. 

Ulike typer varmepumper 

Man regner i hovedsak tre varianter av varmepumpen som aktuelle og videre får du en enkel forklaring av disse. 

Luft-til-luft varmepumpe

Det er størst sannsynlig luft-til-luft varmepumpen du har sett oftest tidligere og det er denne som er mest populær. Det er fordi den stort sett kan monteres i alle boliger og det er den rimeligste av de tre. Denne fungerer ved at en motor på utsiden av huset henter energi fra omgivelsene rundt og sender denne til viften montert på innsiden. På denne måten blåses det kontinuerlig renset og varm luft rundt i boligen. 

Luft-til-vann varmepumpe

Selv om luft-til-vann pumpen ligner veldig på luft-til-luft pumpen, og i prinsippet fungerer ganske likt, skiller den seg allikevel ut. Det monteres en motor med et kjølemedium utenfor boligen også med denne, men istedenfor å blåse luft på innsiden fordeles varmen via et vannbårent varmesystem i form av gulvvarme eller radiatorer. Det er mulig å få støtte av Enova til både vannbårent system og luft-til-vann varmepumpe. 

Væske-til-vann varmepumpe

 Væske-til-vann varmepumpe er den pumpen som tilbyr meste effektivitet av de tre. Populært kalles disse for; bergvarmepumpe, jordvarmepumpe eller sjøvarmepumpe ettersom hvor de henter energien sin. Deretter fordeles varmen i boligen via et vannbårent varmesystem. Væske-til-vann pumpen er den dyreste, men det gis støtte fra Enova og systemet tilbyr tilnærmet gratis kjøling om sommeren.