Varmepumpe Mo i Rana: Beste leverandører i 2024

Det er mange som tenker at det er enkelt å gå til innkjøp av varmepumpe, det er jo bare å gå i en butikk for å kjøpe den og så reise hjem å montere den. Det er nok litt mer komplisert enn som så med dagens utvalg i tillegg til at det er ikke lov å montere varmepumpe selv. Uavhengig at dette er varmepumper geniale og fungerer på veldig smarte måter. Noen varmepumper kan spare så mye som 80% av det årlige strømforbruket til oppvarming.

Bilde

Varmepumpe Mo i Rana: Beste leverandører i 2024

Sist oppdatert: 28. desember 2023

Hvordan finne varmepumpe i Mo i Rana

Det er flere ting å ta hensyn til enn at det ikke er lov å montere selv. Det finnes et stort utvalg som avhenger litt av hvor mye strøm du bruker på oppvarming fra før, hvor stor bolig du har og om du har plass til å eventuelt grave eller bore på tomten. Det er også store variasjoner i pris. For å gjøre det enklest mulig kan du bruke skjemaet på høyre side og fylle det ut etter dine kriterier. Da vil vi i varmepumpeportalen hente inn tre unike og helt uforpliktende tilbud fra forhandlere og montører i Mo i Rana for deg. 

Ulike typer varmepumper

Vi har under laget en liten oversikt over tre populære varmepumpeteknologier og hvor de passer.

Luft-til-luft varmepumpe 

Om du ikke har spesielt stor bolig og veldig høye strømforbruk kan luft-til-luft varmepumpe passe godt for deg. De ligger lavest i pris og kan stort sett monteres i de fleste hjem. Det kreves plass til å montere en vifte innendørs som kobles opp til en motor som monteres utendørs. Utenfra henter motoren energi og gir denne videre til viften på innsiden som videre blåser dette ut i form av varm eller kald luft. 

Luft-til-vann varmepumpe

Luft-til-vann er primært tilegnet de som allerede har et vannbårent system i boligen. Det er allikevel fullt mulig å installere dette i ettertid. Den store forskjellen blir da at det ikke fordeles temperatur med luft, men heller via systemet, gjerne i radiatorer eller i gulvet. 

Væske-til-vann varmepumpe 

Disse kan nok være mer kjent som jordvarmepumpe, sjøvarmepumpe eller bergvarmepumpe. Det er fordi de ikke har en motor på utsiden men henter energien fra disse elementene. Det behøves vannbårent system også til denne og det må enten bores eller graves på tomten. De er betydelig dyrere men også betydelig mer effektive.